Cum să inserați simboluri în Google Docs și Slides

Puteți insera caractere speciale în documentele și prezentările dvs. fără a fi nevoie să vă amintiți toate acele coduri Alt, utilizând instrumentul de inserare a caracterelor ușor de utilizat Documente și Prezentări Google. Oferă o multitudine de simboluri, personaje, simboluri, limbi și multe altele. Iată cum puteți introduce caractere speciale în documente.

Notă: nu puteți insera caractere direct în Foi de calcul Google, dar le puteți copia și lipi într-o celulă din foaia de calcul.

Cum să inserați caractere speciale în Google Docs și Slides

Inserarea simbolurilor în fișierul dvs. este un proces simplu pe care îl puteți efectua în mai multe moduri. Indiferent dacă doriți niște emoji-uri prostești, săgeți sau scripturi într-o altă limbă, puteți obține acest lucru selectând manual o categorie, tastând în bara de căutare sau desenând ceea ce căutați.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să deschideți un nou documente Google sau Diapozitive fișier pentru a începe.

Ca alternativă, dacă utilizați cea mai recentă versiune de Chrome, puteți introduce „docs.new” sau „slides.new” în bara de adrese a unei noi file.

În documentul dvs., deschideți meniul „Inserare” și apoi faceți clic pe comanda „Caractere speciale”.

Căutați manual simboluri

Dacă nu aveți în minte un anumit personaj (sau nu sunteți sigur cum să căutați ceea ce aveți în minte), puteți utiliza meniurile derulante pentru a naviga prin multitudinea de simboluri disponibile.

  Deblocarea puterii AI generative a AWS

Faceți clic pe al doilea meniu derulant pentru a alege o categorie. Puteți alege dintre simboluri, semne de punctuație, emoji, scripturi ale diferitelor limbi și chiar diferite caractere cu spații albe. Sunt multe, așa că fiți pregătiți să petreceți ceva timp navigând.

Apoi, faceți clic pe celălalt meniu derulant pentru a rafina și mai mult caracterele.

După ce ați ales categoriile, tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe caracterul pe care doriți să-l introduceți în fișierul dvs.

Utilizați bara de căutare

Dacă știi ce cauți, poți folosi bara de căutare situată în dreapta ferestrei pop-up. Puteți căuta după cuvânt cheie, descriere sau după valoarea Unicode, dacă o cunoașteți.

Utilizarea barei de căutare se poate dovedi puțin supărătoare, deoarece căutarea unui emoji cu un zâmbet nu a produs rezultatele dorite. Acest lucru se datorează faptului că folosește cuvântul pentru a se potrivi cu descrierea personajului.

Dacă căutați în schimb „Zâmbind”, veți obține mai multe rezultate.

Cu toate acestea, căutarea unui simbol este de obicei mai rapidă decât răsfoirea în toate meniurile pentru a găsi unul manual.

Desenați un personaj pe care să îl căutați

În cele din urmă, dacă ambele încercări de a găsi caracterul sau simbolul corect s-au uscat, puteți încerca funcția de desen care vă permite să schițați orice doriți.

Începeți să desenați/scrieți în caseta din dreapta ferestrei și vor apărea caractere similare în panoul din stânga. Nu trebuie să desenați totul dintr-o singură lovitură și puteți continua să adăugați la desen dacă necesită mai multe gesturi.

După ce ați terminat, faceți clic pe săgeata din colțul din dreapta jos pentru a reseta caseta și a începe să desenați următoarea.

  Remediați Samsung TV Plus nu funcționează

Dacă utilizați în mod regulat aceste caractere, le veți găsi primul meniu drop-down sub „Caractere recente”.