Cum să deschideți lista de aplicații pe Windows 11

Microsoft nu a terminat de experimentat cu meniul Start. Meniul Start din Windows 8 a fost un dezastru și a devenit una dintre cele mai grave critici la adresa sistemului de operare. În cele din urmă, Microsoft a trebuit să-l „remedieze”, dar Windows 11 are un nou meniu Start care este diferit de meniul Start din Windows 10, Windows 8 și Windows 7. Pentru utilizatori, va exista o curbă de învățare și, posibil, ceva furibund.

Lista de aplicații pe Windows 11

Lista de aplicații pe Windows 11

Meniul Start pe Windows 11 este diferit, totuși, are încă o listă de aplicații, adică o listă cu fiecare aplicație instalată pe sistem. Utilizatorii pot face clic pe aplicație pentru a o deschide. Trucul este să descoperi cum să accesezi lista de aplicații.

Deschideți lista de aplicații pe Windows 11

Lista de aplicații este ușor de accesat, dar nu la fel de ușor de găsit, deoarece noua fereastră de meniu Start 11 arată încă aplicații fixate (tiglele nu mai sunt un lucru).

Faceți clic pe butonul Start sau Windows din bara de activități pentru a deschide meniul Start.
Faceți clic pe Toate aplicațiile în colțul din dreapta sus.
Veți vedea lista de aplicații. Derulați prin el și selectați o aplicație pentru a deschide.

Apelare rapidă din lista de aplicații

Meniul Start pe Windows 11 este diferit, dar are încă funcții din meniul Start Windows 10. Apelarea rapidă a fost transferată. Dacă faceți clic pe o literă din lista de aplicații, de exemplu, A, veți fi direcționat la apelarea rapidă. Faceți clic pe o altă literă, de exemplu, F și veți sări la secțiunea de aplicații care încep cu litera F. Acesta ușurează considerabil navigarea.

  12 lucruri din cutie pe care PC-ul Windows poate face ceea ce Mac nu poate

Obțineți meniul Start Windows 10 în Windows 11

Există un hack de registry care a putut restabili meniul de pornire a Windows 10 în Windows 11. Deși funcționa la momentul respectiv, a fost blocat de Microsoft. Acest lucru nu este neașteptat și este posibil să vedeți că acest lucru se întâmplă cu o mulțime de alte modificări legate de registry care vor fi descoperite în timp ce Windows 11 este în versiune beta.

Până când Windows 11 va fi pus la dispoziție publicului, acesta va funcționa foarte diferit față de modul în care funcționează acum în timpul etapei de previzualizare.

Concluzie

Meniul Start din Windows 11 este împărțit în secțiuni cu aplicații fixate care apar în partea de sus într-un derulabil. Această secțiune poate fi derulată, ceea ce înseamnă că fixarea unei aplicații în meniul Start își va pierde oarecum utilitatea. Când aveți prea multe aplicații fixate în meniul Start, acestea vor apărea pe următoarea „pagină”, iar utilizatorii vor trebui să deruleze pentru a le deschide. Dosarele sau grupurile de aplicații au fost, de asemenea, eliminate. Să sperăm că bara de căutare funcționează suficient de bine pentru a rivaliza cu Spotlight pe macOS. Dacă o face, s-ar putea să-l folosiți pentru a deschide aplicații.