Cele mai bune 10 surse de alimentare RGB pentru computerul dvs. personal

Îți folosești desktopul zilnic? Dacă da, atunci ar trebui să aveți cunoștințe de bază despre unitatea de alimentare. Haideți să obținem câteva surse de alimentare RGB grozave pentru computerul dvs. astăzi.

Mulți dintre noi care folosim desktop-uri și PC-uri în fiecare zi trebuie să fim conștienți de importanța și utilizarea sursei de alimentare. S-ar putea să nu fie o parte foarte strălucitoare sau interesantă a unui computer, dar este inima lui.

O unitate de alimentare a unui computer este ceea ce este mâncarea pentru oameni. Alimentarea PC-ului este o sarcină vitală; neutilizarea unei unități adecvate poate provoca multe daune.

Să citim despre sursele de alimentare RGB și de ce avem nevoie de ele pentru desktopurile noastre.

Ce este o sursă de alimentare RGB?

Pentru cei care cunosc termenul RGB, acesta înseamnă roșu, verde și albastru.

Sursa imagine: Corsair

De ce folosim RGB în unitățile de alimentare (PSU)?

Răspunsul este destul de simplu. Folosim RGB în PSU pentru a face PSU-urile să arate mai vizibil atractiv.

Iluminarea RGB care poate fi pusă în diferite locuri, cum ar fi lamele ventilatorului carcasei PSU sau chiar ca un inel RGB în jurul ventilatorului, oferă unităților de alimentare RGB mai multă personalizare. Unele produse au un buton pe carcasa alimentatorului pe care îl puteți apăsa pentru a schimba luminile. Unele PSU includ funcții precum modul Zero Fan care dezactivează ventilatorul atunci când funcționează la putere redusă pentru o funcționare silențioasă.

În funcție de puterea nominală și eficiența lor, aceste dispozitive funcționează de obicei la 100 până la 240 de volți și produc o gamă largă de niveluri de putere. Cele mai mari dintre aceste unități de alimentare (PSU) încorporează capabilități de înaltă performanță cu personalizare RGB. PSU este mai rezistent la fluctuațiile de putere și mai robust, datorită componentelor de înaltă calitate.

Importanța unui PSU pentru desktop

Fundația fiecărui PC este alcătuită din componente de alimentare. Aceste componente transmit puterea în întregul computer prin smulgerea acesteia de la priza electrică. Aparatul dvs. nu va funcționa așa cum aveți nevoie și nici măcar nu s-ar putea porni dacă nu are suficientă putere.

Destabilizarea care ar putea fi dificil de identificat este una dintre numeroasele probleme care pot rezulta dintr-o sursă de energie care nu furnizează energie electrică sigură sau curată. De fapt, o sursă de alimentare defectuoasă duce frecvent la probleme suplimentare, cum ar fi resetări neregulate și înghețari, care altfel ar putea trece neobservate. Un PSU poate proteja componentele după o prăbușire a computerului sau poate oferi sisteme de siguranță pentru curenți erratici, în plus față de furnizarea de energie.

Care ar trebui să fie puterea PSU pentru computerul dvs.?

Sursa de alimentare alimentează fiecare componentă, iar dacă instalați sursa de alimentare necorespunzătoare, riscați să deteriorați componentele. Componentele dumneavoastră vor primi energie constantă de la sursa de alimentare adecvată atunci când este necesar.

Cea mai bună sursă de alimentare pentru configurația PC-ului dvs. este cea care alimentează concomitent fiecare componentă cu cantitatea adecvată de wați. Trebuie să calculați manual acest lucru împărțind suma tuturor amperii componentelor la tensiunea lor combinată. Numărul total de wați necesari pentru construcția PC-ului dvs. este rezultatul.

  Securitatea rețelei – Elemente de bază și 12 resurse de învățare

Orice calculator PSU va efectua acest lucru pentru dvs. și va prezenta o listă de posibilități. Trebuie pur și simplu să introduceți toate părțile PC-ului pe care îl construiți în el. Sistemele mai complicate necesită de obicei mai multă energie electrică pentru a funcționa. Un desktop cu mai multe GPU-uri, o placă de bază de ultimă generație și o buclă de răcire cu lichid la comandă va necesita o sursă de alimentare de computer cu capacitate mai mare decât o configurare mai simplă.

