08/18/2022

Cum să adăugați mai multe locații de salvare în browser

Browserele pot salva fișiere în folderul implicit de descărcări sau vă pot solicita să selectați locația de salvare de fiecare dată când descărcați un fișier. De asemenea, puteți schimba locația implicită de descărcare dacă doriți, dar pentru toate browserele, puteți avea o singură locație implicită de descărcare. Save In este o extensie de browser disponibilă atât pentru Firefox, cât și pentru Chrome, care vă permite să adăugați mai multe locații de salvare în browser.

Creați o legătură simbolică

Salvați în lucrări prin link-uri simbolice. Trebuie să creați un link simbolic către locațiile multiple de salvare pe care doriți să le adăugați și să îl plasați în dosarul implicit de descărcări. Iată cum.

Mai întâi, găsiți calea către folderul curent în care browserul dvs. salvează fișierele în mod implicit. Apoi, găsiți calea către folderul pe care doriți să-l adăugați ca locație de salvare.

Deschideți linia de comandă și utilizați următoarea comandă pentru a crea legătura simbolică.

Sintaxă

mklink /d default_download_dirsymlink pathtoactual

Exemplu

mklink /d C:UsersfatiwDownloadssymlink D:Images

Linkul simbolic va apărea în folderul Descărcări.

Locații de salvare multiple

Instalare Salvați în și accesați opțiunile extensiei. Derulați în jos la secțiunea Directoare. Introduceți numele folderului în care doriți să salvați fișierele. Deoarece există o legătură simbolică către folderul deja prezent în folderul de descărcare implicit, nu trebuie să introduceți calea completă către folder. Extensia nu o va putea citi. Trebuie să adăugați pur și simplu numele folderului. Fiecare nume de folder trebuie să apară pe propria linie separată.

Extensia mai are câteva opțiuni pe care le puteți activa pentru a ușura salvarea. Unele funcții sunt disponibile numai pentru Firefox. După ce ați terminat de configurat totul, puteți începe să utilizați Salvare în. Acesta adaugă o opțiune la meniul contextual cu clic dreapta, care vă permite să selectați locul în care este salvat un fișier. Locația afișată cu un punct și cu numărul unu între paranteze este folderul implicit de descărcări.

  Cum să remediați dacă Google Foto nu se face backup corect

Cu butoanele de descărcare, nu aveți opțiunea de a alege o locație de descărcare dacă faceți clic stânga pe buton. Dacă faceți clic dreapta pe el, puteți utiliza aceleași opțiuni de meniu contextual pentru a alege unde este salvat fișierul țintă.

Dacă decideți că nu doriți să utilizați extensia, o puteți dezinstala ca orice altă extensie, totuși, nu va șterge automat linkurile simbolice pe care le-ați creat. Va trebui să le ștergeți singur. Dacă schimbați locația implicită a folderului de descărcare, va trebui să creați legături simbolice din nou și să le plasați în noua locație implicită de descărcare.