02/09/2023

Cele mai bune 11 alternative la Illustrator (gratuit+plătit)

Vă întrebați dacă Illustrator merită o investiție costisitoare? Încercați aceste alternative gratuite și plătite la Illustrator înainte de a cumpăra.

Ilustrațiile vectoriale au devenit o nouă tendință pentru activele grafice în industria de publicare și marketing a site-urilor web. De la crearea unui logo frumos pentru magazinul dvs. Shopify până la reclame Facebook, vizualizarea produselor și postări simple pe rețelele sociale, imaginile vectoriale sunt peste tot.

Adobe Illustrator este instrumentul de producție și editare standard pentru imagini vectoriale.

Cu toate acestea, este posibil să căutați instrumente de editare unice, accesibilitate, ușurință în utilizare sau orice altceva. Crezi că Adobe Illustrator nu este instrumentul potrivit de editare a graficelor vectoriale pentru afacerea ta. Atunci ai noroc!

Există multe alternative Adobe Illustrator din care să alegeți pe piață. Citiți mai departe pentru a le găsi pe cele mai bune fără a pierde timp în cercetarea online.

De ce iubesc designerii Adobe Illustrator?👩‍🏫

Adobe Illustrator este un designer grafic vectorial all-in-one. Este ideal pentru mai multe scopuri de proiectare, cum ar fi colaterale de marketing, cărți de vizită, logo-uri, infografice, ilustrații vectoriale, ambalare a produselor și multe altele.

Instrumentul vine cu multe șabloane pentru proiecte de design vectorial. Prin urmare, puteți începe mai rapid cu crearea de conținut.

În plus, instrumentul este accesibil ca aplicație desktop pentru dispozitivele Windows și macOS. Ca să nu mai vorbim, Adobe Illustrator are o aplicație dedicată designerilor cărora le place să creeze conținut pe iPad.

Cum vă afectează costul abonamentului bugetul?💳

Deoarece Adobe Illustrator este un editor de grafică vectorială de calitate pentru studio, costul abonamentului său este la fel de premium. Puteți obține doar aplicația Illustrator pentru 20,99 USD/lună pentru desktop, iPad și stocare în cloud de 100 GB. Anual, trebuie să plătiți 251,88 USD doar pentru software.

Prin urmare, întreprinderile mici, freelancerii și designerii stagiari nu își pot permite adesea acest minunat ilustrator vectorial.

Dacă intenționați să obțineți un abonament premium la Adobe Illustrator, cu siguranță proiectul va depăși bugetul dacă lucrați la un proiect cu buget redus.

De ce aveți nevoie de o alternativă Adobe Illustrator?✍️

Găsiți mai jos motivele pentru care designerii grafici vectoriali caută o alternativă la Illustrator:

 • Costul abonamentului este prea mare
 • Cerința de configurare a PC-ului este enormă
 • Aveți nevoie de un GPU pentru a reda grafică vectorială și ilustrații
 • Folosiți ocazional editarea graficelor vectoriale
 • Aveți nevoie doar de câteva funcții de editare a graficelor vectoriale, fie gratuit, fie la un cost redus
 • Interfața cu utilizatorul este complexă
 • Trebuie să treceți printr-o curbă lungă de învățare pentru a învăța instrumentul
 • Prea multe instrumente de editare și producție în Illustrator vă pot deruta

Funcții de căutat în alternative la Adobe Illustrator🕵️

Înainte de a cumpăra un instrument de editare a graficelor vectoriale, căutați următoarele funcționalități:

 • Partajare online convenabilă a conținutului cu colaboratorii
 • Toate instrumentele standard pentru crearea și editarea imaginilor vectoriale
 • Interfață de utilizator fără dezordine
 • Sugestii de design interactiv
 • Șabloane pentru diverse materiale media
 • Funcționalități avansate de imprimare
 • Oferă opțiuni de abonament accesibile și flexibile

Acum că știți cum să alegeți o alternativă potrivită pentru Adobe Illustrator, găsiți mai jos câteva programe gratuite de design grafic vectorial care oferă câteva caracteristici pe care le căutați în Adobe Illustrator:

  9 instrumente puternice pentru depanarea și monitorizarea aplicațiilor ASP.NET

Inkscape

Inkscape este un instrument de design gratuit, dar puternic, pe care designerii web îl pot folosi în locul Illustrator. Are diverse instrumente de desen flexibile, cum ar fi creion, stilou, caligrafie, formă și selector de culori.

