Cum să diminuezi sau să stingi lumina tastaturii pe un MacBook

O tastatură iluminată din spate este un element de bază pe majoritatea laptopurilor, chiar și pe cele low-end. Ți-ar fi greu să găsești un model de laptop lansat în ultimii ani, care să nu vină cu unul. Pentru laptopurile care vin cu tastaturi iluminate din spate, nu multe dintre ele vă permit să diminuați sau să stingeți lumina atunci când nu aveți nevoie. Apple oferă, probabil, cel mai mare control asupra luminii tastaturii pe un Macbook. Nu numai că îl puteți opri, dar puteți alege și cât de luminos sau de slab este.

Lumina tastaturii pe un MacBook

Dacă te uiți cu atenție la tastele funcționale din partea de sus a tastaturii, vei vedea că tastele F5 și F6 au ceva care seamănă cu controlul luminozității, dar cu o liniuță în loc de pictograma cerc pe care o vezi pe controlul luminozității ecranului. chei.

Tasta F5 scade luminozitatea luminii tastaturii pe un MacBook. Dacă îl atingeți de suficiente ori, luminozitatea se va reduce la zero, stingând efectiv lumina.

Dacă atingeți tasta F6, va aprinde din nou lumina tastaturii. Dacă este deja pornit, va crește luminozitatea tastaturii. În ambele cazuri, tastele vor afișa un HUD pe ecran la fel ca pentru luminozitate și tastele de control al volumului.

Dacă te uiți la HUD-ul de iluminare de fundal, vei vedea că există peste 20 de niveluri de luminozitate pe care le poți seta pentru tastatură. Acesta este controlul asupra luminii de fundal a tastaturii, cum nu oferă niciun alt model de laptop. Dell vă va lăsa să stingeți lumina, la fel ca și HP. Pe unele modele de laptop ar putea exista un mod slab pentru iluminarea de fundal a tastaturii, dar nimic mai mult.

  9 cele mai bune pluginuri WordPress pentru a crea ferestre pop-up minunate

Aceste taste nu sunt prezente pe toate tastaturile Apple. Tastaturile Bluetooth pe care le vinde Apple nu sunt iluminate din spate, așa că nu au aceste taste. Comenzile cu iluminare din spate pot fi absente pe modelele mai vechi de Macbook, deși cele recente le vor avea probabil.

Apple vinde, de asemenea, câteva tastaturi logitech pe site-ul său oficial și par a fi iluminate din spate, așa că probabil au butoane de control similare. Merită să verificați dacă aveți nevoie de o tastatură bună pe care să o puteți folosi în întuneric.

Dacă utilizați un iMac sau un Mac Mini, aveți opțiunea de a utiliza orice tastatură doriți cu acesta. Dacă trebuie să lucrați în întuneric, nu sunteți legat de tastaturile Apple care nu sunt iluminate din spate și puteți obține în schimb o tastatură cu fir sau fără fir cu iluminare de fundal. Va funcționa la fel de bine.