Cum să opriți pornirea automată a Skype pe Windows 10

Aplicația Skype inclusă cu Windows 10 are acum o pictogramă pentru zona de notificare. Este grozav, dar ce se întâmplă dacă nu utilizați niciodată Skype și nu doriți ca acesta să înceapă de fiecare dată când vă conectați? Iată cum să scapi de el.

Sigur, puteți să faceți clic dreapta pe pictograma barei Skype și să o închideți, dar va reveni imediat când porniți computerul.

Dezactivați Skype Autostart prin Task Manager

Din fericire, cele mai recente versiuni de Skype funcționează din nou ca o aplicație Windows normală. Nu puteți utiliza opțiunea încorporată a Skype pentru a dezactiva pornirea automată fără a vă conecta mai întâi, dar există o modalitate de a o ocoli: dezactivați-o cu Managerul de activități.

Pentru a găsi această opțiune, apăsați Ctrl+Shift+Esc sau faceți clic dreapta pe bara de activități și selectați „Manager de activități”.

Faceți clic pe fila „Pornire”. Dacă nu vedeți nicio filă, faceți clic mai întâi pe „Mai multe detalii”.

Căutați „Skype” în listă, faceți clic dreapta pe el și selectați „Dezactivați”. Windows nu va mai deschide Skype automat când vă conectați.

Skype va continua să ruleze dacă este deja deschis când faceți acest lucru, dar puteți face clic dreapta pe pictograma Skype din zona de notificare a barei de activități (nu o numiți bara de sistem!) și selectați „Ieșiți din Skype” pentru a o închide imediat.

Cum să eliminați Skype din bara de sistem pe Windows 10

Actualizare: probabil că aveți deja instalată aplicația Skype mai nouă pe computer, așa că instrucțiunile de mai sus ar trebui să funcționeze. Dacă nu, urmați instrucțiunile de mai jos pentru versiunea mai veche de Skype.

  Cum să reglați sensibilitatea mouse-ului în Windows 10

Cu aplicația Skype „modernă” mai veche, nu puteți să faceți clic dreapta pe pictograma barei Skype și să o închideți ca pe o aplicație desktop tradițională. Skype nu vă oferă opțiunea „Ieșire”. Skype nu vă oferă opțiunea „Ieșire”.

Aplicația Skype modernă a Microsoft nici măcar nu apare în lista de programe de pornire, așa că nu o puteți dezactiva gestionând programele de pornire din aplicația Setări sau Managerul de activități.

Cu toate acestea, puteți ascunde pictograma din fereastra de setări a Skype. Faceți clic dreapta pe pictograma Skype din zona de notificare și faceți clic pe „Setări” sau deschideți fereastra Skype, faceți clic pe butonul de meniu „…” și faceți clic pe „Setări”.

Faceți clic pe categoria „General” și dezactivați opțiunea „Afișați Skype în zona de notificare Windows (tava de sistem)”. Pictograma zonei de notificare Skype va dispărea.

Rețineți că oamenii vă pot trimite în continuare mesaje Skype dacă sunteți conectat, chiar dacă Skype nu apare în zona de notificare. Pentru a opri asta, deconectați-vă de la Skype. Faceți clic pe meniul „…” din fereastra Skype și faceți clic pe „Deconectați-vă” pentru a face acest lucru.

Dacă nu doriți să utilizați Skype deloc, îl puteți dezinstala. Găsiți comanda rapidă Skype în meniul Start, faceți clic dreapta pe ea și selectați „Dezinstalare”. Windows 10 vă permite să dezinstalați și multe alte aplicații încorporate în acest fel.

Dacă aveți instalate mai multe aplicații Skype și doriți doar să eliminați versiunea Windows 10 încorporată, căutați comanda rapidă Skype marcată ca „Aplicație Microsoft Store de încredere” și eliminați-o.

Aplicația de desktop tradițională Skype are o opțiune „Închide Skype” disponibilă atunci când faceți clic dreapta pe pictograma zonei de notificare. Versiunea respectivă de Skype funcționează ca clientul tradițional Skype cu care te-ai obișnuit.

  Cum să remediați eroarea Minecraft Launcher 0x803f8001 în Windows 11 și 10

Acest lucru este destul de confuz, deoarece versiunea încorporată a Skype Store și versiunea desktop modernă sunt aproape același lucru, dar versiunea desktop a Skype oferă mai multe funcții.