03/25/2023

Cele mai bune 8 alternative WinZip pentru a comprima fișiere în 2023

Căutați alternative WinZip pentru a economisi spațiu prin comprimarea fișierelor? Iată cele mai bune dintre care poți alege.

Instrumentele de compresie sunt esențiale, indiferent dacă arhivați fișiere învechite pentru a păstra spațiu sau reduceți dimensiunea fișierului atunci când îl trimiteți ca atașament într-un e-mail.

Deși WinZip a fost mult timp o opțiune populară, numeroase alternative sunt acum disponibile pe piață datorită dezvoltării unor instrumente și tehnologii mai sofisticate.

Acest articol va evidenția cele mai bune alternative WinZip, de la instrumente gratuite la cele care sunt plătite, dar oferă mai multe funcții la dispoziția dumneavoastră. Ne vom uita la caracteristicile fiecăruia și WinZip alternativ pentru a vă facilita alegerea.

Ce este WinZip și ce face?

WinZip este un program de comprimare și arhivare a fișierelor creat de WinZip computing compatibil cu Windows, macOS, iOS și Android. Comprimă fișierele într-o singură arhivă și le micșorează în dimensiune pentru stocare mai accesibilă sau transfer mai rapid pe internet.

Utilizatorii WinZip își pot proteja prin parolă, cripta și partaja fișierele folosind e-mail sau servicii cloud. Acceptă numeroase formate de fișiere, inclusiv ZIP, RAR, 7z, TAR și GZ.

Instrumentul este disponibil într-o versiune gratuită și premium, versiunea plătită oferind funcții avansate, cum ar fi capacitatea de a construi arhive care se extrag automat și de a combina mai multe fișiere într-o singură arhivă.

De ce este necesară alternativa Winzip?

WinZip comprimă fișiere uriașe și le reduce dimensiunea pentru a le face mai ușor de transferat și stocat. Nu este însă singura alegere. Funcții mai bune, securitate mai mare și mai multă flexibilitate sunt disponibile în alte alternative WinZip, cum ar fi:

#1. Funcționalitate

Câțiva înlocuitori WinZip oferă caracteristici mai remarcabile decât WinZip. Unele oferă tehnici de compresie superioare, criptare mai robustă, stocare în cloud, timpi de procesare mai rapidi și capacitatea de a proteja fișierele prin parolă. Acestea vă ajută să vă asigurați că fișierele dvs. sunt păstrate în siguranță și ușor disponibile în momentul utilizării.

#2. Securitate

WinZip nu este cea mai sigură metodă de stocare și trimitere de fișiere mari. Alte alternative oferă opțiuni de securitate mai solide, cum ar fi criptarea end-to-end și tehnicile de autentificare sofisticate. Datele dvs. sunt mai sigure, deoarece persoanele neautorizate sunt împiedicate să le acceseze.

#3. Rapoarte de compresie

WinZip este renumit pentru că are rate de compresie ridicate, dar alternativele sale mai puțin cunoscute oferă frecvent rapoarte și mai bune. Acest lucru poate fi extrem de util atunci când trebuie să economisiți cât mai mult spațiu posibil atunci când lucrați cu fișiere de dimensiuni enorme.

  Revizuire concretă CMS: merită?

#4. Interfață ușor de utilizat

Navigarea prin interfața cu utilizatorul WinZip poate fi o provocare pentru începători. Alternativele oferă frecvent o experiență mai ușor de utilizat și sunt mai ușor de încercat.

Acum că știți că luarea în considerare a alternativelor WinZip este o mișcare înțeleaptă, iată câteva dintre cele mai bune instrumente de compresie a fișierelor capabile să înlocuiască WinZip.

WinRAR

Pentru utilizatorii de Windows, WinRAR este un program puternic de comprimare și arhivare a datelor.

