Cum să personalizați panoul de navigare în Outlook

Clientul Outlook vine cu mai multe panouri diferite pe care le puteți afișa și ascunde. Fiecare dintre aceste panouri este conceput pentru a facilita găsirea, vizualizarea și gestionarea lucrurilor în Outlook. Vom arunca o privire asupra modului în care le accesați și cum le puteți personaliza în funcție de modul dvs. de lucru, începând cu panoul de navigare.

Personalizați secțiunea Favorite

Panoul de navigare, cunoscut și sub denumirea de panoul Folder, este cel din partea stângă care afișează dosare precum Inbox și Sent Items, precum și orice cutie poștală partajată sau grupuri.

În mod implicit, Outlook afișează panoul de navigare cu folderul „Preferate” vizibil în partea de sus pentru un acces ușor. Favoritele sunt o colecție de dosare utilizate în mod obișnuit, cum ar fi Inbox și Sent Items.

Puteți adăuga orice folder doriți la Favorite făcând clic dreapta pe folderul din panoul de navigare și făcând clic pe „Adăugați la Favorite”.

Folderul va apărea apoi în secțiunea Favorite.

De asemenea, puteți trage și plasa foldere în secțiunea Preferințe. Folderele care sunt afișate în Favorite nu sunt dosare noi sau copii ale folderelor existente; sunt comenzi rapide către folderele din căsuța poștală.

Aceasta înseamnă că, dacă ștergeți un e-mail dintr-un folder din Favorite, atunci îl ștergeți din folderul „real” afișat în cutia poștală. Puteți adăuga sau elimina orice folder doriți din Favorite. Faceți clic dreapta pe un folder din Favorite și selectați „Eliminați din Favorite” pentru a-l elimina.

  Vrei să citești cărți populare, dar nu ai timp? Încercați Blinkist

Dosarul va fi în continuare disponibil în cutia poștală; pur și simplu nu va fi vizibil în Favorite. Deși puteți adăuga foldere la Favorite prin glisare și plasare, nu puteți elimina foldere din Favorite trăgând și plasându-le înapoi în cutia poștală. Singura modalitate de a elimina un folder din Favorite este să utilizați meniul contextual cu clic dreapta.

De asemenea, puteți dezactiva complet Favoritele dacă nu doriți să le utilizați. Indiferent în ce folder vă aflați, faceți clic pe Vizualizare > Panou folder.

În meniul care apare, dezactivați opțiunea „Preferate”.

Aceasta va elimina secțiunea Favorite din panoul de navigare. Pentru a o reactiva, apăsați Vizualizare > Panoul folderului și activați din nou „Preferate”.

Personalizați vizualizarea panoului de navigare

Este posibil să observați că opțiunile derulante din panoul Folder includ mai mult decât activarea și dezactivarea Favoritelor. De asemenea, puteți alege dacă panoul de navigare este vizibil (setarea implicită), minimizat în lateral sau dezactivat complet.

Minimizarea panoului este utilă pe ecrane mai mici, iar dezactivarea panoului poate fi utilă atunci când aveți de-a face cu o mulțime de e-mailuri într-un dosar și doriți să maximizați spațiul pe ecran. Dacă alegeți opțiunea „Minimizat”, atunci panoul va glisa spre stânga și va afișa doar primele trei elemente din Favorite.

Pentru a vizualiza din nou panoul complet, faceți clic pe săgeata din partea de sus a panoului pentru al glisa afară.

Când mutați indicatorul în altă parte în Outlook, panoul se va minimiza din nou. Pentru a-l păstra vizibil, puteți reveni la Vizualizare > Panoul folderului și schimbați setarea la „Normal” sau faceți clic pe indicatorul din dreapta sus a panoului.

  MessageEnhancer face modificări cosmetice și funcționale în aplicația Messages

Personalizați pictogramele din partea de jos a panoului de navigare

În partea de jos a panoului de navigare, pictogramele reprezintă alte funcții Outlook – Calendar, Sarcini și așa mai departe.

Pentru a vă deplasa între ele, faceți clic pe o pictogramă sau apăsați Ctrl+[a number] pe tastatura ta. Ctrl+1 se deplasează la prima pictogramă din listă, Ctrl+2 la a doua și așa mai departe. Trecând cu mouse-ul peste fiecare pictogramă, se afișează o vizualizare rapidă a datelor importante, cum ar fi evenimentele viitoare din Calendar sau persoanele de contact preferate din Persoane.

Puteți alege câte pictograme sunt afișate aici, în ce ordine sunt și dacă Outlook le afișează ca pictograme sau cuvinte. Pentru a accesa aceste opțiuni, accesați din nou View > Folder Pane și selectați „Opțiuni”.

Alternativ, puteți accesa Fișier > Opțiuni > Avansat și apoi faceți clic pe butonul „Navigație”.

Indiferent de ruta pe care o alegeți, Outlook afișează fereastra „Opțiuni de navigare”.

Prima opțiune vă permite să alegeți câte elemente afișează Outlook în partea de jos a panoului de navigare. Numărul maxim pe care îl puteți alege este opt, deși majoritatea oamenilor vor avea doar șapte elemente de afișat, deoarece a opta opțiune era Jurnal (care a fost depreciată în Outlook 2013). Microsoft nu a ajuns niciodată să schimbe limita de la opt la șapte.

Indiferent de numărul pe care îl alegeți aici, va trebui să extindeți panoul de navigare pentru a afișa pictogramele suplimentare. Puteți redimensiona panoul trăgând marginea din dreapta.

Dacă preferați să vedeți numele opțiunilor decât pictogramele, puteți dezactiva opțiunea „Navigație compactă”.

Aceasta schimbă opțiunile în nume, iar acestea vor respecta în continuare valoarea „Număr maxim de elemente vizibile” pe care ați ales-o.

  Deschideți marcaje din meniul contextual cu clic dreapta în Chrome

Puteți schimba ordinea articolelor selectând un articol și apoi folosind butoanele „Mutare în sus” și „Mutare în jos”.

Acest lucru este util dacă aveți anumite elemente pe care le utilizați în mod regulat, cum ar fi Sarcini sau Note și doriți ca acestea să fie mai accesibile fără a necesita ca toate elementele să fie vizibile. Alternativ, puteți trage și plasa elementele într-o ordine diferită în panoul de navigare în sine. Puteți modifica ordinea, indiferent dacă ați activat sau dezactivat setarea „Navigație compactă”.

Există o mică ciudățenie de care ar trebui să fii conștient. Folosind Ctrl+[number] Combo încă deschide pictogramele în ordinea lor implicită inițială. CTRL+1 deschide întotdeauna e-mailul, CTRL+2 deschide întotdeauna calendarul și așa mai departe, indiferent de modul în care comandați pictogramele.

În cele din urmă, există butonul „Resetare”, care readuce opțiunile panoului de navigare la configurația implicită.

Aceasta resetează valoarea „Număr maxim de elemente vizibile” la patru și ordinea elementelor la valoarea implicită. Cu toate acestea, nu schimbă setarea „Navigație compactă”; dacă ați dezactivat-o, rămâne oprită chiar și atunci când resetați setările implicite.

Și aceasta este o privire asupra panoului de navigare, una dintre cele mai fundamentale părți ale Outlook. Sperăm că aceste opțiuni de personalizare îl pot face să funcționeze mai bine pentru dvs.