Cum să jucați jocuri retro pe televizorul dvs. NVIDIA SHIELD cu emulatori

În afara unui HTPC, televizorul NVIDIA SHIELD este cea mai versatilă cutie pe care o poți pune în consola ta de divertisment. Acceptă redarea 4K HDR de pe Netflix și YouTube. Puteți juca jocuri din Magazinul Google Play și puteți transmite jocuri în flux de pe computerul dvs. sau de pe serverele NVIDIA. Și puteți chiar să configurați un emulator pentru jocuri retro.

Deși am văzut console retro precum PlayStation Classic și NES Classic, cazul lor de unică folosință poate fi un pic dezactivat. Nu este nimic în neregulă în a dori doar să conectați ceva și să vă scufundați în jocuri, dar alte opțiuni sunt mai bune dacă doriți un sistem mai multifuncțional. Și NVIDIA SHIELD ar putea fi cel mai bun dintre ele.

Ce sunt emulatoarele și ROM-urile?

Aveți nevoie de două piese pentru a juca jocurile mai vechi pe un sistem mai nou:

Un Emulator: Acesta este software-ul care imită consola clasică, oferind sistemului dumneavoastră o modalitate de a juca jocuri clasice. Emulatorul este responsabil de traducerea controalelor, precum și de gestionarea ieșirii video și audio. Majoritatea emulatorilor activează și stările de salvare, astfel încât să puteți salva progresul în joc în orice moment.
ROM-uri: Acestea sunt versiunea software a jocului pe care îl jucați.

Emulatoarele sunt perfect legale, dar fișierele ROM sunt puțin mai tulburi. Legile privind drepturile de autor variază de la o țară la alta, dar, în cel mai bun caz, singura metodă legală de a obține un ROM este să îl extragi dintr-un cartus pe care îl deții. Cartușul trebuie să rămână în posesia dvs. și nu puteți partaja fișierul ROM cu nimeni. Înainte de a începe, aruncați o privire la legile din regiunea dvs. și asigurați-vă că obțineți ROM-urile într-un mod legal.

De ce să folosiți SHIELD în loc să cumpărați o consolă clasică?

Deși configurarea emulatoarelor pe SHIELD nu este la fel de ușoară ca doar conectarea unui NES Classic, este mult mai simplă decât construirea propriului sistem și mai prietenoasă cu televizorul decât emularea jocurilor pe computer. Și atunci când nu joci, poți folosi aceeași cutie pentru a te uita la emisiunile tale preferate.

Deoarece NVIDIA are un controler primar pentru SHIELD, dezvoltatorii de emulatori știu că acesta este controlerul pe care îl vor avea majoritatea utilizatorilor. Acest lucru face mai ușor să includeți suport pentru acel controler, ceea ce înseamnă că veți avea mai mult noroc ca acesta să funcționeze cu jocul dvs. retro preferat imediat din cutie.

  14 Cel mai bun software (tehnologie juridică) pentru firmele de avocatură în 2022

Un alt avantaj al SHIELD este că poți juca jocuri de pe mai multe platforme. PlayStation Classic vă va lăsa să jucați doar cele 20 de jocuri cu care vine, așa că, atunci când le veți termina pe toate, consola devine o decorație (foarte atractivă, țineți cont). După cum vom ajunge la un moment dat, majoritatea emulatorilor pentru SHIELD acceptă o varietate de platforme. Puteți juca jocurile dvs. NES, dar și SNES, GameBoy, PlayStation și multe altele, toate de pe un singur dispozitiv.

Verificați jocuri pe Google Play Store

Chiar dacă aveți o copie legală a ROM-ului jocului și un emulator pe care să îl jucați, ar trebui să vă gândiți să căutați același joc în Magazinul Google Play. Probabil va trebui să-l cumperi din nou, dar chiar și jocurile AAA mai vechi, cum ar fi seria Grand Theft Auto, vin la mai puțin de zece dolari (fiecare). Și cu asta, eviți complet zona gri legală a obținerii ROM-ului jocului. De asemenea, știți că puteți descărca oricând jocul din nou din Play Store, așa că nu trebuie să păstrați vechiul cartus și fișierul ROM.

De asemenea, un joc portat va funcționa mai bine decât unul emulat și poate avea caracteristici precum suport mai bun pentru controler și salvări în cloud. Doare puțin să răscumpărați ceva pe care îl dețineți deja, dar comoditatea merită probabil câțiva dolari.

Acestea fiind spuse, haideți să aruncăm o privire la cum să faceți funcționarea unui emulator.

Iată ce veți avea nevoie

Aveți nevoie de câteva lucruri pentru ca acest lucru să funcționeze:

RetroArch: Acest emulator este disponibil gratuit în Magazinul Play, așa că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la încărcare laterală pe dispozitiv. De asemenea, acceptă o mulțime de sisteme mai vechi, salvare ușoară a stării și încărcare și include suport pentru controlerul SHIELD.
Solid Explorer: Acesta este cel mai bun manager de fișiere pentru Android, chiar și pe un ecran de 160 de inchi.
O unitate USB: fișierele de joc mai vechi sunt mici, așa că nu aveți nevoie de o unitate de memorie mare. Cele douăzeci și ceva de jocuri pe care le-am avut aveau doar aproximativ 1,3 GB.

  Cele mai bune 10 echipamente de fotografie📸 (cutie luminoasă și kit de iluminat) pentru fotografi

Pentru a pregăti unitatea USB, formatați-o ca NTFS, exFAT sau FAT32 pe computerul dvs. Windows.

