09/25/2022

Cele mai solicitate 32 de întrebări și răspunsuri la interviu MuleSoft

MuleSoft ajută la furnizarea de experiențe mai rapide și mai conectate clienților dumneavoastră, oferind automatizare și orchestrare end-to-end a tuturor sistemelor dumneavoastră.

Această platformă permite integrarea aplicațiilor, dispozitivelor și datelor atât în ​​cloud, cât și la nivel local.

Deoarece automatizarea reduce erorile și crește eficiența, companiile moderne folosesc platforme precum Mulesoft pentru a integra diverse instrumente de dezvoltare și management și pentru a-și automatiza sarcinile eliminând în același timp erorile umane.

În 2006, RossMason din San Francisco a inventat Mulesoft. Potrivit site-ului web Mulesoft, platforma a fost creată pentru a elimina „munca măgarului” în gestionarea instrumentelor de dezvoltare sau management.

Deși sarcinile care necesită intervenție umană pot fi automatizate prin Mulesoft, sarcinile critice, cum ar fi luarea de decizii creative, necesită totuși intervenția umană.

Așadar, întreprinderile mici și antreprenorii găsesc platforma potrivită pentru activitățile lor de afaceri.

Acesta este, de asemenea, motivul pentru care popularitatea sa este în creștere, la fel și oportunitățile de carieră.

Deci, dacă doriți să obțineți câteva oferte profitabile de la organizații care necesită un profesionist calificat pe MuleSoft, acest articol vă poate ajuta.

Voi discuta câteva întrebări și răspunsuri importante la interviu MuleSoft pentru a vă oferi o perspectivă mai bună asupra platformei.

Dar înainte de asta, să înțelegem motivul din spatele popularității MuleSoft.

În mai 2018, Salesforce a achiziționat Mulesoft pentru 6,5 miliarde de dolari. Achiziția la un cost atât de uimitor indică popularitatea în creștere a Mulesoft. Platforma este populară printre proprietarii de afaceri și antreprenori din mai multe motive, inclusiv:

 • Companiile au nevoie de parteneri IT, nu de furnizori: Angajarea IT pentru a sprijini companiile a devenit costisitoare pentru majoritatea companiilor. Prin urmare, antreprenorii în devenire și întreprinderile mici își doresc parteneri în loc de furnizori IT. Mulesoft ajută companiile să automatizeze anumite sarcini în mod eficient, astfel încât companiile nu trebuie să caute furnizori de servicii IT pentru a se ocupa de aceste sarcini.

 • Model de afaceri bazat pe date: Mulesoft ajută companiile să adopte un model de afaceri bazat pe date, care este esențial în zilele noastre pentru creșterea afacerii. Un model bazat pe date este crucial pentru luarea deciziilor mai precise. Cu toate acestea, proprietarii de afaceri pot lua decizii în timp util pentru a-și îmbunătăți veniturile din afaceri.
 • Securitate: Fiecare companie își dorește o platformă securizată, iar Mulesoft vine cu funcții de securitate robuste. Mulesoft există din 2006 și a asigurat întotdeauna securitatea datelor de vârf pentru clienții săi. După ce a fost achiziționat de Salesforce, au fost introduse noi funcții de securitate pentru a face Mulesoft mai convenabil pentru utilizatori.
 • Actualizări și upgrade-uri frecvente: Platformele trebuie îmbunătățite și adaptate la așteptările actuale ale utilizatorilor, fie în ceea ce privește caracteristicile, fie UI și UX, pentru a avea succes pe piață. Mulesoft este un exemplu clasic în acest sens, deoarece continuă să fie actualizat în timp. Proprietarii de afaceri consideră că integrările Mulesoft sunt convenabile și avansate datorită caracteristicilor lor robuste, îmbunătățite și avansate.

Câteva întrebări și răspunsuri la interviu MuleSoft

Explicați Mule ESB și caracteristicile sale de bază.

Răspuns: Mule este cunoscut ca motorul de rulare al platformei Anypoint. Enterprise Service Bus (ESB) este o parte integrantă a Mulesoft. Astfel, Mule ESB este o platformă de integrare și un program ușor bazat pe Java, care permite dezvoltatorilor să se conecteze cu ușurință la aplicații și să schimbe rapid date.

Unele dintre caracteristicile sale de bază sunt:

 • Mule ESB poate transforma și mapa datele vizuale.
 • Veți obține un design grafic simplu cu drag-and-drop.
 • Oferă abilități de aplicare a securității întreprinderii.
 • Veți găsi administrare și monitorizare centralizată.

Cum să îmbunătățiți performanța aplicației Mule?

