Cum să denumiți dispozitivele Smarthome pentru un control vocal mai bun

Casele inteligente încă nu sunt foarte inteligente, iar asistenții vocali nu vă înțeleg cu adevărat. Pe lângă utilizarea grupurilor, ar trebui să denumiți cu atenție dispozitivele pentru a evita suprapunerea, numele greu de reținut și confuzia, atât pentru dvs., cât și pentru asistentul dvs. vocal.

Nume similare de dispozitive introduce confuzie de comandă

Ați cerut vreodată lui Alexa sau Google să stingă lumina din sufragerie, doar pentru a fi întrebat în mod repetat ce dispozitiv de sufragerie doriți să stingeți? Poți încerca să enunți mai bine sau să fii mai specific, doar pentru a rămâne frustrat pentru că Google și Alexa nu înțeleg ce vrei.

De obicei, problema ești tu. Dacă ați numit o priză inteligentă „studiu”, un bec inteligent „studiu” și un comutator inteligent „studiu”, asistentul dvs. vocal nu va înțelege ce dispozitiv ar trebui să îl oprească. Puteți rezolva unele dintre acestea prin crearea de grupuri. Dar vă ajută și dacă urmați câteva reguli de bază atunci când vă denumiți dispozitivele inteligente.

În plus, denumirea corectă a dispozitivelor tale inteligente de la început te ajută să eviți să fii nevoit să reînveți acele nume atunci când ești forțat să schimbi lucrurile în continuare.

Numiți grupurile după camere sau scopuri

Cele mai importante nume pentru casa ta inteligentă sunt numele grupurilor tale. Dacă nu grupați dispozitivele din casa dvs., ar trebui să faceți acest lucru. Vei realiza mai mult cu mai puține cuvinte și vei avea mai puțin de reținut. Atât Google, cât și Amazon au facilitat crearea de grupuri și, cu cât faceți acest lucru mai devreme, cu atât veți fi mai bine.

  Remediați gazda nativă de diagnosticare scriptată nu funcționează

O strategie bună este să numiți grupurile după camera în care se află. Un grup pentru dispozitivele din camera dvs. de zi ar trebui să fie numit Living Room, un grup pentru studiu ar trebui să se numească Studiu și așa mai departe. Excepția este pentru grupurile de lucruri care nu sunt legate de o anumită cameră. În acest caz, ar trebui să folosiți scopul lor pentru nume.

De exemplu, dacă toate luminile dvs. de Crăciun sunt pe prize inteligente de exterior, atunci puneți-le într-un grup numit Crăciun. Îi vei spune asistentului vocal „oprește Crăciunul” atunci când vrei să controlezi grupul.

Acest lucru se aplică și dacă dispozitivele se află în aceeași cameră cu alte dispozitive, dar doriți să le controlați separat. De exemplu, poate aveți o lampă sau o lumină de polarizare în spatele televizorului pe care nu doriți să o stingeți împreună cu celelalte dispozitive din cameră. În acest caz, lăsați acele dispozitive în afara grupului principal și puneți-le în propriul grup dacă este necesar.

Utilizați întotdeauna nume unice pentru dispozitivele dvs

Odată ce ați îndepărtat grupurile, este timpul să vă faceți griji cu privire la denumirea dispozitivelor. Cel mai rău lucru pe care îl poți face este să folosești același nume pentru diferite dispozitive. Dacă numiți o lumină inteligentă și un comutator inteligent „studiu”, asistentul dvs. vocal va deveni confuz când spuneți „opriți studiul”. Nu va ști la ce dispozitiv te referi.

Asistenții vocali au nevoie de o modalitate de a diferenția între dispozitive. Puteți realiza fie denumirea dispozitivelor după locațiile lor din cameră, fie cu numele camerei urmat de un număr.

  Cum să vă personalizați textul folosind TypeCraft în Canva

Denumiți dispozitivele similare pentru locația lor într-o cameră

Ar trebui să denumiți majoritatea dispozitivelor după locația lor fizică în cameră. Acest lucru se aplică în special luminilor inteligente, deoarece probabil aveți mai multe într-o cameră. Dacă aveți o lumină inteligentă numită „șemineu” și o altă lumină numită „fereastră”, veți avea mai multe șanse să vă amintiți numele unice ale acestora. Acest lucru contează cel mai mult atunci când doriți să controlați dispozitive individuale, cum ar fi lumina de deasupra sau dincolo de cameră de la televizor.

Amintiți-vă, atunci când controlați dispozitive individuale, nu este important doar ca asistentul dvs. vocal să înțeleagă la ce lucru inteligent vă referiți. De asemenea, este important să vă amintiți cu ușurință ce nume să utilizați.

Dacă vă puteți uita la locația unui dispozitiv și vă amintiți cu ușurință numele acestuia, asta va face totul mai ușor. Dacă numele locației în sine nu funcționează, atunci încercați ceva asociat cu acea locație. De exemplu, am numit o lumină din apropierea centrului nostru de divertisment acasă „PlayStation”, deoarece televizorul în sine este controlat prin voce, dar PlayStation nu. Numele mai evident este luat, dar am găsit totuși un nume unic pentru dispozitivele noastre.

Adăugați numere când controlul individual nu este necesar

Uneori nu este nevoie să controlezi toate lucrurile inteligente dintr-o cameră sau un grup. Dacă aveți trei lumini suspendate în bucătărie care sunt controlate de un singur întrerupător, este puțin probabil să aprindeți vreodată doar una sau două prin voce. La fel, dacă aveți toate luminile de Crăciun de exterior pe o priză inteligentă, probabil că nu le veți aprinde una câte una. Cel mai bun lucru de făcut este să le numească secvenţial după grupul lor asociat. Pentru luminile de bucătărie, acestea ar putea fi Bucătăria 1, Bucătăria 2, Bucătăria 3. Pentru luminile de Crăciun, le puteți numi Crăciun 1, Crăciun 2, Crăciun 3 și așa mai departe.

  9 motive pentru a implementa un program de afiliere pentru produsul dvs. SaaS

În rarele ocazii în care doriți să controlați doar un singur dispozitiv inteligent, Google și Alexa se pot descurca în continuare. Scopul principal aici este identificarea mai ușor a dispozitivelor atunci când le grupați; după aceea, le veți controla după numele grupului lor. Și nu va trebui să petreci mult timp gândindu-te la un nume unic. Numărul din nume este încă necesar. Evită confuzia ca asistentul tău vocal să întrebe „la ce bucătărie vrei să spui?”

Aceste linii directoare simple sunt o modalitate puternică de a face ca casa ta inteligentă să funcționeze mai bine. Asistenții vocali încă au probleme în a ne înțelege și se pot împiedica. Și noi, oamenii, suntem destul de uituci. Aceste sfaturi vă vor face asistentul vocal să vă înțeleagă mai bine și vă vor ajuta să vă amintiți lucrurile corect de spus.