Cum să faci întotdeauna fotografii clare

O fotografie clară este aceea în care subiectul este focalizat cu linii clare, detalii clare și fără neclarități (neintenționate). În general, este un semn al unei imagini de înaltă calitate, excelentă din punct de vedere tehnic. Iată cum să vă asigurați că faceți întotdeauna fotografii clare.

Am explicat în detaliu înainte ce face o fotografie clară, dar acum ne vom uita la partea practică a lucrurilor. Pentru a recapitula, claritatea este o combinație de:

Un subiect focalizat
O cameră statică
Proprietățile lentilei pe care o utilizați

Fotografia de mai sus este un exemplu de fotografie clară pe care am făcut-o. Observați cum puteți vedea fiecare dintre genele lui Kat. Acum, să ne uităm la asta în lumea reală.

Înțelegeți-vă echipamentul

Unul dintre factorii majori care afectează claritatea este proprietățile lentilelor pe care le utilizați. Unul dintre motivele pentru care lentilele profesionale costă mult mai mult (și sunt atât de grele) este că sunt concepute pentru a fi cât mai ascuțite posibil – și asta necesită multă muncă. Dacă încerci să faci o fotografie foarte clară cu un obiectiv vechi și ieftin, te vei lupta; obiectivul nu este capabil să rezolve detaliile clar.

În mod similar, camera dvs. are o limită la cât de mult poate rezolva. Dacă detaliile pe care încercați să le capturați sunt proiectate mai mici decât pixelii de pe senzor, atunci nu se vor afișa. Iată un alt portret cu un prim plan asupra ochilor modelului.

Observați că genele ei nu sunt la fel de definite precum sunt cu cele ale lui Kat de mai sus? Asta pentru că stăteam mai în spate, astfel încât Canonul meu 5DIII nu a putut rezolva detalii mai mari. Cu un senzor de rezoluție mai mare, le-aș fi putut – cel puțin teoretic – să le fi capturat.

Deși echipamentul dvs. nu vă va împiedica în mod normal să faceți fotografii grozave, este important să înțelegeți că va afecta claritatea maximă posibilă pe care o puteți obține.

Alegeți deschiderea corectă

Echipamentul pe care îl utilizați nu este întotdeauna în controlul dumneavoastră. Aproape nu