Răspuns: Aplicațiile care sunt integrate sau găzduite pe Mulesoft funcționează adesea impecabil, deoarece automatizarea platformei optimizează performanța acelor aplicații.

  Cum să activați Picture-in-Picture pe Chrome

Cu toate acestea, câțiva utilizatori pot observa performanțe lente ale aplicației. Dar puteți optimiza performanța aplicației luând anumite măsuri.

 • Utilizarea referințelor de flux peste punctele finale ale VM
 • Utilizarea conectorilor pentru a implementa pooling de conexiuni
 • Implementarea Dataweave pentru transformarea performanței
 • Stai departe de variabilele de sesiune
 • Evitarea serializării variabilei de sesiune

Ce este Flow in Mule?

Răspuns: Un „flux” în Mule se referă la o serie de componente legate între ele pentru integrarea aplicației. Fluxul începe de la o componentă de intrare, locul de origine pentru o comunicare.

În mod similar, fluxul se termină la componenta punct final de ieșire pentru a termina comunicarea. Fluxul, format din componente, este esențial pentru pornirea și terminarea comunicațiilor pentru aplicațiile integrate cu Mulesoft.

Aprofundare în SOAP.

Răspuns: Protocolul de acces simplu la obiect (SOAP) este un protocol de mesaje care utilizează mai multe elemente distribuite ale unei aplicații pentru o comunicare fără efort. De obicei, utilizatorii efectuează SOAP pe mai multe tipuri de protocoale standardizate.

De exemplu, poate fi efectuată prin protocolul de transfer hipertext. Mulesoft ajută dezvoltatorii de aplicații să creeze servicii SOAP. Puteți iniția un serviciu SOAP prin Mulesoft prin următorii pași:

 • Când creați un proiect Mule folosind RAML, puteți crea un serviciu SOAP pentru aplicația dvs.
 • De asemenea, puteți utiliza consumatorul de servicii web pentru a consuma serviciul SOAP pentru proiectul dvs. Mule.

Care este contextul de corelare?

Răspuns: Contextul de corelație intră în imagine atunci când primitiva de mediere trebuie să transmită valoarea de la cerere în fluxul de răspuns. Acesta definește tiparele pentru grupuri similare de evenimente în trafic. De asemenea, serverele de jurnal și motoarele NGFW folosesc contextul de corelare pentru a analiza evenimentele detectate.

Oferă o privire asupra diferitelor instrumente și servicii oferite de Mulesoft.

Răspuns: Mulesoft oferă o mulțime de instrumente și servicii valoroase pentru integrarea aplicațiilor și datelor. Unele dintre instrumentele și serviciile importante oferite de MuleSoft sunt:

 • API Designer: Mulesoft oferă API Designer, un instrument bazat pe web pentru dezvoltarea JavaScript, care include un notepad de scripting și o consolă.
 • API Manager: Un alt instrument popular, API Manager, oferă utilizatorilor servicii de management. Instrumentul ajută la gestionarea eficientă a utilizatorilor, a SLA-urilor și a traficului.
 • Anypoint Studio: dezvoltatorii pot folosi Anypoint Studio pentru editarea și crearea API-urilor. Ei pot integra API-urile în proiectele lor în funcție de cerințele lor specifice.
 • Documentație API: dezvoltatorii se pot referi la documentația API cuprinzătoare, diverse mostre de cod și tutoriale pentru a înțelege MuleSoft și funcționarea acestuia.
 • Analiză API: Mulesoft oferă un instrument de analiză API pentru urmărirea performanței API. Utilizatorii pot vizualiza diagrame, grafice și informații despre date pentru a îmbunătăți performanța aplicației.

Menționați diferite tipuri de variabile în Mule.

Răspuns: Există trei tipuri de variabile în Mule, și anume:

 • Variabila de flux: este folosită pentru a elimina variabile sau pentru a configura unele variabile care sunt legate de mesajul din flux.
 • Variabila de sesiune: este, de asemenea, folosită pentru a elimina sau a seta unele variabile legate de mesaj pentru un întreg ciclu de viață în diferite fluxuri.
 • Variabila de înregistrare: Spre deosebire de celelalte variabile, este setul utilizat în cadrul jobului batch. Acesta este disponibil în faza procesului.

Care sunt strategiile de procesare a fluxului?