Oferă multe caracteristici care ajută la simplificarea și îmbunătățirea procesului de compresie. Unii dintre ei sunt:

 • Comprimarea și arhivarea fișierelor: WinRAR permite utilizatorilor să codifice fișiere și foldere RAR sau ZIP pentru stocare. Sunt acceptate numeroase formate de arhivă, inclusiv ISO, 7Z, ACE și UUE.
 • Manager de fișiere: WinRAR are un manager de fișiere pentru navigare și gestionare simplă. De asemenea, utilizatorii pot împărți arhivele în volume diferite pentru o mai bună manipulare.
 • Suport FTP: WinRAR permite utilizatorilor să transfere fișiere prin FTP. Drept urmare, partajarea și transferul de date online este simplu.

WinRAR poate construi, aranja și gestiona arhive ZIP și RAR.

Șampon

Cu ajutorul Ashampoo ZIP, puteți minimiza rapid și eficient dimensiunea fișierelor dvs. Oferind tehnici de compresie ZIP, TAR, 7zip și RAR, software-ul poate comprima și decomprima fișiere de diferite formate.

Unele dintre caracteristicile cheie sunt următoarele:

 • Optimizează automat compresia pentru performanțe optime.
 • Plasați direct fișierele în interfața software folosind drag and drop.
 • Face backup și restaurează automat fișierele pentru a garanta integritatea datelor.

De asemenea, oferă criptare sofisticată și securitate prin parolă, permițându-vă să stocați și să distribuiți în siguranță informațiile dvs.

7-Zip

Folosind arhivatorul de fișiere gratuit și open-source 7-Zip, puteți pune colecții de fișiere în containere comprimate numite arhive. Să vedem ce are de oferit tot 7-Zip.

 • Comprimarea fișierelor: 7-Zip acceptă formatele de fișiere 7z, ZIP, GZIP, BZIP2 și TAR. În plus, multe tipuri de arhive, cum ar fi RAR, CAB, ISO, ARJ, LZH, CHM, Z, CPIO, RPM, DEB, NSIS și altele, pot fi dezambalate de acest program.
 • Criptare: 7-Zip oferă criptare AES-256 în formate de fișiere 7z și ZIP, permițând utilizatorilor să-și protejeze datele cu o parolă.
 • Procesoare cu nuclee multiple: acceptă multithreading, permițându-i să utilizeze mai multe nuclee în procesoarele contemporane pentru a accelera compresia și decompresia.
 • Rata de compresie ridicată: depășește în mod obișnuit concurența pentru software-ul de arhivare în ceea ce privește raportul de compresie, ceea ce duce la dimensiuni reduse ale fișierelor.
  Activați și dezactivați raportul „Văzut” în Google Hangouts

7-Zip folosește formatul său de arhivă 7z, dar poate citi și scrie impecabil mai multe alte formate.

PeaZip

PeaZip este un manager de fișiere și arhive cu sursă deschisă, gratuit, care acceptă peste 150 de formate de fișiere, inclusiv RAR, ZIP, 7Z, TAR și GZ.

Are o interfață curată și oferă o varietate de funcții, inclusiv compresie, criptare și împărțirea folderelor. Principalele aspecte ale PeaZip sunt următoarele:

 • Interfață personalizabilă de utilizator: PeaZip oferă o interfață ușor de utilizat, care le permite utilizatorilor să creeze o experiență unică.
 • Opțiuni pentru nivelul de compresie: PeaZip oferă mai multe opțiuni pentru diferite tehnici de compresie.
 • Vizualizator de fișiere încorporat: are un vizualizator de fișiere integrat care permite utilizatorilor să previzualizeze fișierele fără a le extrage.
 • Criptare sigură: oferă tehnologii avansate de criptare, inclusiv ZipCrypto, AES-256 și 7-Zip.

De asemenea, sunt disponibile instrumente puternice pentru întreținerea arhivelor și extragerea datelor din acestea. Windows, Mac și Linux acceptă toate PeaZip.

Bandizip

Utilizatorii pot comprima și extrage rapid și ușor fișiere cu programul gratuit de comprimare a fișierelor Bandizip. Acceptă multe tipuri de fișiere, inclusiv fotografii, videoclipuri, documente și muzică, precum și o gamă largă de formate de compresie, cum ar fi ZIP, RAR, 7Z și TAR.

Unele dintre motivele pentru a utiliza această alternativă sunt:

 • Previzualizarea arhivelor de fișiere înainte de extracție.
 • Interfață trageți și plasați.
 • Compatibil cu Linux, macOS și Windows.

