06/10/2023

Cum să instalați Windows 11 pe Chromebookul dvs

Avem deja un tutorial despre cum să instalați Windows 10 pe un Chromebook, dar utilizatorii doresc să facă upgrade la Windows 11, cel mai recent sistem de operare de la Microsoft. Există mai multe emulatoare de Chromebook care vă pot ajuta să rulați Windows 11 pe un Chromebook și vom discuta unul dintre cei mai simpli în acest ghid. Vom folosi QEMU pentru a vă arăta cum să instalați Windows 11 pe Chromebook. Dar rețineți că necesită hardware puternic pentru a rula mașina virtuală. În cazul în care doriți doar să rulați programe sau jocuri Windows, vă sugerez să configurați Wine pentru a rula aplicații Windows pe un Chromebook în loc de un VM Windows complet. Acestea fiind spuse, urmați ghidul nostru pentru a instala și utiliza Windows 11 pe Chromebook.

Instalați Windows 11 pe Chromebook: Ghid pas cu pas (2023)

În acest tutorial, am inclus toate cerințele pe care trebuie să le îndepliniți pentru a instala Windows 11 pe un Chromebook. Mai mult, am adăugat instrucțiuni detaliate despre cum să creați o mașină virtuală Windows 11 și să remediați orice erori pe parcurs.

Cerințe preliminare pentru a rula Windows 11 pe un Chromebook

1. Pentru a putea instala Windows 11 pe un Chromebook, trebuie să aveți un Chromebook puternic, de preferință alimentat de un procesor Intel sau AMD pe 64 de biți. În plus, ar trebui să aveți cel puțin 128 GB spațiu de stocare și 8 GB RAM.

2. Pentru o performanță mai bună, Chromebookul ar trebui să accepte KVM (Mașină virtuală bazată pe kernel). Dacă Chromebookul dvs. vine cu un procesor Intel de generația a 11-a sau mai nou, suportul KVM este deja activat. Puteți afla cum să verificați compatibilitatea KVM pe Chromebookul dvs. în acest ghid de mai jos.

  Cum să goliți memoria de așteptare și să remediați bâlbâiala jocului pe Windows 10

3. Suportul Linux este absolut necesar pe Chromebookul dvs. Deoarece Windows 11 are o cerință de stocare de 64 GB, trebuie să alocați aproape 80 GB de spațiu partiției Linux. În funcție de administrator, asistența Linux poate varia pe Chromebookul eliberat de școală.

4. În cele din urmă, veți avea nevoie de fișierul ISO Windows 11 pentru a configura mediul virtual. Descărcați o copie nouă a Windows 11 ISO urmând ghidul nostru conectat.

Configurați QEMU și Virtual Machine Manager

1. Presupun că ați activat deja Linux pe Chromebook. Dacă nu, urmați ghidul nostru legat aici și configurați Linux imediat. Asigurați-vă că alocați 80 GB sau mai mult spațiu de stocare partiției Linux.

2. Apoi, mergeți la folderul aplicații Linux din Lansatorul de aplicații și deschideți Terminalul.

3. După aceea, rulați comanda de mai jos pentru a actualiza toate pachetele și dependențele.

sudo apt update && sudo apt upgrade -y

4. Apoi, executați comanda de mai jos pentru a instala QEMU și Virtual Machine Manager.

sudo apt install qemu-kvm libvirt-clients libvirt-daemon-system bridge-utils virtinst libvirt-daemon virt-manager -y

5. După ce ați terminat, deschideți Lansatorul de aplicații și lansați „Manager mașină virtuală” din folderul aplicații Linux.

6. Acum, mutați ISO Windows 11 pe care l-ați descărcat mai sus în secțiunea „Fișiere Linux” folosind aplicația Fișiere.

Instalați Windows 11 pe Chromebookul dvs

După ce ați configurat QEMU și Virtual Machine Manager, este timpul să instalați Windows 11 pe Chromebook. Urmați pașii de mai jos pentru a crea o mașină virtuală Windows 11 pe Chromebook:

1. În Virtual Machine Manager, faceți clic pe butonul „Creare”.

2. Aici, alegeți „Media de instalare locală” și faceți clic pe „Înainte”. Dacă Chromebookul dvs. nu acceptă KVM, veți vedea un avertisment în partea de sus. Fără suport KVM, performanța va fi destul de proastă.

  Remediați binarul Java TM Platform SE care nu răspunde în Windows 10

3. Pe pagina următoare, faceți clic pe „Răsfoiți“.

4. Se va deschide o nouă fereastră. Aici, faceți clic pe „Răsfoiește local”.

5. Acum, selectați Windows 11 ISO și faceți clic pe „Deschidere”.

6. Software-ul va detecta automat sistemul de operare ca Windows 10. Aceasta nu este o problemă și puteți ignora asta. Faceți clic pe „Înainte”.