Răspuns: O strategie de procesare a fluxului spune modul în care Mule implementează procesarea mesajelor pentru un anumit flux. Există șase tipuri diferite de strategii de procesare a fluxului în Mule:

 • Strategie de procesare a fluxului asincron
 • Strategie de procesare personalizată
 • Thread per strategie de procesare
 • Strategie de procesare a fluxului asincron pus în coadă
 • Strategia de procesare a fluxului sincron
 • Strategie de procesare a fluxului neblocante
 • Strategia de procesare a fluxului în coadă

Mule alege o strategie de procesare bazată pe modelul de schimb al fluxului și dacă fluxul este tranzacțional sau nu.

Explicați puțin despre transformatorul Mule.

Răspuns: Un transformator Mule are un comportament simplu. Implementează cu strictețe tipurile de date pe care le primește împreună cu ieșirile. O singură configurație este suficientă pentru a obține rezultatul așteptat. Mule are mai multe transformatoare.

În plus, un transformator Mule nu raportează o excepție pentru intrarea greșită, dar returnează mesajul original fără a juca cu tipul de rezultat așteptat. Poate modifica mesajul în multe moduri, cum ar fi transformarea tipului de sarcină utilă, transformarea formatului sarcinii utile și transformarea proprietăților.

Cum să compun mesaje în Mule?

Răspuns: Pentru a compune mesaje în Mule, trebuie să definiți:

 • Sarcina utilă (contextul principal al datelor)
 • Proprietăți (metainformații sau antet)
 • Mai multe atașamente de nume (suportă mesaje cu mai multe părți) și
 • O sarcină utilă excepțională (erori de reținere în timpul procesării unui eveniment).

Explicați Mule Data Integrator.

Răspuns: Data Integrator, cunoscut și ca instrument de cartografiere de vizualizare a datelor, este lansat de Mule. Acceptă fișiere plate, mapare XML și obiecte Java.

Mule Data Integrator oferă funcții drag-drop pentru a transforma eficient procesul de codare. Rezolvă problemele de transformare, consolidare și mutare a informațiilor din diferite părți ale întreprinderii. Acest lucru permite integratorului de date să treacă prin multe soluții, cum ar fi standardizarea, manipularea, sincronizarea, deduplicarea și curățarea între surse.

  10 cursuri de transformare digitală și certificare pentru a crește în carieră

Ce sunt fan-in și fan-out?

Răspuns: Fan-in se referă la cel mai mare număr de semnale de intrare care pot ajuta la alimentarea operațiunilor de intrare ale celulei logice.

Pe de altă parte, fan-out se referă la cel mai mare număr de semnale de ieșire care pot ajuta la alimentarea ecuațiilor de ieșire ale celulei logice.

Explicați puțin despre Mule Expression Language.

Răspuns: Mule Expression Language (MEL) analizează și accesează datele din proprietățile și variabilele sarcinii utile ale unui mesaj. Permite filtrarea, rutarea sau operarea inteligentă și rapidă pe componente distincte ale obiectului mesaj. Mai mult, este practic utilizabil și accesibil din fiecare procesor de mesaje din Mule.

Definiți contextul tranzitoriu.

Răspuns: Dezvoltatorii folosesc contextul tranzitoriu pentru a trece valori printr-un flux existent. Ei pot solicita un flux sau pot răspunde la flux folosind acest context tranzitoriu. Contextul tranzitoriu facilitează trecerea valorilor între primitivele de mediere pe un flux existent.

De obicei, dezvoltatorii folosesc context tranzitoriu pentru a salva un mesaj de intrare înainte de a face față unui apel invocat de un serviciu. Mai mult, dezvoltatorii pot folosi următoarele primitive pentru a crea un alt apel care include răspunsuri invocate de serviciu.

Ce este TSD?

Răspuns: Transport Service Descriptor (TSD) este un conector pe care dezvoltatorii îl pot folosi pentru configurarea tehnică. TSD definește un nume de clasă pe care dezvoltatorii îl folosesc pentru solicitanți, receptori și dispeceri. Valoarea implicită poate varia în funcție de situație și comportamentul de transport.

Explicați punctul final al planificatorului.

Răspuns: Un punct final de planificare este o componentă Mule care funcționează într-o condiție determinată de timp. Punctul final al planificatorului va permite utilizatorilor să declanșeze acest lucru ori de câte ori îndeplinește condiția determinată de timp.

Programatorul punctului final vine cu câțiva parametri cruciali, cum ar fi:

 • Frecvență: planificatorul folosește parametrul pentru a declanșa fluxurile.
 • Unitate de timp: dezvoltatorii pot folosi unitatea de timp pentru a măsura întârzierea și frecvența de pornire.
 • Întârziere de pornire: timpul înainte de declanșarea unui flux este cunoscut sub numele de întârziere de pornire.

Povestește puțin despre ruterul Scatter-Gather.