Cum să vă încărcați fișierele ROM

Va fi mai ușor mai târziu dacă separați fișierele ROM în diferite subdosare pentru fiecare sistem. ROM-urile mele NES sunt într-un folder etichetat „NES”, ROM-urile mele GameBoy Advance sunt într-un folder etichetat „GBA” și așa mai departe. După ce ați configurat folderul ROM-uri, copiați întregul folder pe unitatea USB.

Apoi, introduceți unitatea de memorie în NVIDIA SHIELD.

Utilizați panoul de navigare de pe telecomanda SHIELD pentru a selecta meniul de hamburger din colțul din stânga sus.

Selectați pictograma Setări.

Utilizați butoanele de navigare pentru a vă deplasa în jos în listă și debifați opțiunea „Bara de instrumente contextuală de jos”. Cu acest lucru nebifat, instrumente precum copierea, inserarea și altele devin disponibile pentru dvs. cu telecomanda SHIELD.

Apăsați butonul înapoi de pe telecomandă o dată, apoi deplasați-vă în jos și selectați „USB Drive 1”.

Deplasați-vă în jos la folderul ROM-uri, apoi apăsați și mențineți apăsat butonul central de pe telecomandă pentru a-l selecta. Navigați în partea de sus și selectați pictograma de copiere.

Utilizați butoanele de navigare pentru a vă deplasa în partea dreaptă, care în mod implicit ar trebui să afișeze stocarea internă. Selectați butonul clipboard pentru a lipi folderul ROM-uri.

Odată ce folderul ROM-uri a terminat de copiat în memoria internă, apăsați butonul de pornire de pe telecomandă pentru a reveni la ecranul de pornire Android TV.

Configurarea RetroArch

Când deschideți RetroArch pentru prima dată, acesta vă va cere permisiunea de a vă citi spațiul de stocare. Aplicația are nevoie de acest lucru pentru a vă citi fișierele ROM, așa că trebuie să acordați această permisiune. RetroArch necesită utilizarea gamepad-ului, așa că de aici încolo toate instrucțiunile vor avea în vedere acest lucru.

Următorul lucru de făcut este să descărcați un Core, care este un plugin adaptat pentru a funcționa cu o anumită platformă pe care încercați să o emulați. De exemplu, înainte de a juca un joc GameBoy Advance, trebuie să descărcați un Core care acceptă GameBoy Advance. Toate acestea se întâmplă în aplicația RetroArch, așa că nu trebuie să vă faceți griji că accesați un site web sau copiați din nou lucrurile în browserul de fișiere. Fiecare Core poate fi actualizat din când în când pentru a vă juca puțin mai bine jocurile și le puteți actualiza și din interiorul RetroArch.

Pentru a instala un Core, selectați „Încărcați Core”.

Apoi, selectați „Descărcați Core”.

  40 de ani mai târziu, „Pac-Man” încă ne captează inimile

Derulați în jos și apăsați „A” de pe controler sau butonul central de pe telecomandă pentru a selecta și descărca un Core pentru sistemele pe care doriți să le emulați.

Este posibil să aveți mai multe nuclee din care să alegeți pentru sistemele dvs. Fiecare Core poate funcționa ușor diferit, așa că dacă jocul tău nu se joacă destul de bine, un Core diferit poate funcționa mai bine. Puteți descărca oricând un nou Core fără a vă afecta progresul jocului.

Următorul este ca RetroArch să vă scaneze fișierele ROM. Apăsați B de pe controler pentru a reveni la ecranul de start al RetroArch, apoi utilizați stick-ul din stânga pentru a vă deplasa până la capăt spre dreapta. Selectați „Scanare director”.

Selectați opțiunea „/storage/emulate/0”.

Folosiți stick-ul din stânga pentru a vă deplasa în jos și selectați „ROM-uri” (sau orice ați intitulat folderul cu ROM-uri).

Selectați „Scanați acest director”.

Va dura un moment să scanați toate fișierele dvs. ROM, dar după aceea apăsați butonul B de pe controler până când reveniți pe pagina de pornire a RetroArch. Utilizați stick-ul din stânga pentru a vă deplasa la dreapta și veți vedea pictograme reprezentând toate sistemele pentru care aveți fișiere ROM.

Deplasați-vă înapoi la stânga și, în meniul de sub pictograma Setări, selectați „Introducere”.

Selectați „Comutare meniu Gamepad Combo”.

Meniul din interiorul RetroArch este folosit pentru a salva și reîncărca starea jocului, astfel încât să poți salva și încărca progresul jocului. Această setare modifică butoanele pe care le apăsați pentru a afișa meniul, așa că selectați o combinație pe care nu o veți folosi în jocuri.

În timp ce vă aflați în ecranul de setări, puteți modifica și unele dintre comenzi și setări video. De exemplu, este posibil să doriți să ajustați latența pentru jocurile concepute în era CRT. Ecranele CRT nu au capacitatea de a stoca date de imagine înainte de a fi afișate, în timp ce tehnologiile de afișare mai noi adaugă câteva milisecunde de latență. Din acest motiv, este posibil să descoperiți că trebuie să ajustați latența, astfel încât apăsările pe butoane sunt la punct.

Când sunteți gata să jucați, treceți înapoi la lista de sisteme pe care le aveți. Selectați jocul pe care doriți să-l jucați.

Selectați „Run”.

Selectați nucleul pe care doriți să îl utilizați pentru a-l juca.

Selectați „Run” pentru ultima dată.

Asta e! Aveți jocul în funcțiune și vă puteți juca după pofta inimii.

Deși totul părea a fi mult configurat, nu durează mai mult de câteva minute după ce aveți fișierele ROM. Cu emulatorul instalat, acum aveți un dispozitiv pentru streaming media, pentru a juca jocuri mai noi și pentru a juca jocurile dvs. vintage preferate!