Cum să descărcați și să instalați cu ușurință aplicații pe Linux cu AppImage Pool

AppImagePool este un client AppImageHub pentru Linux. Cu acesta, utilizatorii pot naviga cu ușurință și descărca AppImages din magazinul AppImageHub. Iată cum să-l faci să funcționeze pe sistemul tău Linux.

Ce este un AppImage?

Un AppImage este un tip de fișier executabil care imită cât de portabile sunt EXE-urile pe Microsoft Windows. AppImages sunt grozave pentru cei care doresc o modalitate ușoară de a instala aplicații Linux.

AppImages sunt sandbox și rulează fără a fi nevoie să instalați nimic pe computer. Tot ceea ce este necesar pentru a rula programul este comprimat în interior și în siguranță din sistemul dumneavoastră. Cele mai multe fișiere AppImage pot fi găsite pe AppImageHub, o sursă populară pentru AppImages.

Deoarece fișierele AppImage sunt executabile, ele trebuie să fie marcate ca executabile pentru a rula pe o mașină Linux. Prin urmare, actualizarea permisiunilor pentru un AppImage se face cel mai bine într-o fereastră de terminal cu comanda chmod.

sudo chmod +x AppImageFile.AppImage

Când permisiunile unui AppImage sunt actualizate și fișierul este marcat ca executabil, fișierul AppImage poate fi executat cu următoarea comandă. Sau făcând dublu clic.

./AppImageFile.AppImage

Instalarea AppImage Pool pe Linux

AppImage Pool este disponibil pentru instalare pe orice sistem de operare Linux folosind magazinul de aplicații Flathub ca Flatpak. În plus, utilizatorii îl pot descărca și rula ca AppImage.

Pentru a pune mâna pe instrumentul AppImage Pool, va trebui să îl instalați. Deschideți o fereastră de terminal pe desktopul Linux. Puteți deschide o fereastră de terminal apăsând Ctrl + Alt + T de pe tastatură. Sau, căutați „Terminal” în meniul aplicației și lansați-l în acest fel.

  Cum se instalează tema Plano GTK pe Linux

Cu fereastra terminalului deschisă, urmați instrucțiunile de instalare pentru AppImage Pool de mai jos, care corespunde sistemului de operare Linux pe care îl utilizați în prezent.

AppImage

Metoda AppImage este cea mai bună modalitate de a configura AppImage Pool pe Linux. Pentru început, este un magazin AppImage, iar AppImage Pool poate fi actualizat prin intermediul magazinului. De asemenea, este actualizat mai des decât versiunea Flatpak.

Pentru a începe, utilizați comanda wget și descărcați cea mai recentă versiune a AppImage Pool direct de pe pagina GitHub a proiectului.

wget https://github.com/prateekmedia/appimagepool/releases/download/4.0.0/appimagepool-x86_64.AppImage

După descărcarea celei mai recente versiuni a AppImage Pool pe computer, va trebui să actualizați permisiunile fișierului. În plus, aplicația AppImage Pool trebuie să fie marcată ca executabilă pentru a rula pe computerul dvs. Linux.

sudo chmod +x appimagepool-x86_64.AppImage

Cu permisiunile actualizate, AppImage Pool este gata de funcționare. Porniți-l cu următoarea comandă.

./appimagepool-x86_64.AppImage

Alternativ, veți putea porni aplicația AppImage Pool deschizând managerul de fișiere Linux și făcând dublu clic pe fișierul „appimagepool-x86_64.AppImage”.

Flatpak

Dacă versiunea AppImage a AppImage Pool nu funcționează pentru dvs., cea Flatpak se va descurca bine. Pentru a începe, va trebui să instalați runtime-ul Flatpak pe computer. Pentru a configura timpul de execuție pe computer, urmați împreună cu ghidul nostru pe acest subiect.

După configurarea timpului de rulare Flatpak pe computer, va trebui să configurați magazinul de aplicații Flathub pe computer. Folosind comanda flatpak remote-add de mai jos, adăugați Flathub.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Acum că magazinul de aplicații Flathub este configurat pe computer, instalarea AppImage Pool poate începe. Folosind comanda de instalare flatpak de mai jos, configurați cea mai recentă versiune a AppImage Pool pe computer.

flatpak install flathub io.github.prateekmedia.appimagepool

Când aplicația AppImage Pool este activată pe computer, aceasta va apărea în meniul aplicației, gata de utilizare.

  Cum să configurați instrumentul de gestionare a fotografiilor Lychee pe Linux

Folosind AppImage Pool pentru a instala aplicații pe Linux

Pentru a utiliza AppImage Pool pentru a instala aplicațiile AppImage pe computer, urmați instrucțiunile pas cu pas de mai jos.

Pasul 1: Lansați aplicația AppImage Pool pe desktopul Linux prin meniul aplicației. Cu aplicația deschisă, priviți bara laterală. În bara laterală, veți vedea o listă de categorii din care să alegeți.

Selectați o categorie pentru a căuta aplicațiile pe care doriți să le instalați. Când ați găsit categoria pe care doriți să o răsfoiți, căutați prin lista de aplicații disponibile din lista AppImage Pool.

Pasul 2: După ce ați căutat prin lista de aplicații, selectați aplicația pe care doriți să o instalați. Când ați selectat aplicația, aceasta va încărca pagina aplicației AppImage Pool pentru programul pe care îl instalați.

Pasul 3: Pe pagina aplicației AppImage Pool, găsiți butonul albastru „Descărcare”. Selectarea acestui buton va descărca aplicația în folderul „Aplicații” din directorul de pornire.

Pasul 4: Când programul AppImage Pool termină de descărcat aplicația, închideți aplicația deoarece nu mai este necesar să o utilizați. După ce îl închideți, lansați managerul de fișiere Linux.

Cu managerul de fișiere Linux deschis și gata de utilizare, localizați folderul „Aplicații” și faceți clic pe el cu mouse-ul. Odată în interiorul folderului, faceți dublu clic pe fișierul AppImage pentru a porni programul.