Cele mai bune 10 resurse de învățare pentru a stăpâni HTML GRATUIT

Hypertext Markup Language sau HTML este piatra de bază fundamentală pentru crearea site-urilor web. Astfel, este o abilitate necesară pentru designerii și dezvoltatorii web aspiranți. Pentru a studia HTML, există multe resurse de învățare scumpe disponibile online.

Cu toate acestea, există și resurse gratuite disponibile care sunt la fel de eficiente. Astfel, veți putea crea site-uri web rentabile, care sunt atât utile, cât și uimitoare din punct de vedere vizual.

Cunoașterea HTML permite dezvoltatorilor web să construiască site-uri web bine structurate, accesibile și ușor de utilizat. De asemenea, servește drept punct de plecare pentru a învăța tehnologii web suplimentare, cum ar fi CSS și JavaScript.

Înțelegerea HTML este o condiție prealabilă pentru a intra în domeniul dezvoltării web și este o abilitate valoroasă pentru toți cei care construiesc sau gestionează site-uri web.

Acest articol vă va prezenta cele mai bune resurse de învățare gratuite pentru stăpânirea HTML. Chiar dacă sunteți începător, puteți învăța cu ușurință elementele de bază ale dezvoltării web (HTML) parcurgând aceste resurse.

Importanța învățării HTML

Învățarea HTML este benefică din mai multe motive și iată câteva dintre ele:

Proiectarea site-urilor web: Toate site-urile web sunt create folosind limbajul de marcare hipertext (HTML). Structura, aspectul și conținutul unei pagini web sunt toate furnizate de limbajul de marcare, care este folosit pentru a genera pagini web. Deci, în scopul construirii și publicării paginilor web, cunoștințele HTML sunt importante.

Oportunități de angajare: expertiza HTML este foarte solicitată pe piața muncii. Cunoașterea HTML este necesară pentru multe cariere legate de web. De exemplu, dezvoltatori web, designeri, producători de conținut și agenți de marketing online.

Înțelegerea dezvoltării web: înțelegerea HTML este primul pas în acest sens. Acesta servește drept bază pentru învățarea instrumentelor avansate de dezvoltare web precum CSS și JavaScript.

Personalizare și depanare: cunoștințele HTML vă permit să modificați și să remediați temele și șabloanele site-ului. Prin urmare, puteți personaliza și modifica aspectul și funcționalitatea site-ului web cu ajutorul codului HTML.

Comunicarea cu dezvoltatorii web: dacă sunteți familiarizat cu HTML, puteți comunica cu dezvoltatorii web mai eficient. Mai mult, vei înțelege cerințele clientului tău și vei crea un design conform preferințelor acestuia.

Îmbunătățirea SEO: HTML este esențial atunci când vine vorba de optimizarea SEO a unui site (Search Engine Optimization). Când elementele HTML sunt utilizate corect, motoarele de căutare sunt mai capabile să înțeleagă conținutul unei pagini web. Astfel, devine mai ușor să indexați și să clasați site-ul în rezultatele căutării.

Să explorăm unele dintre cele mai bune resurse de învățare care vă vor permite să stăpâniți HTML gratuit.

Replică

Replit este o platformă online în care programatorii pot codifica, crea și colabora la proiecte software. Puteți compila, executa și partaja HTML, CSS, JS și mai multe limbi prin browser. Prin urmare, nu veți avea nevoie de niciun software sau hardware specializat pentru a obține un mediu de dezvoltare complet.