PSU modulare vs. non-modulare

Când căutați unități de alimentare, modular și non-modular sunt cei doi termeni pe care îi veți întâlni. Un set fix de fire este furnizat de o sursă de alimentare nemodulară și nu poate fi îndepărtat. Trebuie să lăsați acele cabluri în carcasă dacă computerul dvs. nu le necesită pe toate.

Este posibil să conectați și să scoateți în mod independent fiecare cablu de la o sursă de alimentare modulară. Acest lucru implică faptul că puteți scoate orice cabluri de care nu aveți nevoie și le puteți depozita în cutie în cazul în care o faceți. Puteți reduce dezordinea, simplifica gestionarea cablurilor și chiar îmbunătăți ventilația eliminând necesitatea de a localiza o locație sigură pentru a stoca firele nedorite în carcasă.

Certificare de alimentare

Este esențial să luați în considerare mai mulți factori atunci când cumpărați o sursă de alimentare pentru a lua cea mai bună decizie. Certificarile surselor de alimentare ajută la determinarea consumului de energie al surselor de alimentare.

Termenul „80 Plus” se referă la certificările surselor de alimentare. Multe clase din cadrul certificării 80 Plus indică eficacitatea fiecărei surse de alimentare: alb, bronz, argint, aur, platină și titan. Sunt organizate în funcție de niveluri crescânde de eficiență, începând cu alb și terminând cu titan.

Caracteristici esențiale pentru selectarea celei mai bune PSU RGB

Există o mulțime de caracteristici la care ar trebui să țineți cont atunci când cumpărați o unitate de alimentare RGB. Înainte de a cumpăra, asigurați-vă că sursa de alimentare este de la o companie reputată și citiți recenziile pentru a obține cea potrivită. Evitați sursele de alimentare generice, cu costuri reduse, deoarece acestea au adesea o calitate slabă. Alegeți companii de renume cu suport și garanții de încredere.

Utilizarea unităților mai mari și mai grele este preferată față de cele mici și ușoare. Părțile interne ale surselor de alimentare de calitate superioară sunt întotdeauna mai semnificative, cu condensatoare, șocuri și alte părți mai bune. Acestea au frecvent radiatoare mai mari pentru o mai bună disipare a căldurii, toate acestea adaugă greutate. Un alt beneficiu este că ventilatoarele de răcire mai mari mișcă adesea mai mult aer, în timp ce sunt mai silențioase decât cele mai mici.

Trebuie să verificați conexiunile pentru a vă asigura că sursa este compatibilă cu sistemul dumneavoastră specific. O conexiune care poate servi ca conector cu 20 de pini sau 24 de pini este denumită 20+4 pini.

De asemenea, căutați trei caracteristici cheie atunci când cumpărați o sursă de alimentare. Aceste trei caracteristici sunt puterea de ieșire, șine și eficiență. Aceste trei au un impact direct asupra performanței PSU, în timp ce alte caracteristici și caracteristici sunt, de asemenea, semnificative.

Acum că aveți o idee bună despre sursele de alimentare RGB, să trecem la lista unora dintre cele mai bune pe care le puteți achiziționa de pe piață.

Sursă de alimentare ASUS ROG Thor RGB

ROG Thor 850W Platinum, sursa de alimentare are condensatori 100% japonezi, un afișaj de putere OLED și un ventilator de 135 mm. Sursa de alimentare de 850 de wați încorporează și Aura Sync, permițând sincronizarea iluminării cu un ecosistem mare Aura și economie de energie. Are un rating de eficiență energetică de 80+ Platină și este realizat în întregime din condensatoare japoneze pentru stabilitate și longevitate.

  10 widget-uri grozave pentru ecranul de pornire al iPhone pentru a începe

În plus, această sursă de alimentare oferă o răcire de 0 dB cu radiatoare ROG integrate pentru o funcționare mai silențioasă și ventilatoare cu aripi IP5X rezistente la praf. Are un afișaj de putere OLED pentru monitorizarea în timp real a consumului de energie. Intervalul de intrare AC pentru acest PSU este 100-240Vac.

Sursă de alimentare Corsair CX750F RGB

Sursa de alimentare a seriei CORSAIR CX-750F RGB este modulară. Această sursă de alimentare RGB oferă sistemului dumneavoastră o eficiență fiabilă, clasificată 80 PLUS Bronz și o iluminare colorată și programabilă printr-un RGB de 120 mm.

