Cele mai bune 5 stații de andocare pentru laptopuri de folosit cu Linux (ediția 2021)

Ai nevoie de o stație de andocare pentru laptop care să funcționeze cu Linux? Nu puteți găsi unul bun care să aibă compatibilitate cu Linux? Noi putem ajuta! Urmați această listă în timp ce trecem peste cele mai bune stații de andocare pentru laptopuri de utilizat pe Linux!

Stație de andocare pentru laptop pentru Linux

Stații de andocare pe Linux

Stațiile de andocare sunt indispensabile pe Linux. Rețineți că, deși toate dispozitivele din această listă acceptă Linux, poate fi necesar să descărcați drivere în prealabil pentru a obține o experiență completă.

Pentru a pune mâna pe driverele pentru oricare dintre aceste dispozitive, consultați site-ul web al produsului, legat de fiecare articol. În plus, păstrați sistemul de operare Linux actualizat. Nucleele Linux mai noi includ adesea drivere care fac ca aceste stații de andocare să funcționeze mai bine.

Cele mai bune 5 stații de andocare pentru laptop de utilizat cu Linux: alegerile noastre

Există o mulțime de stații de andocare grozave pentru utilizatorii de laptopuri. Dar câte dintre aceste docuri acceptă de fapt Linux? Am răspuns la această întrebare cu această listă. Așadar, iată alegerile noastre pentru cele mai bune 5 stații de andocare pentru laptop de utilizat cu Linux.

1. Stația de andocare Anker

The Stația de andocare Anker este complet încărcat cu funcții excelente pe care utilizatorii Linux le vor iubi cu siguranță, inclusiv încărcarea USB-C, date USB-C, suport pentru afișaj 4K și chiar suport integrat pentru microSD și card SD. De asemenea, are o conexiune excelentă la rețea prin intermediul unui port Gigabit Ethernet dedicat.

  Cum să vă înregistrați ecranul din linia de comandă Linux

Pro

Vine cu un port USB-C de 85 de wați de încărcare a laptopului, precum și un port USB-C de alimentare de 18 wați, precum și un port de date USB-C.
Include tone de porturi USB utile pe lângă toate porturile USB-C incluse.
Acceptă conectivitate DisplayPort 4k, precum și 2 porturi HDMI 4K.
Are suport excelent pentru conectivitate pentru carduri SD și MicroSD.
Suportă intrare/ieșire audio.
Gigabit Ethernet încorporat.

Contra

Este posibil ca funcția de încărcare să nu funcționeze pe toate laptopurile.

2. Stație de andocare USB C conectabilă

Numărul 2 pe lista noastră este Stație de andocare USB C conectabilă. Are o mulțime de lucruri grozave pentru fanii laptopurilor Linux, de la cele 3 porturi USB 3.0 din panoul frontal până la porturile audio frontale ușor accesibile până la portul USB-C din spate de 60 de wați, care poate fi folosit pentru a vă încărca dispozitivul și conectivitate ethernet rapidă. .

Pro

Sport 3 porturi USB 3.0 pe panoul frontal pentru acces ușor la stocare.
Ieșire și porturi audio frontale pentru conectivitate ușoară la căști și microfon.
Port USB-C de 60 de wați din spate care poate fi folosit pentru a vă încărca dispozitivul în timp ce este conectat la stația de andocare.
Vine cu două porturi USB 2.0 din spate pentru conectarea dispozitivelor care nu necesită transfer de date de mare viteză.
Un singur port HDMI oferă utilizatorilor o rezoluție de până la 4k la 30Hz și 2560×1600 și mai jos la 60Hz.
Are un port Ethernet rapid pe spate pentru a oferi laptopului o conexiune prin cablu.

Contra

Este posibil ca portul USB-C să nu accepte încărcarea pe toate modelele de laptop.

  Cum să rulați SpeedTest de pe terminalul Linux

3. Dell Display Docking Station

Dacă laptopul dvs. Linux este un Dell, veți dori să aruncați o privire la Stație de andocare Dell Display. Are multe de oferit, inclusiv trei afișaje la rezoluție 4k (2 prin 4K HDMI și unul prin portul Display) suport pentru USB-A (9-pini), gigabit Ethernet etc. Puteți chiar să jucați jocuri video cu el, dacă aveți Laptopul Dell are un GPU suficient de bun!

