Cum să controlați manual camera iPhone (și de ce ați dori)

Un punct la care revenim adesea la How-To Geek este că, pentru a face fotografii mai bune, trebuie să înțelegeți cum să vă controlați manual camera, chiar dacă nu o faceți pentru fiecare setare sau fotografiere. iPhone-ul tău nu face excepție. Din păcate, iOS nu oferă controale manuale în aplicația Cameră implicită, așa că va trebui să folosim o aplicație terță parte.

Apple (căpătând pe Google) a continuat să inoveze și să adauge funcții software la aplicația Cameră – lucruri precum Smart HDR și Modul Portret. Acestea sunt grozave, dar nu înlocuiesc comenzile manuale. De exemplu, dacă doriți să faceți fotografii pe geamul unui vehicul în mișcare, trebuie să setați manual viteza obturatorului; camera iPhone-ului dvs. o va seta aproape întotdeauna prea încet pentru a evita estomparea mișcării. În mod similar, probabil că veți dori să controlați manual camera dvs. cel puțin o parte din timp când fotografiați noaptea sau când există mult contrast.

Camera iPhone-ului meu își face treaba.

Chiar dacă lași în principal iPhone-ul să-și facă treaba – ca și mine, ca să fiu sincer – este totuși important să știi cum să controlezi lucrurile manual pentru a face fotografii grozave atunci când ai nevoie.

Ce poți controla

iPhone-ul dvs. nu vă oferă control manual complet asupra tuturor setărilor posibile. În special, deschiderea și distanța focală a obiectivului sunt fixate la f/1.8, precum și la un echivalent cadru complet de 26 mm (pentru obiectivul cu unghi larg) și 51 mm (pentru obiectivul teleobiectiv). Aceasta înseamnă că trebuie să controlați expunerea folosind fie viteza obturatorului și ISO, fie compensarea expunerii.

  Cum să utilizați ChatGPT-4 în arte, știință, finanțe etc [+ 8 Examples]

Cu o aplicație bună pentru cameră manuală, veți putea controla:

Viteza obturatorului (1/45000 până la 1 secundă).
ISO (15 până la 2304).
Echilibru alb.
Distanța de focalizare.
Compensarea expunerii (-6 până la +6 opriri).

De asemenea, veți putea face fotografii RAW, ceea ce vă oferă mai multe opțiuni atunci când vă editați imaginile.

Opțiunea gratuită: VSCO (gratuit)

Bine, deci chiar dacă „recomand” VSCO, de fapt nu o recomand decât dacă trebuie să utilizați controalele manuale doar ocazional și nu doriți să plătiți pentru asta. Doar că este cea mai bună opțiune gratuită disponibilă.

VSCO este o aplicație de editare incredibilă – este una dintre aplicațiile mele preferate de fotografie— dar problema este că partea camerei este pur și simplu în regulă. Vă oferă controale manuale asupra vitezei de expunere, ISO, balans de alb, focalizare și compensare a expunerii, dar nu sunt foarte intuitive de utilizat. De asemenea, când deschideți aplicația, nu sunteți dus direct la cameră, ceea ce înseamnă că este puțin lent.

Dacă doriți ocazional să faceți o fotografie în care trebuie să controlați manual setările camerei, VSCO va funcționa excelent pentru dvs. Cu toate acestea, dacă doriți în mod regulat să preluați controlul asupra camerei iPhone-ului dvs., atunci este posibil să vă enerveze.

Cea mai bună opțiune: Halogenură (5,99 USD)

Halide este cea mai bună aplicație pentru cameră pentru iPhone. Vă oferă control deplin asupra vitezei de expunere, ISO, balansul de alb, focalizare, compensarea expunerii și modul de adâncime a câmpului. Toate comenzile sunt rapide și intuitive de utilizat. Cu câteva minute de practică, veți putea controla totul fără să vă gândiți la asta – exact ceea ce doriți de la o aplicație pentru cameră.

  Ce înseamnă „IKR” și cum îl folosești?

Cel mai bun lucru despre Halide este că dezvoltatorii forțează în mod constant ceea ce este posibil cu camera iPhone-ului. Au fost primii care au aprofundați în ceea ce se întâmpla cu „beautygate”, și au folosit ceea ce au învățat dezvolta Smart RAW, un algoritm de expunere care preia imagini RAW de calitate mai bună și mai clare decât cea implicită pentru iPhone.

Halide este o mulțime de aplicații preferate pentru fotografi iPhone pentru un motiv. Este cel mai bun mod de a controla manual camera iPhone-ului.