Acest ventilator PSU are opt LED-uri RGB și un design modern. Puteți controla iluminarea RGB prin atingerea unui buton, iar comutarea între cele zece stiluri de iluminare preprogramate este simplă.

Pentru un control mai sofisticat al luminii RGB, puteți utiliza și adaptorul ARGB de 5V furnizat pentru a vă conecta la un controler de iluminare CORSAIR iCUE RGB sau la o placă de bază compatibilă.

De asemenea, sursele de alimentare CORSAIR includ o curbă îmbunătățită a ventilatorului, care este proiectată special pentru a reduce zgomotul. De asemenea, acceptă modul de repaus Microsoft Modern Standby pentru timpi de trezire rapid din somn și eficiență îmbunătățită la încărcare redusă.

Thermaltake Toughpower Grand RGB

Seria Toughpower Grand RGB folosește cele mai bune componente și are o arhitectură complet modulară care poate suporta oricând orice construcție mainstream. Are un ventilator preinstalat, patentat 256 Colors Ring 14 RGB, memorie încorporată și cinci moduri diferite de iluminare. În plus, are capacități de 80 PLUS și 650W până la 850W.

Condensatorii fabricați în Japonia din alimentatorul Toughpower RGB, care are o certificare Gold, măresc semnificativ durabilitatea și oferă cea mai bună stabilitate și fiabilitate. Ventilatorul Smart Zero, care menține liniștea în timp ce ventilatorul funcționează la mai puțin de 20% sarcina de funcționare pentru a reduce zgomotul audibil, este cea mai bună caracteristică a acestei surse de alimentare.

Thermaltake Toughpower PF1 ARGB

Seria Thermaltake Tough Power PF1 ARGB Platinum este realizată cu materiale de înaltă calitate și tehnologii de ultimă oră pentru a combina performanța și frumusețea. Are o gamă de putere nominală de 850W, 1050W și 1200W. Revoluționarul Ring Duo de 16,8 milioane de culori, 14 ventilatoare RGB cu 18 LED-uri preinstalate, contribuie la o iluminare mai strălucitoare și mai vibrantă.

Lumina strălucește prin panourile laterale RGB realizate cu grijă. Seria permite sincronizarea cu plăcile de bază RGB de la Asus, Gigabyte, MSI și rock pentru diferite opțiuni de iluminare. Puterea robustă PF1 și RGB Platinum îndeplinesc și chiar depășesc specificațiile stricte ale entuziastului sau utilizatorului pasionat de PC cu funcționarea lor aproape silențioasă și fiabilă.

Sursă de alimentare GAMEMAX RGB

Cu conexiunea sa de 16PIN (12VHPWR), GAMEMAX RGB 1300W oferă performanțe robuste și fiabile, permițând sursei de alimentare să realizeze pe deplin potențialul plăcilor grafice de generație următoare. Construcția sa include un ventilator ARGB adresabil de 140 mm și un management inteligent al RPM presetat, care asigură o răcire eficientă și o funcționare silențioasă.

Designul modular al acestei surse de alimentare îmbunătățește ventilația, întărind în același timp gestionarea cablurilor. Absența cablurilor GAMEMAX RGB-1300W pe partea de curent continuu din corpul alimentatorului îmbunătățește fluxul de aer de răcire, prelungind durata de viață a componentelor la potențialul maxim.

În plus, include 25 de setări inteligente de iluminare care se pot coordona cu alte dispozitive compatibile și sunt interoperabile cu Aura Sync și memoria RGB.

Sursă de alimentare Corsair CX550F RGB

Sursa de alimentare Corsair RGB este un alimentator complet modular care oferă computerului dumneavoastră o eficiență energetică de 80 Plus Bronze.

  Cum să rulați extensii în modul Incognito în Chrome

De asemenea, vine cu iluminare programabilă, pe care o puteți controla cu ușurință cu un buton. Curba ventilatorului său a fost proiectată pentru a reduce zgomotul generat, ceea ce, la rândul său, vă oferă o experiență mai liniștită. Acest PSU vine cu o putere nominală de 550 de wați.

Cooler Master XG850 Plus ARGB

Sursa de alimentare XG Plus Platinum, care a fost creată de Cooler Master intern, oferă eficiență de ultimă oră, construcție solidă și performanță fiabilă pentru a satisface toate cerințele de calcul și jocuri de zi cu zi. Rulmentul fluid dinamic al ventilatorului al acestui PSU minimizează frecarea, permițând funcționarea cu turații reduse și performanța de răcire silențioasă.