Pro

Suportă trei afișaje la rezoluție 4k (2 prin 4K HDMI și unul prin portul de afișare).
Port combo de intrare/ieșire audio frontal pentru căști cu port combinat, precum și căști.
Trei sloturi USB 3.0 rapide în față și un port USB-A rapid cu 9 pini în spate pentru imprimante și alte dispozitive care acceptă USB-A.
Funcționează foarte bine în special cu laptopurile Dell, cum ar fi Inspiron 15 7567 Gaming, 5459; Latitudine 13 7350. XPS 13 etc.
Are un port ethernet gigabit în spate pentru conectivitate LAN.

Contra

Este posibil să nu funcționeze cu laptopuri non-Dell.
Dispozitivul vine cu zero porturi USB-C sau capabilități de încărcare USB-C.

4. Stație de andocare ASUS

Multe stații de andocare pentru laptop de pe piață, deși bune, sunt mici cutii dreptunghiulare care stau pe un birou, iar utilizatorii conectează diverse cabluri pentru a utiliza docul. The Stație de andocare Asus e diferit. Este un suport pentru laptop care funcționează și ca un dock. De asemenea, are suport excelent pentru Linux și câteva funcții excelente, cum ar fi DVI și HDMI dedicate, gigabit Ethernet, porturi USB 3.0 etc.

Pro

Designul subțire, prietenos cu laptopul, permite utilizatorilor să-și odihnească computerele direct pe stație de andocare, mai degrabă decât o cutie pătrată pe birou, la fel ca multe alte stații de andocare.
Dispozitivul are porturi dedicate de intrare și ieșire audio din spate pentru microfon și conectivitate pentru căști/difuzoare.
Porturile dedicate DVI și HDMI permit o configurare cu ecran dublu (până la 4K).
Are două porturi USB 3.0 rapide pe lateral pentru transferuri rapide de date USB.
Dispozitivul acceptă conectivitate USB-C.
Are suport pentru Gigabit Ethernet.

  Cele mai bune 4 editoare de text pentru dezvoltatori pe Linux

Contra

Fără suport DisplayPort.
Are doar două porturi USB.
Portul USB-C nu acceptă încărcare.

5. Stație de andocare StarTech

The Stație de andocare StarTech este un alt dock excelent pentru utilizatorii Linux de a verifica. Are multe de oferit, în ciuda faptului că este puțin scump. Pentru început, vine cu un port de încărcare USB-C de 60 de wați și acceptă două intrări DisplayPort pentru performanțe de înaltă calitate a ecranului 4K 60 FPS. De asemenea, are un port combo de intrare/ieșire audio pe panoul frontal și suport pentru conectivitate rapidă Gigabit Ethernet. Dacă te-ai uitat la 1-4 și încă nu te-ai decis, numărul 5 ar putea merita luat în considerare!

Pro

Vine cu un port de încărcare USB-C de 60 de wați.
Dispozitivul acceptă două intrări DisplayPort pentru performanță de înaltă calitate a ecranului 4K 60 FPS.
Stația de andocare are două porturi USB 3.0 10 Gbps din spate și două porturi de date USB-C din spate.
Are un port combo de intrare/ieșire audio pe panoul frontal.
Suport pentru conectivitate rapidă, Gigabit Ethernet.

Contra

Capacitatea de încărcare USB-C nu este compatibilă cu orice laptop.
Fără porturi HDMI înseamnă că utilizatorii vor trebui să convertească DisplayPort în HDMI dacă nu au monitoare DisplayPort.

Concluzie

În această listă, am trecut peste cele mai bune 5 stații de andocare de utilizat cu laptopuri pe Linux. Acestea fiind spuse, există mai mult de doar 5 stații de andocare. Deci, spuneți-ne în comentarii: care este stația de andocare pentru laptop Linux preferată?