12/11/2023

Cum să adăugați „Deschide cu” în partea de sus a meniului contextual în Windows 10

Windows vă permite să setați o aplicație implicită pentru un tip de fișier. Dacă doriți să deschideți toate fișierele PNG în IrfanView, aveți opțiunea de a le seta ca implicit. După ce ați făcut asta, puteți face dublu clic pe un fișier PNG și acesta se va deschide întotdeauna în IrfanView. Puteți deschide în continuare fișierul în alte aplicații prin opțiunea Deschidere cu din meniul contextual cu clic dreapta. Din pacate. această opțiune nu se află în partea de sus a opțiunilor din meniul contextual și nu este chiar sub opțiunea Deschidere. Este împins mult mai jos decât ar trebui și adesea aplicațiile își pot adăuga propriile opțiuni deasupra. Puteți folosi o mică cheie de registry Windows pentru a adăuga Open With în partea de sus a meniului contextual.

Adăugați „Deschide cu” în partea de sus

Acest hack de registry vine de la Superuser JosefZ.

Deschideți Notepad și inserați următoarele. Salvați-l cu numele OpenWith și extensia REG.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT*shell.OpenWith]
"Position"="Top"

[HKEY_CLASSES_ROOT*shell.OpenWithcommand]
@="{09799AFB-AD67-11d1-ABCD-00C04FC30936}"

Rulați fișierul cu drepturi de administrator și acceptați avertismentul de pe ecran. După ce a fost adăugat, faceți clic dreapta pe orice fișier și veți vedea Deschide cu în partea de sus. Selectați-l și veți vedea meniul implicit de selectare a aplicației Windows, care vă permite să selectați o aplicație cu care să deschideți fișierul.

Puteți totuși să faceți dublu clic pe un fișier și să îl deschideți în aplicația implicită care i-a fost atribuită. Această modificare a registrului nu va interfera cu funcționalitatea implicită pentru deschiderea fișierelor. Aplicațiile își adaugă propriile opțiuni în meniul contextual nu vor putea împinge această opțiune mai jos în meniu.

  Cum să activați temele educaționale ascunse pe Windows 11

Dacă decideți că nu mai aveți nevoie de această opțiune, mergeți la următoarea locație și ștergeți cheia pe care ați adăugat-o.

HKEY_CLASSES_ROOT*shell.OpenWith

Acest mic hack nu este pentru toată lumea. Poate preferați ca opțiunea Deschidere să rămână în partea de sus sau preferați să apară o opțiune diferită în partea de sus. Acest hack este pentru oricine trebuie să deschidă același tip de fișier în mai multe aplicații și nu vrea să fie deranjat să treacă printr-o listă destul de lungă de opțiuni pentru a găsi pe cea potrivită.

Este posibil să fi observat că, după adăugarea acestei chei în registry, opțiunea implicită Deschidere cu nu dispare. Această cheie nu îi face nimic, motiv pentru care rămâne acolo unde este, indiferent dacă ați adăugat cheia sau nu. Atingerea opțiunii implicite Windows Open With este probabil o idee proastă oricum. Acest fișier de registry adaugă o nouă opțiune pe care o puteți șterge oricând fără să vă faceți griji că nu sparge ceva.

x