Răspuns: Procesorul de evenimente de rutare cel mai frecvent utilizat a fost numit un router scatter-gather. Procesorul de evenimente de rutare poate trimite un mesaj de solicitare către mai mult de o țintă în funcție de cerințele dezvoltatorilor. Routerul colectează toate răspunsurile de la diferite rute și le configurează într-un singur răspuns.

Ce este DataWeave?

Răspuns: DataWeave este un instrument puternic și simplu pentru transformarea și interogarea datelor din interiorul Mule. Puteți să-l implementați în câmpuri de hărți grafice sau să utilizați limbajul său orientat pe obiecte special conceput pentru a face transformări rapide de scriere, fără a sacrifica mentenabilitatea.

DataWeave acceptă transformări multiple, cum ar fi mapările unu-la-unu, mai multe-la-unu și unu-la-mulți. Cu cuvinte simple, DataWeave construiește produse pe date utilizând date disponibile pe web ușor de implementat.

Explicați afirmația din MuleSoft – „Orice platformă punct”.

Răspuns: MuleSoft este o rețea de comunicații extrem de scalabilă și sigură, care asigură că aplicațiile fac autoservire. De asemenea, ajută multe organizații să integreze date, dispozitive, aplicații și multe altele într-un ecosistem flexibil.

Este o platformă hibridă de integrare a aplicațiilor care oferă soluții unificate pentru managementul API, proiectarea aplicațiilor, publicare și ESB.

Astfel, MuleSoft este cunoscut sub numele de „Platformă cu orice punct” datorită următoarelor caracteristici:

 • Anypoint Design Center
 • Anypoint Exchange
 • Centrul de management Anypoint
 • Anypoint Security
 • Motor de rulare și servicii
 • Rețeaua de aplicații
 • Conectivitate condusă de API
 • DataWeave

Definiți sarcina utilă.

Răspuns: Sarcina utilă este o variabilă de rulare Mule care poate stoca matrice sau obiecte. Aplicațiile pot avea sarcini utile în diferite forme; astfel, dezvoltatorii folosesc variabila payload pentru a accesa acele încărcături utile prezente în diferite forme.

Ce sunt SMO și SDO?

Răspuns: Service Data Object (SDO) reprezintă variabila sau obiectul. Este conceput pentru a eficientiza procesarea datelor din diverse surse, inclusiv servicii web, baze de date relaționale și documente XML. Programatorii de aplicații folosesc în mod convenabil SDO cu interfețe statice și dinamice.

Service Message Object (SMO) oferă un strat de abstractizare pentru manipularea și procesarea cererilor de mesaje între servicii. Reprezintă datele care trec prin fluxurile de mediere. Conținutul SMO poate fi accesat prin API-ul SDO.

Care sunt proprietățile File Age din conectorul de fișiere?

Răspuns: Orice conector punct este un instrument pentru gestionarea folderelor și fișierelor stocate pe un sistem de fișiere local în aplicația integrată MuleSoft. Conectorul poate citi fișiere și poate crea o listă de directoare de conținut pentru utilizatori.

Ca rezultat, fișierele și folderele rămân organizate pentru dezvoltatori și utilizatori. Mai mult, puteți accesa cu ușurință fișierele sau folderele necesare în funcție de cerințele dumneavoastră în timpul operațiunilor FTP pentru crearea directoarelor și mutarea sau ștergerea fișierelor.

Ce este funcționalitatea stratului de transport?

Răspuns: Funcțiile stratului de transport pot stabili comunicarea între o aplicație și o rețea. Cu toate acestea, trimiterea de mesaje mari poate face sistemele lente. În astfel de cazuri, dezvoltatorii au folosit funcțiile stratului de transport pentru a converti mesaje mari în altele mai mici și pentru a le transporta cu ușurință.

  Bulele muzicale controlează muzica Google cu un buton plutitor omniprezent

De exemplu, conectorul VM de pe MuleSoft poate oferi funcționalitatea stratului de transport în cadrul unei aplicații. Acest lucru ajută, de asemenea, la stabilirea unui strat de transport de date între două aplicații diferite pe Mule.

Ce este RAML în Mulesoft?

Răspuns: RAML este acronimul pentru Restful API Modeling Language (RAML), construit pe baza limbajului YAML folosit pentru a descrie API-urile RESTful.

Dezvoltatorii Mule folosesc RAML pentru a descrie și a defini aplicațiile RESTful integrate cu MuleSoft. Deoarece este un limbaj standardizat, alți dezvoltatori care lucrează la același proiect pot înțelege cu ușurință detaliile.

Ce este MUnit?

