Cum să accesezi un computer Linux la distanță de pe un iPad

Cei care sunt utilizatori Linux care se întâmplă să dețină și un iPad aprilie se întrebă cum pot accesa un computer Linux la distanță de pe acesta. În ciuda faptului că este un dispozitiv mobil, este posibil. În acest ghid, vă vom arăta cum.

Acces la linia de comandă

Pentru a obține acces din linia de comandă la un computer Linux (server sau desktop) de la un iPad, va trebui să utilizați un client SSH. Există mulți clienți SSH pe iPad OS disponibili pentru a fi instalați de utilizatori. În acest ghid, ne vom concentra pe „Terminal și SSH”.

De ce „Terminal & SSH” și nu alți clienți SSH din magazinul de aplicații? Pentru început, aplicația nu are reclame. În plus, are o mulțime de funcții utile care sunt utile.

Pentru a începe, deschideți magazinul de aplicații pe iPad și descărcați Aplicația „Terminal și SSH”. pe dispozitivul dvs. Ar trebui să dureze doar câteva secunde, deoarece aplicația este relativ mică. Când instalarea este finalizată, deschideți aplicația.

Configurarea unei conexiuni

Cu aplicația Terminal & SSH deschisă și gata de funcționare, atingeți secțiunea „Servere” din interiorul acesteia și găsiți semnul +. Atingeți semnul + pentru a crea o nouă conexiune în aplicație. Apoi, găsiți caseta de text „Nume” și introduceți numele noii conexiuni.

După ce ați configurat numele noii conexiuni, mergeți în jos la „gazdă” și introduceți numele de gazdă sau adresa IP a desktopului sau serverului Linux la distanță. Vă rugăm să rețineți că computerul dvs. Linux de la distanță trebuie să ruleze un server OpenSSH pentru a-l accesa de la distanță.

  Cele mai bune 5 docuri de utilizat pe Linux

Odată ce caseta de text gazdă este completată, găsiți secțiunea „Port”. În mod implicit, OpenSSH rulează pe portul 22, așa că completați-l. Dacă utilizați altceva decât portul 22, va trebui să îl specificați în caseta „port”.

Cu portul configurat în noua conexiune, adăugați numele de utilizator al computerului la distanță la care încercați să vă conectați. Apoi, găsiți caseta de text „Parolă” și completați-vă parola.

Dacă aveți o cheie publică sau privată, faceți clic pe butonul „Importați cheia publică” sau „Importați cheia privată” și parcurgeți pașii de adăugare a cheii.

În cele din urmă, debifați butonul „Utilizați SFTP”. Această caracteristică vă va împiedica dacă doriți doar să utilizați funcțiile terminalului SSH.

Conectarea prin SSH

Odată ce ai configurat o conexiune, noua ta conexiune va apărea în lista ta de servere. Pentru a vă conecta la computerul Linux de la distanță de pe iPad, pur și simplu atingeți conexiunea și se va deschide o fereastră de terminal.

Dacă aveți SFTP activat, va trebui să atingeți conexiunea, urmată de pictograma terminalului pentru a utiliza linia de comandă.

Acces la transfer de fișiere

Doriți să transferați unele fișiere pe/de pe computerul dvs. Linux pe iPad? Dacă da, va trebui să utilizați funcția SFTP inclusă în aplicația „Terminal & SSH”. Pentru a activa această funcție, începeți prin a accesa lista de servere.

Odată ajuns în lista de servere, apăsați pictograma „i” de lângă conexiunea dvs. pentru a accesa setările pentru aceasta. După aceea, găsiți opțiunea „Utilizați SFTP” și selectați-o pentru a activa transferurile de fișiere. Apoi, atingeți conexiunea pentru a o accesa în funcția de transfer de fișiere „Terminal & SSH”.

  Cum să activați notificările native pentru Google Chrome pe Linux

Când activați SFTP, puteți transfera fișiere către și de pe computerul Linux direct de pe iPad.

Acces la desktop de la distanță

Există multe modalități de a accesa de la distanță mediul desktop al unui PC Linux de pe iPad. De departe, cea mai ușoară soluție nu este să te încurci cu VNC sau RDP sau alte soluții personalizate, ci să folosești AnyDesk.

AnyDesk acceptă Linux și este foarte ușor de instalat pe orice sistem de operare Linux. De asemenea, are un suport excelent pentru iPad. Pentru a începe să accesați desktopul Linux de pe iPad prin AnyDesk, instalați aplicația AnyDesk atât pe Linux, cât și pe iPad și lansați-le.

Odată ce aplicația AnyDesk este lansată atât pe desktop-ul Linux, cât și pe iPad, introduceți setările în AnyDesk pe Linux și bifați caseta care spune „Activați accesul nesupravegheat”. Această setare vă va permite să accesați desktopul Linux chiar și atunci când nimeni nu este la el, atâta timp cât este pornit și AnyDesk rulează.

Notă: nu trebuie să activați „accesul nesupravegheat” pentru a utiliza AnyDesk pentru a accesa desktop-ul Linux de pe iPad. Cu toate acestea, neactivarea acestei funcții va face mult mai obositoare și consumatoare de timp accesarea sistemului Linux de la distanță.

Cu „accesul nesupravegheat” activat, găsiți codul de identificare în clientul Linux AnyDesk și introduceți-l în aplicația iPad AnyDesk. Apoi, va trebui să introduceți parola de „acces nesupravegheat”. După ce o faci, vei avea acces de la distanță la desktop-ul tău Linux direct de pe iPad!

  Cum să utilizați comanda de sus Linux (și să înțelegeți rezultatul acesteia)