Cum să cumpărați în siguranță echipament de fotografie online


Cumpărarea online este întotdeauna un risc. Oricine de oriunde poate lista ceva pentru vânzare și, adesea, nu există nicio soluție în cazul în care apare o problemă. Chiar și piețele mari precum Amazon, cu zeci de mii de vânzători, nu sunt imune la contrafaceri și escrocherii. Fotografii cheltuiesc miliarde în fiecare an, așa că sunt o țintă evidentă; haideți să ne uităm la cum să cumpărați în siguranță echipament pentru cameră online sau, cel puțin, să le cumpărați cât mai sigur posibil.

Cât de frecventă este echipamentul de cameră contrafăcut?

Echipamentul de cameră contrafăcut este, dacă nu obișnuit, cu siguranță acolo. Modul în care este contrafăcut depinde de ce anume este.

Accesoriile pentru aparate foto sunt cel mai probabil să fie contrafăcute. Se estimează că până la o treime din cardurile de memorie SanDisk vândute sunt false. Sunt o mulțime de carduri contrafăcute. Motivul pentru care sunt atât de comune este că SanDisk este o țintă moale: cardurile lor sunt super populare (le recomandăm aici pe How-To Geek), iar oamenii le pot falsifica pur și simplu punând un autocolant pe un card generic ieftin. Falsurile au chiar a fost vândut pe Amazon.

În mod similar, Canon a avut probleme cu falsificatorii care produc imitații ale unităților lor de bliț, și acolo au fost mânere false pentru baterii Nikon. Acest tip de accesorii sunt o mină de aur pentru falsificatori, deoarece produsele funcționează și majoritatea oamenilor nu vor putea face diferența. Dacă fotografiile scriu pe cardul de memorie din camera dvs., de ce ați pune la îndoială autenticitatea acesteia? Numai când cipul ieftin din interior eșuează, s-ar putea să realizezi că ai fost luat.

  9 Managementul performanței aplicațiilor în cloud (APM) pentru o mai bună vizibilitate

Pentru articolele mai mari, cum ar fi camerele și obiectivele, problemele sunt puțin mai subtile. Camerele sunt scumpe și din punct de vedere tehnic dificil de produs, așa că sunt mult mai greu de clonat. In schimb, escrocii vor cumpăra o cameră mai ieftină și vor schimba insignele, așa că arată ca modelul mai scump. De exemplu, Nikon D7100 este suficient de asemănător cu D610, mult mai scump, încât escrocii pot schimba ieftin un