Cum să faci o copie de rezervă a bibliotecii foto a Mac-ului tău pe o unitate externă

Fotografiile sunt unele dintre cele mai importante fișiere pe care oamenii doresc să le păstreze în siguranță. Stocarea lor în cloud este plăcută, dar s-ar putea să-ți dorești și liniștea de a avea fotografiile stocate local. Din fericire, este destul de ușor să copiați biblioteca Fotografii a Mac-ului pe o unitate externă.

Acest ghid presupune că utilizați aplicația actuală „Fotografii” pe Mac, implicită dacă ați folosit iCloud Photo Stream sau ați importat de pe iPhone. Dacă aveți fotografiile într-un folder de pe Mac, tot ce trebuie să faceți este să conectați unitatea externă și să le mutați. Dacă utilizați o altă aplicație care menține o bibliotecă, va trebui să configurați lucrurile în cadrul acelei aplicații.

Mutarea bibliotecii de fotografii

Pentru a înțelege cum funcționează, este important să știți cum cataloage fișierele aplicația Fotografii. Este de fapt simplu; există un singur fișier care conține întreaga bibliotecă. Dacă doriți să faceți o copie de rezervă, conectați hard diskul extern și trageți întregul fișier pe acel hard disk din bara laterală a Finder.

Partea mai grea vine atunci când trebuie să schimbați ce bibliotecă de fotografii doriți să utilizați. Va trebui să schimbați locația din care citește aplicația Fotografii.

În imaginea de mai jos, am două biblioteci Fotografii, cea implicită și o bibliotecă de rezervă.

În timp ce puteți accesa biblioteca de rezervă doar făcând dublu clic pe ea, care o va deschide în aplicația Fotografii, este mai bine să comutați Fotografiile pentru a o utiliza pe aceasta în mod implicit. Puteți oricând să reveniți la biblioteca obișnuită când aveți nevoie.

  Cele mai bune 11 rampe On-Off pentru a activa Cumpărarea sau vinderea criptografică în aplicațiile dvs

Faceți dublu clic pe biblioteca de rezervă pentru a o deschide, apoi deschideți preferințele pentru Fotografii din Fotografii > Preferințe în bara de meniu.

Selectați „Utilizați ca bibliotecă de fotografii de sistem”, care va schimba valoarea implicită în noua bibliotecă.

Faceți backup automat pentru unitatea dvs. cu Time Machine

Realizarea manuală de copii de rezervă a fișierelor nu este cea mai bună soluție, deoarece nu puteți prezice niciodată când se va rupe computerul. Este mai bine să faceți backup automat, astfel încât să nu trebuie să vă gândiți deloc la asta. Time Machine încorporată de la Apple este cea mai bună unealtă pentru backup-ul pe o unitate externă. Puteți citi ghidul nostru de configurare pentru a începe.

Credite de imagine: dourleak/Shutterstock