Cum să controlezi când apare o imagine în PowerPoint

Animarea obiectelor din prezentarea PowerPoint, atunci când este făcută corect, vă permite să controlați ritmul în care oferiți informațiile publicului. V-am arătat cum să ascundeți un obiect în PowerPoint. Acum, să ne uităm la diferitele moduri de a face să apară un obiect.

Animați-vă obiectele

În scurt timp, vom vedea cum să setăm ora de începere și viteza unei animații, dar mai întâi trebuie să decidem ce tip de animație vrem să oferim obiectelor noastre.

Dacă nu ați inserat deja o imagine în prezentarea dvs., mergeți mai departe și faceți asta acum, îndreptându-vă la fila „Inserare” și făcând clic pe butonul „Imagini”.

Continuați și poziționați imaginea unde doriți și aplicați orice formatare doriți. Apoi, cu fotografia selectată, treceți la fila „Animări”.

Veți vedea cele mai comune animații afișate chiar pe panglică; faceți clic pe unul pentru a-l folosi.

Dacă nu vedeți una care vă place, faceți clic pe săgeata în jos din colțul din dreapta jos al animațiilor pentru a vedea lista completă.

În meniul derulant, veți vedea mult mai multe animații pe care le puteți utiliza și puteți găsi și mai multe făcând clic pe oricare dintre opțiunile „Mai multe…” din partea de jos a meniului. PowerPoint oferă o mulțime de animații.

Vom alege o animație Fade simplă pentru exemplul nostru aici, dar aceleași tehnici se aplică indiferent de ce alegeți. După ce ați selectat animația, va apărea un număr în partea din stânga sus a obiectului. Acest număr indică ordinea în care obiectul va apărea pe diapozitiv dacă aveți mai multe animații. În acest exemplu, avem un singur obiect cu o animație, așa că vom vedea doar numărul „1”.

  Remediați codul de eroare Hulu 2 998

Acum, dacă ne redăm prezentarea, imaginea va apărea după ce faceți clic pe mouse (aceasta este metoda implicită de inițiere a unei animații, dar mai multe despre asta mai târziu).

Dacă aruncăm o altă imagine în amestec și îi dăm o animație, vom vedea numărul „2” să apară lângă ea, ceea ce înseamnă că va fi al doilea obiect care va apărea pe diapozitiv. Să-l încercăm. Pe a doua imagine, vom selecta animația „Float In”.

Acum veți vedea numărul 2 care apare lângă obiect.

Și iată cum ar arăta în prezentarea propriu-zisă.

Destul de îngrijit, nu? După cum puteți vedea, puteți controla ce imagine apare prima și cum apare în prezentare.

De asemenea, puteți aplica mai multe animații unui singur obiect. Acesta este la îndemână pentru tot felul de lucruri. Puteți folosi mai multe animații pentru un accent suplimentar sau puteți face ca un obiect să apară și apoi să dispară din diapozitiv înainte de a continua.

În acest exemplu, vom face să apară un obiect, apoi îi vom pune un pic mai mult accent după aceea.

Mai întâi, selectați obiectul și apoi mergeți la fila „Animări”. De data aceasta, faceți clic pe butonul „Adăugați animație”. Trebuie să selectați animațiile de aici dacă doriți să aplicați mai multe animații.

Odată selectat, va apărea un meniu drop-down care arată exact ca meniul drop-down animații extins pe care v-am arătat mai devreme. Am aplicat deja animația Fade obiectului nostru, așa că de data aceasta vom selecta animația „Teeter” din secțiunea „Emphasis”.

Acum veți vedea atât numărul 1, cât și 2 lângă obiect, indicând ordinea în care vor avea loc animațiile.

  Un scurt ghid pentru a vă ajuta biroul să rămână fără hârtie [7 Tools]

Iată cum arată în acțiune. În primul rând, se estompează, apoi se clătina puțin.

Acum că înțelegeți cum să folosiți animațiile, să vorbim despre cum să le controlăm sincronizarea.

Setarea orei și vitezei de începere a animației

Există trei opțiuni disponibile pentru a începe animația:

La clic: Aceasta face ca animația să înceapă când faceți clic pe mouse. Este, de asemenea, declanșatorul implicit.
Cu Previous: Aceasta inițiază animația obiectului în același timp cu animația anterioară.
După Previous: Acest lucru face ca animația să înceapă după ce ultima animație se termină.

Pentru a găsi aceste setări, selectați obiectul pe care îl animați, mergeți la fila „Animări”, apoi faceți clic pe caseta de lângă „Start”.

Selectați opțiunea de pornire dorită din meniul drop-down.

De asemenea, puteți seta o durată pentru animație. Modificarea duratei face ca animația să ruleze mai încet sau mai rapid. Dacă, de exemplu, intră un obiect zburând din stânga, dar acesta zboară puțin prea repede, ai putea crește durata pentru a-l face să se miște mai încet.

De asemenea, puteți adăuga o întârziere care are loc înainte de începerea animației. Această întârziere are loc în funcție de setarea de pornire pe care o utilizați. De exemplu, dacă setarea de pornire este „On Click” și aveți o întârziere de două secunde, animația va începe la două secunde după ce faceți clic. Dacă setarea de pornire este „După anterioară” și aveți o întârziere de cinci secunde, animația va începe la cinci secunde după terminarea animației anterioare.

Opțiunile pe care le aveți la dispoziție pentru a manipula cum și când apar obiectele sunt aproape nesfârșite. Joacă-te puțin cu aceste funcții și vei face o prezentare grozavă în cel mai scurt timp!

  Segmentarea rețelei explicată în termenul profan