Cum să începeți cu fotografia de film

Fotografia de film revine…Kodak tocmai a relansat Ektachrome, un film pe care l-au întrerupt în urmă cu cinci ani — și dintr-un motiv întemeiat: când totul este digital, să mergi la analog este distractiv. De asemenea, te poate face un fotograf mult mai bun, forțându-te să încetinești și să gândești. Iată cum să începeți.

Câțiva termeni cheie

Piața camerelor digitale de înaltă calitate este mai omogenă decât a fost piața camerelor cu film. Aveți într-adevăr doar trei playere digitale importante — Canon, Nikon și Sony — cu două modele de cameră — DSLR și mirrorless — și două dimensiuni de senzor — senzor de decupare și cadru complet.

Vechea piață a filmelor, dimpotrivă, era ca Vestul Sălbatic. Existau zeci de producători serioși de aparate foto – inclusiv Leica, Pentax, Olympus, Minolta și multe altele – cu diferite modele de camere – inclusiv SLR, telemetru, camere de format mediu, camere de format mare și camere instant – care puteau folosi sute de filme diferite. stocuri de la încă mai mulți producători, cum ar fi Kodak, Ilford și Agfa. Combinațiile erau practic nesfârșite. Având în vedere asta, haideți să scoatem câțiva termeni cheie.

Un SLR este o cameră reflex cu un singur obiectiv. Ei sunt precursorii DSLR-ului modern.
Un telemetru este o cameră fără oglindă care a fost populară printre fotografii de stradă.
Aparatele foto de format mediu și mare înregistrează filme cu dimensiuni mai mari de 35 mm. Sunt mai scumpe, așa că, probabil, nu este cea mai bună cameră pentru a merge dacă abia sunteți la început.
Camerele instantanee sunt practic polaroid de școală veche. Filmul nu trebuie dezvoltat profesional.
Filmul de 35 mm este cea mai comună dimensiune a filmului. În mod normal, vine în role de 36 de expuneri și funcționează cu orice cameră de 35 mm.

  Cele mai bune 10 platforme de găzduire pentru aplicația Python

Obțineți prima cameră de filmat

Dacă cineva din familia ta are o cameră veche de film și un obiectiv sau două, scoate-l afară și ești rezolvat – cel puțin pentru început. Dacă nu ești atât de norocos, atunci haideți să ne uităm puțin mai în profunzime la cumpărarea primului dvs. aparat de filmat.

Prețul camerelor de filmat variază destul de dramatic. O cameră rară, de dorit în format mediu, în stare bună, s-ar putea vinde cu mii de dolari. Pe de altă parte, puteți cumpăra un SLR solid de 35 mm pentru mai puțin de 50 USD. Pentru început, ar trebui să țintiți spre capătul inferior.

Dacă fotografiați Canon sau Nikon, atunci am o veste bună: obțineți camera cu film potrivită și veți putea folosi majoritatea obiectivelor existente. Montura EF de la Canon este de la sfârșitul anilor 80, iar montura F Nikons este de la sfârșitul anilor 50. Pentru shooterii Canon, aș recomanda Canon EOS 620; Am primit unul în stare excelentă pentru 40 de dolari pe eBay. Pentru fanii Nikon, verificați F2 sau F3. Ei merg la aproximativ 100 de dolari. Există o mulțime de aceste camere încă acolo.

Dacă nimeni pe care îl cunoști nu are o cameră veche cu film și nu folosești obiective Canon sau Nikon, atunci opțiunile tale sunt nelimitate. Trebuie să decideți cât de mult doriți să investiți într-un sistem și, de asemenea, câte funcții „moderne” precum focalizarea automată doriți. Dacă în apropiere există un magazin de camere second-hand, ți-aș recomanda să mergi și să vorbești cu cineva acolo. Veți putea să vă ocupați de câteva camere și să vedeți ce vă place. În caz contrar, stabilește-ți bugetul și aruncă o privire pe eBay. Într-adevăr, aveți nevoie doar de o singură lentilă pentru a începe, deoarece – mai ales dacă sunt în stare bună – lentilele tind să își păstreze mai bine valoarea.

Selectarea filmelor

Una dintre bucuriile fotografiei de film este că diferitele stocuri de film oferă imaginilor tale o senzație total diferită. Un film instantaneu precum Agfa Vista Plus oferă un aspect total diferit unui film portret precum Kodak Portra sau unui film alb-negru precum Illford HP5.