Răspuns: MUnit este cadrul de testare a aplicațiilor Mule care le permite dezvoltatorilor să construiască teste automate pentru integrările API. Vine cu o suită completă de integrare și capabilități de testare unitară pentru dezvoltatori. În plus, suita este complet integrată cu Surefire și Maven.

Unele caracteristici ale MUnit sunt:

 • Cadrul MUnit permite dezvoltatorilor să folosească codul Java sau Mule în funcție de expertiza lor.
 • Vă puteți testa și proiecta API-urile Mule pe MUnit.
 • Utilizatorii MUnit au acces la teste și rapoarte de acoperire generate automat.
 • Utilizatorii pot extinde cadrul MUnit folosind plugin-uri.
 • Puteți obține rapoarte de eroare dacă a fost întâlnită o eroare cu o urmărire a stivei Mule.
 • Utilizatorii MUnit pot, de asemenea, activa/dezactiva testele.

Ce este CloudHub în MuleSoft?

Răspuns: CloudHub este o platformă integrată ca serviciu (iPaaS) pentru utilizatorii Mule. Platforma vine cu securitate de vârf pentru a proteja datele împotriva manipulării greșite. De asemenea, oferă o funcție multi-chiriaș pentru a găzdui infrastructura cloud publică pentru utilizatorii Mule.

În plus, dezvoltatorii pot accesa și gestiona planurile de control ale timpului de execuție prin MuleSoft. Scalabilitatea și actualizările automate sunt câteva dintre celelalte caracteristici ale CloudHub.

Explicați ediția Platform Cloud.

Răspuns: Platform Cloud Edition vă ajută să rulați și să gestionați aplicațiile Mule pe servere locale, respectând politicile de securitate adecvate. Pentru a evita interacțiunea cu sistemele externe, veți obține funcționalitatea planului de control la nivel local.

În plus, puteți configura și rula cu ușurință Platform Cloud Edition pentru a menține procesarea, transmiterea, stocarea datelor etc. De asemenea, utilizează Kubernetes și Docker pentru a oferi scalabilitate încorporată și disponibilitate ridicată.

Ce este Pluginul Mule Maven?

Răspuns: Pluginul Mule Maven gestionează implementarea/dezactivarea aplicației MuleSoft. Este compatibil cu Community Mule Kernel și cu motorul Enterprise Mule Runtime.

Cu Mule Maven Plugin, puteți automatiza cu ușurință implementarea aplicației Mule în Anypoint Runtime Fabric, CloudHub, on-premises etc. Are trei obiective:

 • Generarea unui fișier jar pentru proiect
 • Încărcarea și pornirea automată a aplicației în oricare dintre țintele de implementare
 • Implementarea artefactului sau eliminarea aplicației din țintele de implementare

Ce este Anypoint MQ?

Răspuns: Anypoint MQ este un serviciu de mesagerie în cloud și multi-locatari pentru întreprinderi, care vine ca parte a platformei Anypoint. Dezvoltatorii au nevoie de Anypoint MQ pentru a se ocupa de mesageria asincronă.

De exemplu, aveți nevoie de serviciu pentru a pune în coadă schimburile și mesajele cloud complet găzduite și gestionate.

Ce sunt echilibratoarele de sarcină dedicate?

Răspuns: Echilibratoarele de încărcare dedicate sunt componentele optime ale platformei Anypoint. Vă permite să direcționați traficul extern către diferite aplicații Mule implementate pentru lucrătorii CloudHub într-un Virtual Private Cloud (VPC).

Explicați diferențele dintre ESB și JMS.

Răspuns: Enterprise Service Bus (ESB) oferă middleware și o interfață care ajută companiile să conecteze diverse aplicații fără să știe cum să codifice.

Pe de altă parte, Java Messaging Service (JMS) permite comunicarea prin mesagerie între mai multe aplicații sau module.

Ce este Filtrul în Mule?

Răspuns: Filtrul funcționează de obicei peste o matrice pentru a aplica expresii care vor returna valori care se potrivesc. Aceasta înseamnă că determină dacă un mesaj va continua folosind fluxul aplicației pe baza testului sau a condiției.

Concluzie

MuleSoft a devenit extrem de popular printre antreprenori și întreprinderile la scară mică. Prin urmare, a deveni expert în Mulesoft vă poate oferi o carieră strălucitoare.

Astfel, luați în considerare întrebările de mai sus și răspunsurile lor dacă vă pregătiți pentru un interviu MuleSoft. Aflarea despre ele vă va ajuta să înțelegeți platforma și să vă obțineți interviul pentru oportunități de teren profitabile.

S-ar putea să vă uitați la unele dintre cele mai bune instrumente pentru a construi API-uri.

x