03/01/2024

Cum să opriți solicitările de revizuire Google Maps pe Android și iPhone

Dacă aveți Google Maps pe smartphone, este posibil să primiți notificări care solicită o examinare pentru companiile pe care le vizitați. Google întreabă de obicei „Cum a fost [Business Name]?” și se așteaptă la o evaluare sau o recenzie. Iată cum să dezactivați aceste notificări.

Google Maps știe oriunde mergi

Multe aplicații solicită acces la locația dvs., chiar dacă nu au nevoie. Nu ar trebui să oferi fiecărei aplicații acces la locația ta. Dar o aplicație pentru hărți necesită permisiuni de locație pentru a vă oferi indicații. Ceea ce poate nu vă dați seama este că Google Maps continuă să vă urmărească chiar și atunci când nu utilizați aplicația datorită istoricului locațiilor dvs. Google Maps.

Dacă petreceți mult timp la un magazin, de exemplu, este posibil să primiți o notificare după ce ați plecat: „Cum a fost [Store Name]? Ajutați-i pe alții să știe la ce să se aștepte.” Acest lucru poate fi deosebit de enervant dacă afacerea în cauză este locul în care lucrați. Nu ați dori să evaluați locul în care lucrați și, dacă nu o faceți, veți fi întrebat de fiecare dată când mergeți. Aceste notificări fac parte dintr-o funcție Maps numită „Contribuțiile tale”, care solicită evaluări și recenzii.

Google are chiar și un program de recompense numit Local Guide, câștigi puncte pentru contribuția, iar Google promite că vei primi avantaje. Google nu explică care sunt acele avantaje, deci kilometrajul dvs. poate fi și ați putea renunța la o mulțime de date despre unde vă aflați pentru o recompensă minimă.

  ZDlock este o soluție de blocare a aplicației Android de la echipa ZDBox

Dacă nu vă pasă de avantaje și nu doriți ca solicitările să examineze locurile în care ați fost, este ușor să dezactivați notificarea.

Cum să dezactivați notificările privind solicitările de revizuire

Vom demonstra acest proces cu Android, dar procesul este același pe un iPhone.

Mai întâi, deschideți aplicația Google Maps și atingeți meniul de hamburger din colțul din stânga sus.

Pe un telefon Android, derulați în jos și atingeți „Setări”. Pe un iPhone, atingeți roata de setări din colțul din dreapta sus al panoului de meniu hamburger, în dreapta siglei „Google Maps”.

Atingeți „Notificări” pe ecranul Setări.

Pe un telefon Android, atingeți „Contribuțiile dvs.”. Pe un iPhone, veți vedea imediat o listă de tipuri de notificări.

Derulați în jos la „Evaluați și revizuiți locații” și dezactivați această opțiune. Opțiunea este aceeași pe un iPhone, dar se numește „Evaluați și revizuiți locații”.

Cât timp sunteți aici, puteți lua în considerare dezactivarea oricăror alte opțiuni despre care nu doriți să fiți notificat, cum ar fi „Întrebări despre zona dvs.” sau „Adăugarea fotografiilor”. Odată ce ai totul setat așa cum vrei, ai terminat. Dar atâta timp cât vă ocupați de notificările enervante Google Map, poate doriți să aveți grijă și de notificările centrate pe Discovery.

x