  Calcularea cognitivă explicată în 5 minute sau mai puțin

Iată câteva fotografii cu Portra.

Și iată unul cu HP5.

Acestea sunt doar fotografii din filmul camerei.

Filmul este, de asemenea, cel care controlează ISO, mai degrabă decât camera ta. Puteți obține filme diferite în ISO diferit. Majoritatea filmelor sunt între aproximativ ISO 100 și ISO 800, dar puteți găsi unele care sunt mai mari.

Balanța de alb, în ​​mod similar, nu există în fotografia de film. Filme diferite dau culori diferite. Cele mai multe sunt concepute pentru a fi fotografiate în timpul zilei sau în zilele înnorate. Orice descriere de marketing a unui anumit film vă va spune pentru ce este echilibrat alb.

Puteți cumpăra stoc de film ca role individuale sau cu o mică reducere în cutii de trei role. Vă recomand să luați role individuale din fiecare film de film pe care puteți pune mâna și să le încercați. Scopul filmării filmului este că este distractiv să te joci. Dacă găsiți unul care vă place, vă puteți aproviziona cu el.

Ieșire și împușcare

Odată ce ai camera încărcată cu film, este timpul să ieși să filmezi. ISO este stabilit de film astfel încât să limiteze gama de condiții de iluminare în care puteți filma. Dacă aveți o rolă de Kodak Portra 400, nu veți putea fotografia în condiții de lumină super slabă.

În timp ce camera dvs. are probabil un mod automat, vă recomand să luați un fel de control manual. Modul de prioritate a deschiderii, ca întotdeauna, este cel mai bun compromis. Tu setezi diafragma, filmul stabilește ISO, iar camera stabilește viteza obturatorului. Trebuie doar să vă asigurați că diafragma este suficient de largă pentru a vă oferi o viteză a obturatorului suficient de rapidă.

Rețineți că, în timp ce filmul setează ISO, camera dvs. poate solicita să introduceți manual valoarea ISO a filmului. Camerele cu film mai noi îl detectează automat, dar cele mai vechi nu. Pentru a afla cum să faceți acest lucru, precum și cum să schimbați modul camerei și să formați setările, consultați manualul camerei dvs. online.

  Cum să solicitați o rambursare pentru achizițiile digitale Xbox Series X|S

Filmarea cu film pentru prima dată este o experiență. Mă uit în continuare în spatele camerei, așteptând să văd o previzualizare a imaginii pe care tocmai am făcut-o. De asemenea, primești doar 36 de fotografii înainte de a schimba filmul. Asta nu este mult dacă te-ai obișnuit să explodezi în modul rafală.

Cea mai mare problemă pe care o vei întâmpina este lipsa concentrării. Mult. Dacă camera dvs. este focalizată manuală, atunci la diafragme mai largi, probabil că veți fi nenorocit. Stiu ca sunt.

Chiar și sistemele de focalizare automată nu au nici pe departe precizia cu care probabil ești obișnuit cu camera digitală. Așteptați-vă să obțineți o mulțime de fotografii proaste până când veți simți camera dvs. de film. Dar hei, asta e jumătate din distracție.

Dezvoltarea filmului

Când ați filmat prima rolă de film, este timpul să o dezvoltați și să o imprimați. Majoritatea magazinelor de aparate foto o vor face totuși exista si servicii online. Așteptați-vă să plătiți între 10 și 20 USD, în funcție de locul în care mergeți, de câte imprimări doriți, de cât de repede doriți să fie făcută și dacă doriți ca și negativele scanate.

O, așa e. În timp ce filmul este o tehnologie analogică, puteți obține negativele scanate în imagini digitale, astfel încât să le puteți edita, să le postați pe Facebook și, altfel, să faceți ceea ce vă place.

Filmarea filmului creează dependență. Sunt prieten cu câteva modele și un lucru distractiv pe care îl facem este să filmăm o rolă de film, apoi să o aruncăm pentru o oră de dezvoltare în timp ce luăm o băutură. De asemenea, îmi place să filmez o singură rolă de film într-o călătorie de weekend. Încercați-l și, credeți-mă, vă va îmbunătăți privirea pentru fotografiile digitale.