Acceptă funcționalitatea drag-and-drop pentru acces simplu la fișiere și permite utilizatorilor să previzualizeze arhivele înainte de extragere. Bandizip oferă protecție prin parolă, arhive cu auto-extragere și alte funcții sofisticate.

Zipware

Zipware este ușor de utilizat și are același aspect estetic pentru a fi privit ca un program de comprimare de fișiere de ultimă generație.

Interfața ușor de utilizat este ușor de utilizat. Selectați fișierul sau arhiva sursă, selectați Nou sau Deschidere și faceți câțiva parametri opționali și ați terminat.

Zipware, un instrument gratuit pentru uz personal și profesional, este echipat cu următoarele caracteristici:

 • Suport complet pentru drag and drop în Windows Explorer.
 • Manager de parole pentru a ține evidența parolelor și a datelor private.
 • Certificat digital Verisign/Symantec
 • Creați arhive protejate prin parolă criptate folosind criptarea AES-256.

Zipware are un screening de virus încorporat; dacă o arhivă are sub 32 GB, puteți utiliza VirusTotal pentru a verifica dacă există amenințări.

Zip Archiver

Zip Archiver este o alternativă gratuită la WinZip, oferind interfețe de utilizator destul de simple și curate, similare cu cele ale instrumentelor premium.

Zip Archiver oferă următoarele caracteristici:

 • Hamster Zip Archiver oferă controale simple care sunt ușor de utilizat, cum ar fi opțiunea de a încărca arhive în serviciile cloud.
 • Glisor ușor pentru a schimba setările de compresie.
 • Dacă nu doriți să utilizați interfața drag-and-drop a Zip Archiver, puteți accesa direct instrumentul din meniul contextual al fișierului.
  Cum să vă opriți computerul de pe telefon

Controalele simple pentru modificarea nivelului de compresie și opțiunea de a transfera arhivele în serviciile cloud sunt două exemple ale abordării ușoare a instrumentului.

NanaZip

NanaZip este un arhivator de fișiere și un compresor gratuit compatibil cu Windows, Mac OS X și Linux. Este un instrument open-source cu o interfață simplă și ușor de utilizat.

NanaZip include multe funcții, cum ar fi suport pentru mai multe formate de arhivă, compresie avansată, protecție prin parolă și multe altele. De asemenea, constă într-un explorator de fișiere pentru a ajuta utilizatorii să răsfoiască, să caute și să gestioneze arhivele.

Unele dintre ofertele de la NanaZip sunt următoarele:

 • Opțiuni de compresie: NanaZip oferă o varietate de opțiuni de compresie, inclusiv Zip, Rar, Tar, 7z și Lzma2.
 • Mod de arhivare: NanaZip acceptă modurile de arhivare cu un singur fișier și cu mai multe fișiere, permițând utilizatorilor să comprima mai multe fișiere într-o singură arhivă.
 • Previzualizare fișier: acceptă previzualizările fișierelor, permițând utilizatorilor să previzualizeze rapid conținutul unei arhive înainte de a o comprima sau extrage.
 • Împărțirea fișierelor: permite utilizatorilor să împartă arhive extinse în altele mai mici, pentru o partajare sau o stocare mai ușoară.

Software-ul pentru acces rapid și ușor la fișiere acceptă și drag-and-drop. NanaZip este o alegere excelentă pentru cei care au nevoie de un instrument de arhivare de încredere și eficient.

Cuvinte finale

WinZip este un utilitar de fișiere popular în întreaga lume, dar versiunea sa gratuită oferă doar caracteristicile de bază. Totul se reduce la prioritățile tale atunci când trebuie să alegi între una dintre alternativele WinZip.

Luați în considerare factori precum o interfață ușor de utilizat, viteza de compresie, securitatea, integrarea cu alte instrumente, suport pentru pluginuri, suport pentru mai multe platforme, algoritm de criptare și format de fișier și suport pentru compresie atunci când alegeți una dintre alternativele de mai sus.

Apoi, puteți vedea cum să Zip un fișier și un folder în 2023.

x