Această platformă permite manipularea obiectelor cu transformări, gruparea obiectelor, blocarea, ascunderea și rearanjarea straturilor, operații în ordinea Z și comenzi de aliniere. Pentru umplere și linii, puteți folosi umplerile cu model, editorul de gradient, liniile întrerupte, marcatorii de cale și funcțiile de copiere-lipire.

Inkscape este, de asemenea, un software potrivit pentru editarea nodurilor, conversia căilor, simplificarea căilor și urmărirea bitmap. Puteți genera fișiere SVG în această aplicație și, de asemenea, le puteți edita. Cu toate acestea, acceptă PNG, PDF, OpenDocument Drawing, DXF, sk1, EPS PostScript și multe alte formate de fișiere pentru exportul de imagini.

Vectr

Folosind Vectr, utilizatorii pot crea și proiecta grafică vectorială. Este o aplicație multiplatformă, disponibilă ca aplicație web sau ca software descărcabil. De asemenea, nu are o curbă abruptă de învățare, așa că oricine poate începe să lucreze la el.

Dacă doriți să creați logo-uri clare și clare, broșuri, machete de site-uri web, prezentări sau grafice 2D, acest software este pentru dvs. Vine cu funcții și instrumente bazate pe inteligență artificială care fac crearea de grafică mai rapidă și mai ușoară pentru toată lumea.

Mai presus de toate, facilitează colaborarea în timp real prin intermediul adresei URL, cu ajutorul căreia alții vă pot verifica designul și pot face modificările necesare. Există, de asemenea, o funcție de chat în cadrul editorului care ajută la minimizarea confuziei.

GIMP

GIMP este un editor de imagini multiplatformă pe care îl puteți utiliza din GNU/Linux, macOS, Windows și alte sisteme de operare. Codul sursă al acestui instrument este disponibil pentru toată lumea, astfel încât să îi puteți face modificările necesare și să-l partajați altora.

Artiștii și designerii obțin puterea și flexibilitatea de care au nevoie pentru a crea imagini minunate și unice prin transformare. Conține toate instrumentele de care aveți nevoie pentru manipularea imaginilor de înaltă calitate, cum ar fi retușarea, restaurarea și compozitele creative.

GIMP acceptă, de asemenea, pluginuri terță parte și personalizare pe care le puteți integra pentru o productivitate sporită. În plus, puteți folosi acest instrument pentru a crea pictograme, elemente de design grafic și machete de UI.

Apache OpenOffice Draw

Instrumentul Draw al Apache OpenOffice vă poate ajuta cu diverse ilustratoare vectoriale și editarea desenelor. La fel ca Illustrator, instrumentul vă permite să alegeți dintr-o mare varietate de șabloane de conținut. Puteți accesa aceste șabloane pentru instrumentul Draw de pe site-ul său de șabloane.

Alte caracteristici echivalente Illustrator sunt:

 • Plasați instrumentele de editare utilizate frecvent în jurul interfeței de utilizare pentru un acces ușor folosind funcția Parcare
 • Există o secțiune Stiluri și formatare pentru a salva stilurile utilizate în mod regulat și elementele de marcă
 • Controlerul de obiecte 3D vă permite să produceți cuburi, inele, sfere etc., din obiecte 2D
 • În afară de ilustrațiile de marketing, există instrumente de desenare a diagramelor pentru organigrame, diagrame de flux, diagrame de rețea, diagrame de plan de service etc.

Vectornator

Vectornator vă împuternicește să creați machete de aspect spectaculoase, să creați ilustrații sofisticate, modele pentru suporturi tipărite, litere expresive etc., cu 30% mai rapid.

Puteți utiliza instrumentul în scopuri comerciale și necomerciale. Nu trebuie să vă faceți griji pentru nicio licență plătită. Conținutul pe care îl creați este proprietatea dvs. și îl puteți partaja oricum și oriunde doriți.

