08/18/2022

Cum să dezinstalați YouTube pe un dispozitiv Android

Majoritatea telefoanelor Android vin cu diferite aplicații încorporate. În timp ce unele pot fi foarte utile, altele doar ocupă spațiu inutil. Pentru mulți oameni, o astfel de aplicație este YouTube. Aplicația are aproximativ 175 MB, iar această sumă se poate dubla sau tripla pe măsură ce utilizați aplicația, așa că nu este de mirare că mulți utilizatori caută o modalitate de a o elimina de pe dispozitivele lor.

Dacă sunteți interesat să aflați cum să dezinstalați YouTube pe telefoanele Android, ați ajuns la locul potrivit. Acest articol va discuta dacă acest lucru este posibil și vă va arăta pașii.

Dezinstalează YouTube Android

Dacă nu mai vrei YouTube pe telefon, există mai multe acțiuni pe care le poți face, în funcție de marca și modelul telefonului tău. Să le verificăm.

Iată cum să dezinstalați YouTube pe telefonul dvs. Android:

 • Deschide setările.
 • Accesați „Aplicații”.
 • Găsiți și selectați „YouTube”.
 • Atingeți „dezinstalați” și confirmați-l.
 • De asemenea, puteți utiliza această metodă alternativă:

 • Găsiți pictograma YouTube în meniu.
 • Atingeți și mențineți apăsat și selectați „dezinstalare”.
 • Confirmați că doriți să dezactivați aplicația.
 • Dezactivează YouTube

  În unele cazuri, ștergerea YouTube de pe telefonul Android este ca și cum ai șterge orice altă aplicație. Cu toate acestea, această metodă nu va funcționa pentru majoritatea telefoanelor. De ce este asta? Pentru că YouTube poate fi adesea considerată o aplicație la nivel de sistem care nu poate fi dezinstalată. Acest lucru se datorează faptului că telefoanele Android sunt alimentate de Google, iar YouTube este filiala Google. Aplicația YouTube vine la pachet cu motorul de căutare Google, Gmail, calendar, drive etc.

    Faceți fotografii cu expunere lungă și reglați nivelul de expunere [Android]

  Dacă telefonul dvs. a venit cu aplicația YouTube, nu o puteți dezinstala. Dar, doar pentru că nu îl poți dezinstala nu înseamnă că trebuie să îl folosești. Cei care nu folosesc YouTube îl pot dezactiva oricând. Când dezactivați o aplicație, o eliminați de pe ecranul aplicației și o împiedicați să ruleze în fundal. Deși dezactivarea unei aplicații nu o șterge de pe telefon, este totuși o opțiune bună dacă doriți să economisiți spațiu și să preveniți actualizările inutile.

  Iată cum să dezactivați YouTube pe telefoanele Android:

 • Deschideți meniul și accesați „Setări”.
 • Atingeți „Aplicații”.
 • Găsiți YouTube și atingeți „Dezactivați”.
 • Veți vedea un mesaj care explică aplicația și toate funcțiile legate de aceasta vor fi dezactivate. Apăsați „Dezactivați”.
 • O poți face și fără a accesa setările:

 • Găsiți pictograma YouTube în meniul dvs. și apăsați lung.
 • Atingeți „Dezactivați” și confirmați.
 • Dacă te răzgândești după un timp, iată cum poți activa YouTube din nou:

 • Deschide setările.
 • Accesați „Aplicații” și găsiți YouTube.
 • Alegeți „Activați”.
 • Regula

  În general, toate aplicațiile pe care le instalați singur pot fi dezinstalate. Deci, dacă ați descărcat YouTube de pe Magazin Play, îl veți putea dezinstala. Dar, dacă aplicația a fost preinstalată, nu veți vedea butonul „Dezinstalare”. Acest lucru se datorează faptului că producătorul crede că YouTube este o aplicație cu funcții de bază pentru utilizarea de zi cu zi.

  Deci, dacă nu vedeți butonul „Dezinstalare”, înseamnă că nu este posibil să ștergeți complet aplicația de pe telefon. În astfel de cazuri, singurul lucru pe care îl puteți face este să dezactivați aplicația.

  Rootarea telefonului

  Puteți obține control privilegiat asupra telefonului dvs. Android și puteți personaliza numeroase procese, inclusiv ștergerea aplicațiilor preinstalate prin obținerea accesului root. Cu toate acestea, înrădăcinarea telefonului nu este de obicei recomandată. În primul rând, dacă nu este făcută corect, înrădăcinarea vă poate face telefonul instabil și poate provoca daune ireparabile. În al doilea rând, înrădăcinarea vă poate anula garanția. În cazul în care ceva nu merge bine, vei fi pe cont propriu. În cele din urmă, obținerea accesului root ocolește și restricțiile de securitate ale Android. Aceasta înseamnă că telefonul dvs. nu va fi protejat de programe malware.

    Cum pornesc sau dezactiv Asistentul Google pe Android

  Dacă totuși decideți că doriți să vă rootați dispozitivul, asigurați-vă că cercetați în detaliu procesul. Rețineți că pașii variază în funcție de tipul și marca de smartphone. Dacă nu ești expert în tehnologie, cel mai bine este să ceri ajutor unui expert. Mai mult, nu uitați să instalați o protecție antivirus adecvată pentru a evita infecțiile cu malware. Dacă treci cu rootarea și te răzgândești după un timp, poți oricând să-ți dezrootezi telefonul.

  Depanare

  Dacă aplicația dvs. YouTube nu funcționează, una dintre primele soluții care vă vin în minte este reinstalarea acesteia. Dar, deoarece acest lucru nu este întotdeauna posibil, iată ce altceva puteți încerca pentru ca aplicația să funcționeze:

  • Reporniți dispozitivul – Este posibil ca telefonul dvs. să întâmpine o eroare temporară, ceea ce duce la funcționarea defectuoasă a aplicației YouTube. Este posibil să puteți rezolva această problemă repornind telefonul.
  • Verificați-vă conexiunea la internet – YouTube poate să nu funcționeze dacă conexiunea la internet este slabă. Încercați să vă conectați la o rețea Wi-Fi mai puternică sau folosiți-vă datele.
  • Goliți memoria cache a aplicației – Memoria cache stochează date care asigură o procesare mai rapidă. Cu toate acestea, stocarea formularelor vechi poate încetini performanța aplicației. Puteți șterge memoria cache YouTube pentru a încerca să rezolvați problemele de performanță.
  • Actualizați aplicația – Dacă aplicația dvs. este învechită, este neapărat să încetinească la un moment dat. Puteți remedia cu ușurință acest lucru actualizând aplicația.
  • Actualizați dispozitivul – Este posibil să întâmpinați probleme cu YouTube dacă nu rulați cea mai recentă versiune de Android. Actualizați-vă dispozitivul și încercați din nou.
    Inserarea și încorporarea videoclipurilor YouTube în MS Office 2013

  Gata cu YouTube

  Deși YouTube este încă una dintre cele mai populare platforme de partajare video, mulți oameni nu îl folosesc. Deoarece majoritatea telefoanelor Android vin cu aplicația, nu este posibil să o dezinstalați fără să vă rootați telefonul. Dacă nu doriți să riscați, este mai bine să dezactivați aplicația și să împiedicați ca aceasta să ruleze în fundal și să piardă spațiu.

  Sperăm că acest articol a explicat ce ai putea face pentru a scăpa de YouTube pe telefonul tău Android.

  Cât de des folosești YouTube pe telefon? Dar alte aplicații preinstalate pe Android? Spune-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.