Caracteristici cheie:

 • Suportă mai multe limbaje de programare, cum ar fi Python, Java, C++, Ruby, JavaScript și multe altele.
 • Oferă un editor de cod online care permite utilizatorilor să creeze și să modifice cod în browser. Editorul oferă completare automată, evidențiere de sintaxă și caracteristici suplimentare care simplifică codarea.
 • Oferă un compilator încorporat și interpreți pentru numeroase limbaje de programare, permițând utilizatorilor să ruleze codul nativ în browserul lor.
 • Funcțiile de colaborare cu coduri în timp real permit utilizatorilor să lucreze cu ușurință în grupuri și să schimbe cod cu alții.
 • Găzduiește servere web și aplicații, simplificând partajarea și implementarea programelor cu alții.
 • Oferă o varietate de instrumente de învățare, cum ar fi tutoriale, cursuri și provocări, pentru a ajuta utilizatorii să perfecționeze abilitățile de codare.
 • Include o comunitate de dezvoltatori înfloritoare care împărtășește proiecte și pune întrebări și răspunde la întrebări, oferă asistență și comentarii.
 • Instrumentele de integrare și de control al versiunilor, cum ar fi Git, simplifică gestionarea și urmărirea modificărilor codului.
 • Atât opțiunile gratuite, cât și cele plătite, unde versiunea gratuită oferă acces la toate funcțiile fundamentale. Opțiunile premium oferă funcții suplimentare, inclusiv domenii personalizate, mai mult spațiu de stocare și aplicații îmbunătățite de lucru în echipă.
  Pe care să alegi pentru următorul tău proiect [2023]

W3Schools

W3Schools este un renumit site de învățare online care oferă o mulțime de materiale pentru învățarea HTML. Veți primi tutoriale, referințe și un loc de joacă pentru codificare pentru exersarea și implementarea HTML. Mai mult, puteți învăța și alte limbaje de programare, cum ar fi CSS, Python, PHP și multe altele.

Caracteristici cheie:

 • Obțineți o colecție extinsă de tutoriale despre HTML, care acoperă totul, de la elemente fundamentale la subiecte avansate. Exemplele și exercițiile sunt menite să fie ușor de înțeles și implementat.
 • Oferă o referință HTML completă care detaliază toate etichetele, proprietățile și evenimentele HTML. În plus, această referință îl face ușor de învățat și utilizat, oferind exemple și explicații ale funcției fiecărei etichete.
 • Oferă un editor html în timp real, unde utilizatorii pot experimenta cu codul HTML și pot vedea rezultatele imediat. Aceasta este o metodă fantastică de a pune la încercare concepte noi și de a observa cum funcționează cu adevărat HTML.
 • Oferiți certificare HTML utilizatorilor la finalizarea cu succes a cursului și la trecerea evaluărilor pe subiecte conexe. Prin urmare, vă puteți prezenta abilitățile HTML și le puteți adăuga la CV-ul dvs. pentru a obține o oportunitate de lucru mai bună.
 • Platforma include o comunitate enormă de utilizatori disponibilă să răspundă la întrebări și să ofere asistență. Prin urmare, este o resursă valoroasă pentru a învăța prin experiențele altor utilizatori și pentru a obține soluții la probleme complexe.

Codecademy

Codecademy este un portal de învățare online care oferă cursuri despre mai multe limbaje și tehnologii de programare. Oferă un curs HTML gratuit care include o prezentare generală de bază a HTML, limbajul de marcare standard al industriei folosit pentru a genera pagini web.

Cursul HTML gratuit despre Codeacademy este un loc excelent pentru a începe dacă sunteți începător și doriți să învățați cum să creați pagini web. Deoarece cursul este oferit online, îl puteți învăța oricând folosind o conexiune la internet de oriunde. După finalizarea cursului, veți putea să creați cod HTML bine structurat, să afișați datele în tabele și să creați pagini web.

Caracteristici cheie:

 • Obțineți experiență practică în învățarea HTML prin materialele de curs și exemplele de codare.
 • Sarcinile interactive sunt incluse în curs pentru a ajuta studenții să își întărească înțelegerea principiilor și sintaxei HTML.
 • Oferă proiecte din lumea reală care permit studenților șansa de a-și folosi cunoștințele pentru a construi site-uri web utile.
 • Cursanții pot termina cursul la viteza lor prin înscrierea online. De asemenea, pentru a înțelege pe deplin ideile și pentru a face sarcinile, li se permite să-și ia timpul.
 • Feedback personalizat este oferit pentru fiecare activitate din curs. Prin urmare, elevii își pot evalua progresul și pot identifica domeniile de îmbunătățire.
 • Studenții vor primi un certificat la finalizarea cu succes a cursului HTML gratuit. Astfel, ei pot prezenta certificatul potențialilor angajatori sau îl pot adăuga la CV-urile lor.