Modulul ilustrator vine cu multe instrumente de bază și avansate, iar acestea sunt după cum urmează:

 • Suport pentru gesturi stilou
 • Opțiuni de cale
 • Tipuri de noduri și instrumente
 • Desenați folosind un stilou, un trackpad și un deget
 • Funcții asemănătoare desktopului în aplicația mobilă
  De sus în jos vs. Abordare de jos în sus: diferențe

În afară de crearea și editarea imaginilor vectoriale, alte funcționalități sunt cele menționate aici:

 • Proiectare software, browser web și aplicații mobile UI
 • Litere pentru caligrafie, tipografie digitală etc.
 • Design tipărit pentru materiale imprimate fizic, cum ar fi postere, coperți de cărți, tricouri, autocolante etc.

Când aveți nevoie de un instrument de editare a graficelor vectoriale cu funcții premium, dar doriți și să economisiți costurile lunare sau anuale de abonament, puteți încerca aceste instrumente plătite ca alternative la Illustrator:

CorelDRAW Graphics Suite

CorelDRAW Graphics Suite vine cu toate instrumentele și funcționalitățile de care aveți nevoie în orice proiect de design grafic. Instrumentul include module pentru editare foto, ilustrare vectorială, tipografie și aspect vizual.

Prin urmare, dacă sunteți o afacere mică sau un freelancer dedicat designului grafic, puteți continua cu un abonament plătit de la CorelDRAW. Cu abonamentul all-in-one, aveți acces la următoarele instrumente:

 • Aspectul paginii și instrumentul de ilustrare vectorială CorelDRAW
 • Proiectare bazată pe pixeli și program de editare foto Corel PHOTO-PAINT
 • Corel Font Manager pentru fonturi
 • PowerTRACE pentru trasarea bitmap la vector
 • CorelDRAW pentru iPad
 • CAPTURE pentru a face capturi de ecran
 • AfterShot pentru editarea fotografiilor RAW și HDR

În plus, aveți acces la o vastă bibliotecă de conținut Corel cu următoarele materiale media:

 • Imagini digitale, clip art, ambalaje pentru vehicule etc.
 • Fotografii digitale
 • Fonturi precum OpenType, TrueType, Fonturi Google etc.
 • Șabloane pentru proiecte de design
 • Umplere bitmap și vector

Abonamentul său anual este mai ieftin decât Illustrator. Dacă plătiți anual, obțineți toate caracteristicile și funcționalitățile pentru 199 USD/an.

Designer de afinitate

Affinity Designer include designeri grafici raster și vectoriali într-un singur spațiu de lucru. Această caracteristică vă permite să vă bucurați de următoarele beneficii față de Illustrator:

 • Adăugați pensula raster și textura ilustrațiilor vectoriale.
 • Editați detaliile minute pe pictograme, chiar și un singur pixel.
 • Adăugați cereale suplimentare imaginilor vectoriale.
 • Decupați și închideți straturi de pixeli.

De asemenea, oferă câteva instrumente de editare care vă economisesc timp. Aceste caracteristici sunt menționate mai jos:

 • Potriviți atributele
 • Grila configurată
 • Avioane și ghiduri
 • Legături constrângeri și simboluri
 • Comenzi rapide de la tastatură
 • Salvați spațiu de lucru pentru proiecte similare viitoare

Software-ul este disponibil pentru dispozitivele Windows, macOS și iPad. Puteți începe să lucrați pe un dispozitiv, să sincronizați un spațiu de lucru și să îl reluați de pe alt dispozitiv.

Affinity Designer vine cu o opțiune de plată unică. Puteți cumpăra versiuni desktop pentru 69,99 USD și versiuni iPad pentru 19,99 USD. Dacă le doriți pe toate trei, puteți plăti doar 169,99 USD pentru o licență pe viață.

Pixelizat

Pixelied este un instrument de design online fără efort pentru companii, proprietari de site-uri web, agenții de marketing pe rețelele sociale și multe altele. Oricine are nevoie de elemente de design vizual în format vectorial sau raster poate folosi acest instrument. În plus, Pixelied vine cu șabloane proiectate profesional pentru diferite tipuri de conținut, după cum se menționează mai jos:

 • Postări și coperți pe rețelele sociale
 • Bannere de site
 • Bannere prin e-mail
 • coperți de cărți electronice
 • Imagini de comerț electronic

Instrumentul se mândrește, de asemenea, cu o colecție vastă de fotografii de stoc fără drepturi de autor. Le puteți include în proiectele dvs. de design fără atribuire. În plus, există o colecție de multe elemente modele, cum ar fi bilete pentru evenimente, plicuri, calendare de masă și multe altele.

