09/25/2022

Certificare AWS – Care sunt opțiunile și cum să deveniți certificat?

Deveniți un expert certificat AWS pentru o mai bună creștere a carierei!

Amazon Web Services (AWS) este de ceva vreme cel mai important furnizor de servicii de implementare cloud disponibil în industrie. AWS are un număr mare de resurse și servicii care ajută la configurarea și realizarea a numeroase scenarii live, fără probleme de configurare a hardware-ului.

AWS oferă un model cu plata pe măsură ce utilizați, ceea ce înseamnă că plătiți pentru resursele pe care le utilizați. Acest lucru obligă să utilizați resursele cu atenție pentru a preveni taxele inutile în facturare.

Pentru a se asigura că sunt utilizate resursele potrivite și configurația este perfectă conform celor mai bune practici de implementare în cloud, organizațiile caută în permanență experți în domeniul lor. Găsirea și determinarea unui expert în gamă largă de resurse umane ar putea fi dificilă. Prin urmare, AWS oferă o varietate de certificări pentru a se asigura că întreprinderile se pot conecta cu persoana care are abilitățile potrivite.

Căi de certificare AWS

Imaginea de mai sus este reprezentarea perfectă a căii de certificare și a opțiunilor disponibile cu AWS. Lasă-ne să înțelegem fiecare pas, pe scurt, pentru a te ajuta să te conduci mai repede în direcție.

Cloud Practitioner – Certificare de bază

Acesta este pasul principal de certificare pentru obținerea altor certificări AWS. Această certificare implică studierea elementelor de bază ale AWS cloud. Se ocupă de înțelegerea elementelor de mai jos:

 • Fiecare serviciu AWS care este disponibil pentru utilizare
 • Mecanismul de facturare a serviciilor
 • Înțelegerea tabloului de bord de facturare și navigarea prin tabloul de bord de facturare
 • A fi suficient de calificat pentru a utiliza serviciile AWS pentru o configurare de bază
  Găzduiește un apel video conferință unde nimeni nu are nevoie de cont

Durata examenului: 1,5 ore

Costul examenului: 100 USD per examen

Certificare asociat

Nivelul de certificare asociat în AWS constă din trei specializări diferite în care se poate obține certificarea. Specialitățile disponibile includ:

 • Arhitect soluții
 • Dezvoltator
 • Administrator SysOps

Nivelul de experiență așteptat al unui asociat certificat AWS este de cel puțin un an. Se presupune că un an de experiență în rolurile de mai sus i-ar permite candidatului să dobândească experiență completă cu privire la resursele asociate. Cu toate acestea, nu este o cerință obligatorie.

AWS Certified Solutions Architect – Asociat

Certificarea AWS Associate Solutions Architect se concentrează în primul rând pe abilitățile de utilizare a resurselor AWS la scară largă. Certificarea stabilește că candidatul are abilitățile necesare pentru a construi arhitecturi tehnologice folosind AWS pentru proiecte la scară mică și medie. Un arhitect asociat de soluții demonstrează următoarele abilități:

 • Arhitectură eficientă de formulare și proiectare pentru soluții cloud scalabile
 • Definiți regulile de proiectare pentru soluțiile dezvoltate folosind AWS cloud
 • Oferiți implementare și linii directoare de bază de securitate pentru a stabili o stivă de tehnologie excelentă

Durata examenului: 2 ore 10 minute

Costul examenului: 150 USD per examen

Dezvoltator certificat AWS – Asociat

Certificarea AWS Associate Developer se ocupă de capacitatea candidatului de a dezvolta, implementa și depana soluții bazate pe cloud pe AWS. Certificarea evaluează următoarele abilități ale candidatului:

 • Abilitatea de a utiliza AWS SDK pentru a utiliza AWS în mod programatic
 • Competență în dezvoltarea arhitecturii fără server folosind AWS SDK
 • Abilități de arhitectură necesare pentru lucrul cu resursele AWS

Durata examenului: 2 ore 10 minute

  Cum să găsiți IP externă a VM Google Cloud?

Costul examenului: 150 USD per examen

Administrator SysOps certificat AWS – Asociat

Această certificare se ocupă cu evaluarea competențelor de gestionare a operațiunilor sistemului AWS pentru proiecte la scară largă. AWS este un grup larg de resurse pentru care gestionarea resurselor și optimizarea acestora este o provocare. Un administrator SysOps este calificat în implementarea, gestionarea și operațiunile generale ale resurselor utilizate. Certificarea evaluează candidatul pentru următoarele competențe:

 • Abilitatea de a implementa soluții cloud scalabile
 • Abilitatea de a gestiona utilizarea resurselor la un nivel optim fără a afecta performanța
 • Abilitatea de a detecta și elimina problemele operaționale la nivel de rețea și sistem pe stiva de resurse AWS

Durata examenului: 2 ore 10 minute

Costul examenului: 150 USD

Certificare Profesională

Nivelul de certificare profesională are două certificări majore care pot fi optate.

 • Arhitect soluții
 • Inginer DevOps

Certificarile vizează să judece candidații înțelegerea aprofundată a funcționării resurselor AWS și a corelației lor. De asemenea, mărește capacitatea candidatului de a dezvolta sau de a gestiona un proiect complet cap la cap pe stiva de tehnologie AWS.

Certificare AWS Solution Architect – Profesional

Această certificare este destinată profesioniștilor IT cu cel puțin cinci ani de experiență în utilizarea AWS. Certificarea înseamnă că candidatul este apt pentru a proiecta soluții scalabile de cloud computing pentru aproape orice domeniu. Se așteaptă ca un arhitect de soluții certificat să fie calificat în:

 • Proiectare solutii pentru aplicatii web
 • Implementarea soluțiilor în domeniul învățării automate
 • Proiectarea platformelor de calcul AI de înaltă performanță pe AWS
 • Înțelegerea aprofundată a funcționării resurselor AWS

Durata examenului: 2 ore 50 minute

Costul examenului: 300 USD

  Cum să faci ca tasta de scoatere a tastaturii Mac să fie utilă din nou

Inginer DevOps certificat AWS – Profesionist

Un inginer DevOps este responsabil pentru configurarea bazei de dezvoltare pentru fiecare proiect, precum și a unei baze operaționale folosind resursele AWS. Se așteaptă ca un inginer DevOps certificat AWS de nivel profesional să aibă următoarele abilități:

 • Abilitatea de a furniza cantitatea potrivită de resurse pentru orice proiect specific
 • Abilitatea de a gestiona și întreține resursele conform cerințelor proiectului
 • Capacitatea de a opera resursele într-o manieră optimizată

În mod ideal, examenul ar trebui susținut de o persoană care are minim 2,5 ani în activitățile de mai sus. Acest lucru asigură că persoana are cunoștințele și abilitățile necesare pentru a obține certificarea.

Durata examenului: 2 ore 50 minute

Taxe de examen: 300 USD

Concluzie

Este esențial să urmați o cale secvențială într-un mod direcționat pentru atingerea nivelului profesional de certificare pentru AWS. AWS a specificat nivelul dorit de experiență pentru fiecare curs de certificare. AWS o decide analizând timpul necesar pentru a atinge nivelul de calificare. Prin urmare, examenele de certificare ar trebui susținute numai după experiența practică relevantă AWS.

Pe lângă certificările de mai sus, puteți opta și pentru specializări suplimentare în mai multe domenii tehnologice. Detaliile acestor certificări de specialitate pot fi găsite Aici.

Ți-a plăcut să citești articolul? Ce zici de împărtășirea cu lumea?

x