12/05/2022

Cum să dezactivați McAfee Antivirus pe Windows

Există o mulțime de aplicații antivirus diferite, cum ar fi McAfee antivirus. Soluțiile McAfee oferă funcții de scanare autentice, la cerere și periodice, care vă permit să vă verificați dispozitivul manual sau automat pentru malware și alte pericole, menținând în același timp confidențialitatea și securitatea datelor dvs. Dar, uneori, pot exista și alte aplicații antivirus care funcționează mult mai bine decât McAfee. Așadar, poate doriți să aflați cum să dezinstalați McAfee pe Windows 10. Dacă sunteți cineva care caută sfaturi despre același lucru, vă oferim un ghid util care vă va învăța cum să dezactivați antivirusul McAfee. De asemenea, veți învăța cum să dezinstalați McAfee înainte de a porni Windows Defender și să dezactivați temporar McAfee în Windows.

Cum să dezactivați McAfee Antivirus pe Windows

Continuați să citiți în continuare pentru a găsi pașii care explică cum să dezactivați antivirusul McAfee pe Windows în detaliu, cu ilustrații utile pentru o mai bună înțelegere.

De ce McAfee continuă să instaleze?

Este posibil ca McAfee să fi fost preinstalat pe computerul dumneavoastră de către compania producătoare dacă nu l-ați instalat singur sau este posibil să fi venit cu un pachet. Este un proces simplu de a dezinstala orice aplicație și durează doar câteva secunde pentru a dezinstala complet McAfee.

  Remediați Forza Horizon 4 FH001 în Windows 10

Puteți avea nevoie de McAfee dacă aveți Windows Defender?

Nu. Utilizarea Windows Defender sau McAfee este în totalitate alegerea ta atunci când alegi un antivirus. Ambele aplicații au avantajele și dezavantajele lor. Cu toate acestea, dacă decideți să utilizați Windows Defender, aveți securitate totală și este posibil să dezinstalați McAfee complet. Veți avea nevoie de un software antivirus extern pentru Windows 7, dar dacă aveți Windows 8, 10 sau 11, Windows Defender este suficient pentru a oferi o securitate generală bună pentru computerul dvs.

Ar trebui să dezinstalați McAfee pe Windows 10?

Da, dacă ați găsit un software mai bun decât McAfee, ar trebui să luați în considerare dezinstalarea McAfee. Trebuie să dezinstalați McAfee înainte de a instala un alt program. Trebuie să dezinstalați complet versiunea anterioară de McAfee, chiar dacă intenționați să instalați singur versiunea actualizată.

Ce se întâmplă dacă dezinstalați McAfee?

Dacă dezinstalați McAfee pe Windows, dispozitivul dvs. este vulnerabil la atacurile de viruși. Puteți să-l înlocuiți cu un alt software antivirus sau să permiteți Windows Defender să preia controlul.

Este necesar să dezinstalați McAfee înainte de a porni Windows Defender?

Da, trebuie să dezinstalați McAfee înainte de a porni Windows Defender. Dacă doriți să utilizați Windows Defender încorporat, trebuie să dezinstalați software-ul antivirus McAfee și să vă asigurați că nu sunt lăsate fișiere în urmă după dezinstalare. Windows Defender va fi activat automat după o repornire.

Cum puteți opri McAfee să ruleze în fundal?

Pentru a opri McAfee să ruleze în fundal, puteți urma pașii de mai jos:

1. Pentru a intra în McAfee panoul de control, faceți dublu clic pe Pictograma McAfee pe bara de sistem.

  Remediați eroarea GTA V Social Club pe Windows 10

2. Pentru a accesa Centrul de navigare, faceți clic pe pictograma hamburger în colțul din stânga sus al ferestrei McAfee.

3. Faceți clic pe Protecția mea așa cum se arată.

4. Pentru a vedea opțiunile antivirus, faceți clic pe Scanare în timp real.

5. Faceți clic pe Opriți pentru a dezactiva Scanarea în timp real pentru a dezactiva antivirusul McAfee.

6. În Când doriți să reluați scanarea în timp real? caseta derulantă, alegeți perioada de timp ca:

  • In 15 min
  • In 30 min
  • In 45 min
  • In 60 min
  • Când îmi repornesc computerul

Notă: Dacă alegeți Niciodată, opțiunea de prevenire a virușilor va fi dezactivată dacă nu o activați în mod explicit.

7. Pentru a dezactiva protecția, faceți clic pe Opriți.

8. Avertismentul Computerul dvs. este în pericol apare imediat, sugerând că protecția împotriva virușilor nu este activată. Închideți panoul de control McAfee și Ieșiți.

Cum se dezactivează temporar McAfee în Windows?

Pentru a dezactiva temporar McAfee pe PC Windows, urmați pașii menționați mai sus.

Cum puteți dezactiva complet McAfee?

Dacă doriți să știți cum să dezactivați antivirusul McAfee și să dezactivați McAfee complet dacă doriți, urmați pașii menționați mai sus. Dar alegeți opțiunea Niciodată când alegeți cât timp doriți să dezactivați McAfee complet.

După ce ați învățat cum să dezactivați McAfee antivirus și să dezactivați complet McAfee, puteți urma pașii de mai jos dacă doriți să dezactivați temporar McAfee.

Cum puteți dezactiva definitiv McAfee Antivirus?

Mai jos sunt pașii pentru a dezactiva definitiv McAfee Antivirus pe computer:

1. Introduceți Control Panel în bara de căutare Windows și apăsați tasta Enter pentru a-l deschide.

2. Sub Programe, faceți clic pe Uninstall a program.

  Cum să remediați „Driverul de afișare nvlddmkm nu mai răspunde” pe Windows 10/11

3. Localizați și faceți clic dreapta pe McAfee și faceți clic pe Dezinstalare.

4. Urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a dezinstala complet McAfee.

5. Reporniți computerul pentru a salva modificările.

Cum puteți dezactiva McAfee Antivirus pe Windows 10?

Odată ce ați învățat cum să dezactivați antivirusul McAfee, puteți dezactiva Antivirusul pe Windows 10, doar referindu-vă la secțiunea menționată mai sus.

Puteți dezactiva McAfee fără a dezinstala?

Da, puteți dezactiva McAfee fără a dezinstala software-ul doar dezactivând opțiunea de scanare în timp real.

Cum puteți dezactiva McAfee Antivirus și să activați Windows Defender?

Când dezactivați toate funcțiile McAfee Antivirus sau chiar îl dezinstalați, Windows Defender se activează singur. Puteți verifica dacă Windows Defender funcționează accesând Securitate și întreținere.

De ce nu puteți dezactiva McAfee Firewall?

Trebuie să actualizați aplicația McAfee Antivirus înainte de a putea opri Firewall și reporni computerul. De asemenea, orice modificări pe care le faceți în aplicația McAfee necesită privilegii de administrator.

***

Sperăm că acest ghid a fost util și că ați putut afla cum să dezactivați McAfee Antivirus și cum să dezinstalați McAfee pe Windows 10. Nu ezitați să ne contactați cu întrebările și sugestiile dvs. prin secțiunea de comentarii de mai jos. De asemenea, spuneți-ne despre ce subiect doriți să aflați în următorul nostru articol.

x