Abonamentul pro este foarte accesibil în comparație cu Illustrator. Trebuie doar să plătiți 95,5 USD anual.

  Cum să adăugați numere de linie la un document Microsoft Word

Boxy SVG

Boxy SVG este un editor SVG minimalist bazat pe interfață de utilizator. De la novice la web designeri și dezvoltatori profesioniști, instrumentul este la fel de util. De asemenea, puteți accesa aplicația sa web din majoritatea aplicațiilor de browser. Cu toate acestea, dacă doriți aplicații desktop, le puteți obține pentru stațiile de lucru Windows, macOS și Linux.

Interfața de utilizare a instrumentului oferă o experiență proaspătă. Opera de artă ocupă spațiu maxim pe ecran. Puteți extinde și restrânge interfața instrumentului după cum este necesar.

Mai mult, Boxy SVG vine și cu câteva șabloane live pe care le puteți începe să le editați fără a vă înscrie pentru un cont plătit. Când obțineți o licență plătită, obțineți o aplicație desktop, o aplicație web, opțiunea de salvare a fișierului pe disc și multe altele. Costă doar aproximativ 100 USD pentru un abonament anual.

Editor Vecteezy

Vecteezy Editor este unul dintre cei mai ieftini și mai inventivi editori de grafică vectorială de pe piață. Vine cu o funcție de editare și proiectare vizuală cu drag-and-drop. Interfața de utilizare are bare de instrumente minime și, prin urmare, desenarea este fără efort, fără distrageri.

Principalele sale instrumente de desen sunt menționate mai jos:

 • Instrumentul de selecție
 • Instrumentul de text
 • Un instrument inteligent pentru stilou
 • Forme și elemente în format vectorial
 • Meniul de control al designului

Nu trebuie să creați diverse forme și ilustrații de la zero. Pur și simplu abonați-vă la versiunea Pro. Apoi aveți acces la diverse pachete de design, cum ar fi pachetul Stunning UI Dashboard Bundle, Displacer Texture PSD Template Bundle și multe altele.

Pixlr

Pixlr este un instrument de design grafic bazat pe cloud pentru telefoane mobile și computere. Puteți începe să creați dintr-o imagine de marcă, o fotografie de stoc sau o pânză goală. Alternativ, puteți accesa biblioteca sa de șabloane și puteți alege un tip de conținut. Apoi, biblioteca afișează șabloane proiectate profesional pe care le puteți folosi fără nicio atribuire.

Cu un abonament Premium la Pixlr, ai acces la trei instrumente diferite. Găsiți mai multe despre ei mai jos:

 • Pixlr X pentru proiectarea șabloanelor și editarea fotografiilor
 • Pixlr E pentru realizarea și editarea designului
 • Photomash Studio pentru proiectarea mărfurilor

Pentru uz personal și de afaceri, puteți obține aplicația pentru doar 4,90 USD/lună/loc.

Alternative la Illustrator: Nota autorului 👨‍💻

Am verificat personal toate alternativele Adobe Illustrator din perspectiva designerului și a proprietarului de afaceri. Consider că toate alternativele plătite și gratuite sunt alternative bune la Illustrator.

Cu toate acestea, pentru productivitate și muncă profesională, puteți începe cu CorelDRAW Graphics Suite, Affinity Designer, Pixlr și Pixelied.

Încheiere 👨‍⚖️

Deoarece graficele vectoriale sunt active media online receptive, dezvoltatorii web și aplicații se bazează mai mult pe astfel de grafice decât pe imaginile raster.

Doar parcurgeți caracteristicile detaliate și utilitatea menționate în articol. Apoi, în funcție de nevoia agenției sau de afaceri, alegeți o aplicație pentru următorul proiect.

Dacă sunteți un designer grafic vectorial la nivel de începător și aveți nevoie de o soluție fără costuri, atunci încercați alternativele gratuite Adobe Illustrator.

Ați putea fi, de asemenea, interesat de locuri de muncă de top în design grafic pentru a vă aplica experiența în design creativ.

x