Cum să configurați și să utilizați Siri pe un iPhone

Siri are o reputație proastă printre mulți, dar este perfect utilizabil pentru majoritatea sarcinilor, iar dacă te afli până la genunchi în ecosistemul Apple, nu contează cât de mai bun este un asistent digital concurent, deoarece totul se leagă de Siri. Asta înseamnă că va trebui să-l folosești și este destul de ușor de făcut când știi cum. Să sărim înăuntru.

Cum să activați Siri pe un iPhone

Așa cum se întâmplă adesea, acest proces începe în aplicația Setări. Lansați aplicația și derulați în jos înainte de a atinge „Siri și Căutare”.

Sub titlul „Ask Siri” veți vedea trei comutări. Vă recomandăm să le activați pe toate:

Ascultați „Hey Siri”: acest lucru vă permite să utilizați expresia „Hey Siri” pentru a atrage atenția asistentului digital.
Apăsați butonul lateral pentru Siri: acest lucru vă permite să apăsați și să țineți apăsat butonul lateral pe modelele iPhone X sau butonul de pornire pe modelele mai vechi pentru a activa Siri.
Permiteți Siri când este blocat: acest lucru vă permite să invocați Siri fie prin butonul lateral/acasă, fie prin voce, în timp ce iPhone-ul este blocat.

Cum să schimbați vocea lui Siri pe un iPhone

Este posibil să nu vă placă modul în care sună Siri în mod implicit, dar există mai multe voci din care să alegeți, în funcție de limba selectată. Pentru a începe, deschideți aplicația Setări și atingeți „Siri & Căutare”.

  Cum să vă schimbați comenzile rapide Outlook.com pentru a se potrivi cu Gmail sau Yahoo!

Atinge „Siri Voice”.

Selectați vocea pe care doriți să o utilizați, inclusiv un gen, dacă această opțiune este disponibilă.

Cum să schimbați dacă Siri vorbește pe un iPhone

În funcție de situație, ca Siri să-ți vorbească audibil s-ar putea să nu fie cea mai potrivită cale de acțiune. Din fericire, puteți schimba comportamentul lui Siri în meniul de setări Siri.

Deschideți aplicația Setări, apoi atingeți opțiunea „Siri & Search”.

Apoi, atingeți „Feedback vocal” pentru a vedea opțiunile disponibile.

Opțiunile sunt:

Întotdeauna activat: Siri vă va spune întotdeauna răspunsurile sale în mod audibil.
Control cu ​​comutatorul de sonerie: Siri va răspunde doar dacă comutatorul de sonerie nu este pe silențios.
Numai hands-free: Siri va răspunde doar dacă utilizați căști sau un dispozitiv Bluetooth. Aceasta include CarPlay, chiar și atunci când utilizați un cablu pentru conectare.

Cum să utilizați Siri pe un iPhone

Siri nu este bun pentru nimeni dacă nu știi cum să-l folosești. Dacă ați selectat opțiunile pe care le-am menționat mai devreme, aveți două modalități principale de a atrage atenția lui Siri. Primul este să spui „Hei Siri”, iar asistentul digital se va lansa. Al doilea și cel care te face să te simți mai puțin prost este să ții apăsat butonul lateral al unui model de iPhone X (sau butonul Home pe alte modele) până când Siri apare pe ecran. Când Siri răspunde, spune-i de ce ai nevoie.