Cele mai bune site-uri web pentru a învăța o nouă limbă

Ai crede că, cu cantitatea mare de informații de pe Internet, învățarea unei noi limbi ar fi ușor. Dar disponibilitatea tuturor acestor informații este o parte a problemei. Am cercetat adâncurile internetului pentru a compila această listă cu cele mai bune site-uri web pentru a învăța o nouă limbă.

Duolingo: Cel mai bun pentru majoritatea oamenilor

Duolingo este unul dintre cele mai populare site-uri web pentru a învăța gratuit o nouă limbă. Conceput în primul rând pentru pasionați, Duolingo începe prin a vă învăța cele mai elementare cuvinte în limba pe care o alegeți. Odată ce vă familiarizați cu cuvintele, urmează propoziții simple. Este modalitatea mai naturală de a învăța o limbă în comparație cu un proces standard de învățare.

Puterea lui Duolingo constă în modul în care prezintă materialul. Veți urma lecții cu vorbitori nativi, urmate de chestionare pentru a vă ajuta să vă consolidați învățarea. Aplicația te ascultă vorbind, astfel încât să poată determina cum progresezi. Folosește chiar și repetarea la distanță (în cazul în care revizuiți materialul anterior la intervale descrescătoare treptat) pentru a vă consolida învățarea. Adăugarea de elemente de gamification, cum ar fi șansele de învățare și notarea în timpul lecției, ajută la menținerea lucrurilor interesante.

Cu toate acestea, Duoling are dezavantajele sale. Deși este grozav pentru a vă ajuta să începeți cu elementele de bază ale unei noi limbi, nu este grozav pentru lucrurile mai avansate. Dacă sunteți după orice nivel de fluență, în cele din urmă va trebui să treceți la un alt serviciu.

  Care este mai ieftin: Imprimarea propriilor fotografii sau utilizarea unui serviciu de imprimare?

Duolingo este gratuit pe web, iOS, Android și Windows Phone.

FluentU: Învață urmărind videoclipuri în limbi străine

FluentU vă învață limbi noi folosind videoclipuri. Videoclipurile nu sunt instructive, ci mai degrabă videoclipuri obișnuite care prezintă limba străină. De exemplu, ați putea vedea un clip de film, un videoclip muzical sau doar o persoană care vorbește. Videoclipurile au subtitrări interactive pentru a vă ajuta să învățați limba. Subtitrările sunt prezentate în ambele limbi (cea pe care o cunoașteți și cea pe care încercați să o învățați) și puteți trece cu mouse-ul pe orice cuvânt pentru a-i înțelege sensul. Testele interactive vă ajută să vă măsurați progresul.

FluentU nu este gratuit, dar oferă o probă de 15 zile, astfel încât să o puteți verifica. După aceea, există un plan de bază de 10 USD pe lună care vă permite să utilizați aplicațiile lor mobile (iOS și Android) și oferă căutare nelimitată de cuvinte și videoclipuri nelimitate. Un plan Plus de 20 USD pe lună adaugă carduri flash și chestionare nelimitate, precum și repetare distanțată.

Rype: Obțineți un instructor personal

Rype este un alt site web de învățare a limbilor străine cu un model de afaceri interesant. În loc să folosiți chestionare sau videoclipuri pentru a preda o nouă limbă, învățați de la un instructor personal printr-un apel video. Programați un apel de 30 sau 60 de minute cu un instructor care vă va învăța personal limba. Nu oferă atât de multe limbi ca alte site-uri, dar intenționează să adauge mai multe în viitor.

În afară de limbi străine, puteți învăța și materii academice în același mod.

  Alexa, de ce se uită angajații la datele mele?

Rype oferă un mod convingător și personal de a învăța, dar are un preț. După o perioadă de încercare de șapte zile, veți plăti aproape 65 USD pe lună pentru a utiliza serviciul.

Memrise: Folosește jocuri de cuvinte pentru a te ajuta să înveți

Memrise este un alt site web de învățare a limbilor străine, conceput mai mult pentru a începe cu o limbă decât pentru fluență reală. Similar cu Duolingo, înveți o limbă jucând jocuri de cuvinte care te ajută să memorezi limba cu ușurință. Folosind aplicațiile, puteți continua să învățați din mers—modul offline este, de asemenea, acceptat.

Caracteristicile de bază sunt libere de utilizat; versiunea Pro costă 4,95 USD pe lună. Versiunea Pro vă oferă acces la un Grammarbot, exerciții de abilități de ascultare, un mod video și analize privind performanța de învățare.

Babbel: Alegeți un subiect care vă interesează

Babbel adoptă o abordare personalizată pentru a vă învăța limbi noi. În loc să începi cu aceleași cuvinte ca toți ceilalți, poți alege un subiect despre care vrei să înveți. Câteva exemple de subiecte includ animalele, mâncarea, călătoriile și stilul de viață. Odată ce ați ales un subiect, veți învăța mai întâi vocabularul pentru acel subiect, ceea ce face ca lecțiile să fie interesante și utile.

Un abonament la Babbel costă 12,95 USD pe lună și costurile scad dacă achiziționați un abonament mai lung. Nu există o încercare gratuită, dar oferă o garanție de rambursare a banilor de 20 de zile.

Credit imagine: Foto de copertă de Patrick Tomasso pe Unsplash