Cablurile de înaltă eficiență și condensatorii japonezi în linie sunt utilizate în XG Plus Platinum pentru a îmbunătăți eficiența generală și performanța termică prin reducerea zgomotului ondulat și rezistența la căldură, scăderea temperaturii ambientale și creșterea fluxului de aer.

Nu în ultimul rând, utilizatorii pot monitoriza fiecare element al XG Plus Platinum în timp real, datorită gestionării inovatoare a sistemului software-ului MasterPlus+, inclusiv temperatura, viteza ventilatorului, încărcarea sistemului și multe altele.

Sursa Redragon PSU007

Cu o eficiență de peste 80 de aur, sursa de alimentare Redragon RGB oferă cu 4-5% mai puțină putere decât o sursă de alimentare obișnuită. Pentru ca sistemul dvs. să funcționeze și să economisiți mai mult pe facturile de energie, aceasta reduce cantitatea totală de electricitate cât de mult este posibil. Acest PSU are ventilatoare puternice de 120 mm optimizate pentru o funcționare silențioasă și o disipare excelentă a căldurii.

Nivelul mediu de zgomot al acestui PSU de 33 dBA vă oferă o experiență de joc silențioasă și captivantă. Cel mai frumos lucru despre achiziționarea de la Redragon este că au un sentiment puternic de încredere în bunurile lor de înaltă calitate și oferă ajutor 24/7 pentru orice întrebări relevante.

Thermaltake Smart RGB

Hub-ul de ventilator RGB preinstalat și patentat de 256 de culori din seria Smart RGB Thermaltake are 15 setări de iluminare și memorie încorporată. În plus, are capacități de la 500W până la 700W și 80 PLUS. Cu certificare standard, seria Smart RGB utilizează piese premium și un design silențios pe care îl puteți utiliza oricând cu orice construcție generală.

Acest PSU RGB folosește 10 becuri LED pentru a crește luminozitatea și a crea o experiență de ultimă oră pentru utilizator. Are o șină puternică unică de +12 V care elimină restricțiile aduse de distribuțiile de tensiune. De asemenea, oferă puterea necesară pentru procesorul și VGA în orice circumstanță. Ca rezultat, se oferă cea mai remarcabilă compatibilitate, eficiență de conversie și ieșire constantă de tensiune.

ZEUS GAMDIAS RGB PSU

În sursele de alimentare RGB GAMDIAS, KRATOS P1 750G garantează putere de ieșire de încredere și calitate premium pentru jucătorii profesioniști. Jucătorii pot alege între cabluri atașate și suplimentare pentru a satisface cerințele lor unice, datorită arhitecturii semi-modulare. LED-urile adresabile și efectele de iluminare RGB încorporate simplifică crearea unui stil personal preferat.

Cea mai bună și mai rentabilă metodă de transfer al energiei pentru sistemele tale computerizate de jocuri este furnizată de sursa de alimentare GAMDIAS 80 Plus Gold. Echilibrul ideal între consumul de energie și zgomot este atins prin tehnologia de gestionare a vitezei ventilatorului GAMDIAS ECO, ajustând în același timp viteza ventilatorului. Are un ventilator foarte silențios și trebuie doar comutat în modul silentios.

Concluzie

Pentru proiectele în care iluminarea RGB este preferată, sursele de alimentare RGB sunt adecvate. Ele îmbunătățesc aspectul construcției și contribuie la designul acesteia. Câteva PSU-uri RGB sunt echipate cu LED-uri adresabile, permițându-vă să reglați modurile de iluminare, culorile și alte caracteristici. Anumite PSU includ chiar și memorie încorporată care vă poate stoca personalizarea, astfel încât nu va trebui să o configurați de fiecare dată când opriți computerul.

Puteți obține performanțe ridicate combinând alimentatorul RGB cu componente care furnizează puterea necesară. Componentele care au nevoie de mai multă putere vor avea nevoie de surse de alimentare mai puternice. Pentru a evidenția produsul finit, puteți realiza o construcție ordonată cu fire complet modulare.

De asemenea, puteți explora site-uri web personalizate PC Builder pentru a obține desktop-ul perfect.