06/26/2022

Cum să dezactivați sugestiile de comutare la filă în Chrome

Chrome 69 a venit cu câteva modificări. Este rar ca o singură versiune nouă a browserului să aibă atât de multe modificări. În mod normal, Google le spațiează. În Chrome 69, interfața de utilizare este diferită și veți observa că Omnibar vă oferă acum o opțiune „Switch to tab” atunci când căutați sau introduceți un domeniu pe care îl aveți deja deschis într-o altă filă. Mai aveți opțiunea de a deschide domeniul în fila curentă, dar dacă nu este necesară această nouă adăugare, puteți dezactiva sugestiile de comutare la fila în Chrome.

Dezactivați Comutarea la filă

Pentru a dezactiva sugestiile de comutare la file în Chrome, deschideți o filă nouă și inserați următoarele în bara omniprezentă.

chrome://flags/#omnibox-tab-switch-suggestions

Acest lucru ar trebui să vă conducă automat la indicatorul de sugestii de comutare a filei Omnibox. Deschideți meniul derulant de lângă acesta și selectați opțiunea Dezactivat. Relansați Chrome și sugestiile de comutare la filă ar trebui să dispară.

Această funcție este menită să vă ajute să gestionați file și să deschideți mai puține, dacă este posibil. Adesea, este posibil să deschideți un domeniu într-o filă și să încercați să îl deschideți din nou într-o altă filă după un timp. Acest lucru se întâmplă cel mai adesea când aveți prea multe file deschise în mai multe ferestre și încercați să accesați un domeniu pe care îl utilizați des.

Funcția Comutare la filă a existat de mult timp sub formă de extensii terță parte. Utilizatorii l-au găsit util, așa că are sens ca Chrome să îl adauge. Nu sunteți forțat să comutați la filă. Dacă faceți clic în altă parte decât butonul Comutare la filă, puteți deschide în continuare pagina web în fila curentă.

  Cum să utilizați Gnome Disks pentru a crea partiții noi

Această caracteristică funcționează cu domenii și nu cu adrese URL specifice. Dacă, de exemplu, aveți Reddit deschis într-o filă și încercați să îl deschideți din nou într-o fereastră diferită, nu veți primi opțiunea Comutare la filă. Dacă, totuși, încercați să accesați un subreddit într-o altă fereastră când îl aveți deja deschis într-o altă fereastră, va apărea opțiunea Comutare la filă. Poate că este o eroare, sau poate că Google a vrut să funcționeze în acest fel. În orice caz, dacă îl considerați util, îl puteți folosi în continuare. Dacă credeți că nu este necesar și nu doriți ca Omnibar să schimbe modul în care funcționează, puteți dezactiva sugestiile Comutare la filă și nu vă deranjați cu ele. Să sperăm că Chrome nu va retrage acest steag.