Cum să joci Gunfire Reborn pe Linux

Gunfire Reborn este un joc FPS de aventură cu elemente RPG și roguelite. Jocul a fost publicat și dezvoltat de Douyi Games. Iată cum să joci jocul pe Linux.

Obținerea Gunfire Reborn să lucreze pe Linux

Gunfire Reborn are o evaluare excelentă pe ProtonDB, așa că ar trebui să funcționeze excelent pe Linux. Cu toate acestea, dacă doriți să jucați, mai întâi va trebui să instalați aplicația Steam pentru Linux pe computer.

Instalați Steam

Instalarea Steam pe Linux este ușoară, datorită faptului că Valve acceptă virtual toate sistemele de operare Linux. Dacă doriți ca aplicația să funcționeze pe computer, începeți prin a deschide o fereastră de terminal.

Pentru a lansa o fereastră de terminal pe desktopul Linux, apăsați Ctrl + Alt + T de pe tastatură. Alternativ, puteți lansa o fereastră de terminal căutând „Terminal” în meniul aplicației.

Ubuntu

Rulați următoarea comandă de instalare apt într-o fereastră de terminal pentru a porni Steam și a rula pe Ubuntu.

sudo apt install steam

Debian

Steam funcționează pe Debian. Cu toate acestea, va trebui să descărcați pachetul Steam DEB direct de la Valve pentru a-l pune în funcțiune. Pentru a începe procesul de descărcare, utilizați următoarea comandă de descărcare wget.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Când pachetul Steam DEB a fost descărcat, instalarea poate începe. Folosind comanda dpkg de mai jos, instalați cea mai recentă versiune a Steam pe Debian.

sudo dpkg -i steam.deb

După configurarea pachetului Steam DEB, va trebui să corectați orice probleme de dependență care ar fi putut apărea în timpul procesului de instalare.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Pentru ca Steam să funcționeze pe Arch Linux, depozitul de software „multilib” trebuie să fie activat. Din păcate, repo-ul software nu este activat în mod implicit.

  Eroare „Nu se poate localiza pachetul” în Linux

Deschideți fișierul text /etc/pacman.conf în editorul de text preferat (ca rădăcină). Când fișierul este deschis, localizați linia „mutlilib” și eliminați simbolul # din fața acestuia. De asemenea, eliminați simbolul # din liniile de mai jos.

Salvați editările în editorul de text și închideți-l. Apoi, utilizați comanda pacman pentru a resincroniza Arch cu serverele oficiale.

sudo pacman -Syy

În cele din urmă, instalați cea mai recentă versiune a Steam.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Dacă utilizați Fedora sau OpenSUSE, veți putea instala Steam prin intermediul depozitelor de software incluse în sistemul de operare. Acestea fiind spuse, versiunea Flatpak a Steam funcționează mult mai bine și vă sugerăm să urmați acele instrucțiuni.

Flatpak

Pentru a pune în funcțiune versiunea Flatpak a Steam pe computerul dvs., va trebui mai întâi să configurați timpul de rulare Flatpak. Configurați timpul de rulare Flatpak urmând ghidul pe acest subiect.

După configurarea timpului de rulare, aplicația Steam este gata de instalare. Folosind cele două comenzi de mai jos, obțineți cea mai recentă versiune a Steam în funcțiune.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Joacă Gunfire Reborn Linux

Lansați aplicația Steam pe desktopul dvs. Linux. Odată ce aplicația este deschisă, conectați-vă la contul dvs. folosind acreditările dvs. de utilizator. Apoi, urmați instrucțiunile pas cu pas de mai jos.

Pasul 1: Când Steam este deschis și sunteți autentificat, găsiți meniul „Steam” și faceți clic pe el în Steam. Faceți clic pe butonul „Setări” pentru a accesa zona de setări Steam cu meniul Steam disponibil.

În zona de setări Steam, găsiți „Steam Play” și faceți clic pe el. Apoi, bifați cele două casete din zona Steam Play pentru a activa Proton pentru Gunfire Reborn. Faceți clic pe „OK” pentru a confirma.

  Cum să faci un tunel SSH pe Linux

Pasul 2: Găsiți butonul „Magazin” din interiorul Steam și selectați-l cu mouse-ul. Când faceți clic pe butonul „Magazin”, veți încărca Steam Storefront. Odată ajuns în vitrina, faceți clic pe caseta de căutare și introduceți „Gunfire Reborn”.

După ce ați scris în „Gunfire Reborn”, apăsați tasta Enter pentru a vedea rezultatele căutării. Apoi, priviți rezultatele și selectați „Gunfire Reborn” pentru a accesa pagina magazinului jocului.

Pasul 3: Pe pagina Gunfire Reborn, găsiți butonul verde „Adăugați în coș” și faceți clic pe el cu mouse-ul. Apoi, selectați-vă coșul în Steam pentru a cumpăra Gunfire Reborn pentru contul dvs. Steam.

Pasul 4: Selectați butonul „Bibliotecă” pentru a accesa biblioteca Steam. Odată ajuns în biblioteca Steam, găsiți butonul de căutare și faceți clic pe el. Apoi, tastați „Gunfire Reborn” pentru a vă localiza jocul în bibliotecă. Apoi, selectați-l cu mouse-ul.

După ce ați selectat „Gunfire Reborn” în Steam, veți vedea un buton albastru „INSTALARE”. Faceți clic pe butonul albastru „INSTALARE” pentru a descărca și instala Gunfire Reborn pe computer.

Pasul 5: Instalarea Gunfire Reborn nu ar trebui să dureze mult. Când procesul este finalizat, butonul albastru „INSTALARE” va deveni un buton verde „JOCARE”. Selectați butonul verde „JOCARE” pentru a începe jocul.