7. Pe pagina următoare, păstrați memoria 4096 (4 GB) și creșteți nucleele CPU la 4. Din nou, dacă aveți un procesor puternic cu mai multe nuclee și RAM, atribuiți mai multe nuclee RAM și CPU pentru o performanță mai bună.

8. Pe pagina următoare, alocați cel puțin 65 GB de spațiu pe disc pentru Windows 11. Dacă aveți mai mult spațiu, îl puteți aloca după cum doriți.

9. Apoi, schimbați numele mașinii virtuale în „Win11” sau „Windows 11” și faceți clic pe „Finish”.

10. Este posibil să primiți o fereastră pop-up care spune „Rețeaua virtuală nu este activă”. Faceți clic pe „Da” pentru a continua.

Notă: Dacă primiți o eroare de tipul „Nu se poate seta XATTR de încredere…”, treceți la următoarea secțiune a acestui articol pentru o soluție.

11. În cele din urmă, Windows 11 va porni pe Chromebookul dvs. Acum, puteți continua cu instalarea și utilizați Windows 11 fără probleme.

12. Pentru a ieși din cursorul din VM Windows 11 în mediul Chrome OS, apăsați butonul „prezentare generală” de pe rândul de sus al tastaturii (de obicei deasupra tastei „5”).

Te confrunți cu eroarea „Nu se poate seta XATTR Trusted” pe Chromebook? Iată reparația!

Dacă primiți o eroare de genul „Imposibil de finalizat instalarea: „Imposibil de setat XATTR trusted.libvirt.security.dac…” în timp ce configurați Windows 11 VM pe Chromebook, nu vă faceți griji. Trebuie să faceți câteva modificări și va funcționa fără probleme. Iată pașii de urmat.

1. Deschideți Terminalul și rulați comanda de mai jos pentru a edita fișierul „qemu.conf”.

sudo nano /etc/libvirt/qemu.conf

2. Aceasta va deschide editorul nano în Terminal. Acum, adăugați rândurile de mai jos deasupra. Rețineți că vă puteți folosi tastatura numai pe acest editor.

user="root"
group="root"
remember_owner=0

3. Acum, apăsați „Ctrl + O” și apăsați Enter pentru a salva modificările în editorul nano. După aceea, apăsați „Ctrl + X” pentru a ieși din editorul nano.

  Cum să ascundeți aplicațiile cu o comandă rapidă de la tastatură pe Windows 10

4. În cele din urmă, continuați și urmați pașii de mai sus. Instalarea VM Windows 11 va funcționa cu siguranță. În cazul în care nu funcționează, vă sugerăm să reporniți Chromebookul și să încercați din nou.

Cum să închideți și să ștergeți mașina virtuală Windows 11 pe Chromebook

1. Dacă nu sunteți mulțumit de performanță și doriți să închideți VM Windows 11, faceți clic pe pictograma „săgeată” și alegeți „Oprire”. Dacă mașina virtuală nu răspunde, alegeți „Force Off”.

2. Dacă doriți să ștergeți complet Windows 11 de pe Chromebook și să eliberați spațiu, închideți mai întâi VM și apoi deschideți Virtual Machine Manager. Acum, faceți clic dreapta pe el și selectați „Ștergeți”. Nu vă faceți griji, acest lucru nu va șterge nimic de pe Chromebook, deoarece VM-ul este izolat de restul sistemului.

3. În pagina următoare, asigurați-vă că ținta „sda” este bifată, apoi faceți clic pe „Șterge”. În câteva secunde, mașina virtuală Windows 11 va fi ștearsă și spațiul de stocare se va elibera. De asemenea, puteți alege să ștergeți ISO Windows 11 împreună cu acesta.

Instalați și utilizați Windows 11 pe Chromebook

Deci, acesta este modul în care puteți instala și utiliza Windows 11 pe un Chromebook. După cum am menționat mai sus, aveți nevoie de hardware puternic pentru a rula Windows 11 pe un Chromebook. În caz contrar, performanța va fi slabă și nu veți putea face nimic productiv. Oricum, asta este tot de la noi. Dacă doriți să încercați Chrome OS Flex pe alte computere, urmați ghidul nostru și aflați cum să instalați Chrome OS Flex pe computerele Windows. Și pentru a găsi cele mai bune aplicații Chromebook care vor servi ca alternative la aplicațiile populare Windows, accesați lista noastră detaliată. În cele din urmă, dacă vă confruntați cu orice problemă, anunțați-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

x