Cum să conectați mai multe monitoare pe Windows 11

Windows 11 are un suport mai bun pentru mai multe monitoare. Este capabil să-și amintească ce monitor a fost deschisă o aplicație pe care este ceva cu care s-a luptat Windows 10. Puteți deconecta un al doilea monitor și când îl conectați din nou, ferestrele vor fi în continuare acolo. Nu vor sări automat la monitorul curent.

mai multe monitoare pe Windows 11

Mai multe monitoare pe Windows 11

Monitoarele rămân plug & play. Puteți conecta un monitor la portul de afișare al desktopului sau al laptopului și acesta va fi detectat automat. Este posibil ca Windows 11 să nu înceapă să se afișeze, dar este ușor de remediat.

Conectați mai multe monitoare – Windows 11

Puteți conecta mai multe monitoare pe Windows 11 din aplicația Setări. Setările vă permit să;

Selectați monitorul principal
Schimbați rezoluția monitorului
Schimbați aspectul monitorului
Modificați scalarea pentru monitoare
Schimbați orientarea monitorului
Deschideți aplicația Setări cu comanda rapidă de la tastatură Win+I.
Accesați Sistem> Afișare.

Faceți clic pe butonul Identificare pentru a afla care este afișajul (rețineți numărul care apare pe afișaj).
Faceți clic pe Deschideți meniul derulant Duplicați aceste afișaje și selectați cum doriți să funcționeze al doilea monitor: extinde afișajul, afișajul în oglindă sau afișarea doar pe un singur monitor.

Trageți și plasați monitoarele pentru a le aranja.
Selectați un monitor și derulați în jos. Selectați „Make this my main display” pentru a-l seta ca monitor principal.

  5 moduri de a vă identifica unitatea Windows pe Windows 10

Altă setare

Pentru alte setări, cele care pot fi aplicate ambelor monitoare, selectați mai întâi monitorul și apoi derulați în jos pentru a modifica setările. Monitorul care este evidențiat este cel căruia i se va aplica setarea. Pentru setările de scalare, poate fi necesar să vă deconectați și să vă reconectați pentru a le aplica tuturor aplicațiilor.

Schimbați modul de proiecție

Windows 11 permite utilizatorilor să schimbe modul de proiecție, adică modul de afișare pentru mai multe monitoare de pe un panou de proiecție rapidă. Panoul arată diferit decât era în

Atingeți comanda rapidă de la tastatură Win+P pentru a deschide panoul de proiecție.
Selectați modul de proiecție.
Windows 11 va schimba modul de proiecție.

Concluzie

Microsoft a îmbunătățit modul în care sunt gestionate ferestrele pe mai multe monitoare pe Windows 10, dar bara de activități nu s-a îmbunătățit. Utilizatorii care sperau la o bară de activități complet funcțională pe toate monitoarele vor fi dezamăgiți să afle că ora care a apărut în colțul barei de sistem de pe monitorul secundar a fost eliminată. Butonul Start va apărea în continuare pe toate barele de activități, adică pe toate monitoarele. Pictogramele pentru ferestre vor apărea și pe bara de activități de pe monitorul respectiv. Utilizatorii pot schimba modul în care apar aceste pictograme, dar puțin altceva.