Cum să configurați și să utilizați un iPhone X, iPhone XR, iPhone XS sau iPhone XS Max

Așa că ți-ai luat un iPhone strălucitor, dar totul este… diferit. iPhone-urile Apple din 2018, împreună cu iPhone X, reprezintă o abatere uriașă față de tot ce a apărut înainte și vă vom spune cum să le folosiți.

Nu trebuie să fii cu ochii pe iPhone în ultimii doi ani pentru a ști că Apple a schimbat lucrurile. iPhone X a introdus un nou val de iPhone-uri fără butonul Acasă și care schimbă modul în care iPhone-ul funcționează în mai multe moduri decât doar modul în care ieși înapoi dintr-o aplicație. Eliminarea Touch ID și apariția Face ID este una dintre cele mai mari schimbări mici pe care le-a văzut iPhone și afectează modul în care funcționează iOS, de la autentificarea achizițiilor până la introducerea parolelor. Pierderea butonului Acasă a fost uriașă și asta schimbă o mare parte din memoria musculară pe care ați acumulat-o de-a lungul anilor.

Dar băiete, băiete, trebuie să reînveți unele gesturi un preț mic de plătit pentru ceea ce primești în schimb. Știm că există o curbă de învățare de care trebuie să facem față, indiferent cât de grozave sunt noile iPhone-uri. De aceea, am alcătuit o colecție cu cele mai utile instrucțiuni pe care le avem, toate menite să vă ajute să vă familiarizați cu noul telefon. Până când vei citi totul aici, vei fi un războinic ninja cu iPhone.

Acestea fiind spuse, să începem.

Atingeți ecranul pentru a vă trezi telefonul

Odată cu eliminarea butonului Acasă, trezirea iPhone-ului este acum doar o chestiune de a-și atinge ecranul și de a-l vedea cum iese în acțiune. Telefoanele fac asta de ani de zile, dar este grozav să poți face asta cu un iPhone. Există o detectare fantezică a atingerii pentru a încerca să evite atingerile accidentale care trezesc și ecranul.

  Cum să căutați o zonă specifică în Google Maps

Glisați partea de jos a ecranului pentru a comuta între aplicații

Noile iPhone-uri au o mulțime de gesturi pentru a ocoli iOS, dar intrarea în comutatorul de aplicații poate fi puțin dificilă. Iată modalitatea simplă de a comuta între aplicațiile utilizate recent. Aceasta este o caracteristică de care mulți oameni nu profită cel mai bine, dar când o adăugați la repertoriul dvs. de glisări, nu veți dori niciodată să vă întoarceți.

Învață toate gesturile utile

Există o mulțime de alte lucruri pe care le puteți face cu un gest rapid și le acoperim pe toate chiar aici. Cine știa că există atât de multe moduri diferite de a agita cu degetul la un ecran?

Opriți noul iPhone

Ai fi uimit de cât de diferite sunt unele lucruri foarte de bază odată cu sosirea noilor iPhone-uri. De exemplu, doar oprirea chestiei. S-ar putea să nu fie nevoie să o faceți des, dar atunci când o faceți, ar fi la îndemână dacă ați ști ce butoane să apăsați.

Faceți o captură de ecran fără un buton de pornire

Realizarea unei capturi de ecran nu a devenit mai dificilă cu reîmprospătarea, dar fără butonul Acasă, funcționează diferit. Capturile de ecran sunt modalități excelente de a le arăta oamenilor aplicații sau cum să facă ceva și le folosim foarte mult!

Utilizați modul Trackpad pentru a selecta text

Apple a făcut o treabă foarte proastă în a face vizibilă această caracteristică, dar știați că puteți transforma tastatura iPhone-ului într-un trackpad? O faci acum. Există câteva sfaturi bonus care ar putea fi utile dacă dețineți și un iPad.

Configurați și utilizați Apple Pay

Apple Pay este încă un erou necunoscut al iPhone și al ecosistemului Apple în ansamblu, iar lucrurile s-au schimbat foarte mult odată cu apariția Face ID. Fără autentificare fără Touch ID, acum trebuie să acordați atenție iPhone-ului înainte de a vă permite să plătiți. Sună neîndemânatic, dar nu este.

  Ar trebui să lăsați modul de economisire a bateriei activat în mod constant sau nu?

Configurați și utilizați Siri

Siri este adesea capul glumelor, dar este mai mult decât util dacă lucrați în limitele sale. Dar cum îl folosești dacă nu ai butonul Acasă? Nu vă faceți griji, vă vom oferi detaliile.