Învață HTML

Learn HTML vă oferă tutoriale cuprinzătoare pentru a crea site-uri web folosind HTML și CSS, pas cu pas. Cursul de bază vă va ghida prin construirea unei pagini folosind cadrul CSS Bootstrap. Dar lecția avansată vă va învăța tot ce trebuie să știți despre HTML și CSS.

Caracteristici cheie:

 • Platforma oferă lecții atât practice, cât și interactive. Fiecare sesiune vine cu o explicație detaliată a elementelor fundamentale ale HTML, împreună cu exemple și sarcini utile. Astfel, elevii își pot pune cunoștințele și abilitățile la încercare.
 • Curriculumul structurat al acestei platforme acoperă toate fațetele fundamentale ale HTML. Astfel, studenții pot finaliza cursul în ritmul lor și chiar pot completa materiale complexe pe măsură ce devin competenți.
 • Prelegerile sunt îmbunătățite cu ajutorul ajutoarelor vizuale, cum ar fi imagini și diagrame. Astfel, cursurile sunt mai ușor pentru studenți să înțeleagă subiectele.
 • Oferă un design receptiv care face platforma accesibilă de pe orice platformă, inclusiv desktop-uri, laptop-uri, tablete și smartphone-uri.
 • Oferă întrebări Test la încheierea fiecărei sesiuni pentru a ajuta studenții să-și întărească compresia subiectului.
 • Elevii pot utiliza exemplele de cod ale unui site web ca resursă în timp ce lucrează la propriile proiecte HTML.
 • Pe măsură ce elevii parcurg curriculumul, sprijinul activ al comunității de la learnhtml.org poate oferi asistență și poate răspunde la întrebări.
 • Datorită accesibilității sale gratuite, oricine poate învăța HTML prin explorarea întregului site.
  Cum să remediați aplicația Meteo care nu se actualizează pe iPhone

Web.dev

Web.dev a fost lansat de Google pentru a oferi dezvoltatorilor web cele mai recente cunoștințe și cele mai bune practici din industrie. Cursul HTML oferit de această platformă oferă o introducere amănunțită și o privire de ansamblu completă.

Astfel, atât dezvoltatorii începători, cât și cei experimentați își pot perfecționa abilitățile de creare a paginilor web HTML. Este un curs gratuit care începe cu elemente fundamentale și progrese către subiecte complexe precum accesibilitatea, HTML semantic și optimizarea SEO.

Caracteristici cheie:

 • Oferă exemple interactive care ajută la învățarea HTML și codul cu exemple.
 • Designul cursului promovează învățarea prin experiență practică.
 • Obțineți o acoperire cuprinzătoare despre HTML, pornind de la etichete și atribute de bază până la subiecte mai avansate, cum ar fi accesibilitatea, designul responsive și tehnicile de optimizare SEO.
 • Un mediu de învățare în ritm propriu, care vă va permite să învățați cu o conexiune la internet și de oriunde.
 • Cu îndrumarea experților dezvoltatori web, veți obține cele mai recente și cele mai bune practici.
 • Cursul vă va oferi acces la resurse suplimentare, astfel încât să vă puteți îmbunătăți capacitatea de dezvoltare.

Udemy

Udemy este o platformă populară de învățare online care acoperă o mare varietate de subiecte, cum ar fi dezvoltarea web, programare, design și multe altele. Cursul HTML oferit de această platformă acoperă toate elementele fundamentale și este unul dintre cele mai apreciate cursuri. Acesta acoperă o varietate de subiecte despre HTML, inclusiv sintaxa, componentele, stilul CSS, aspectul paginii și multe altele.

Caracteristici cheie:

 • Un proces de învățare structurat care facilitează înțelegerea de către studenți a elementelor de bază ale HTML. Dar cursul trece în cele din urmă la subiecte mai complexe.
 • Oferă studenților experiență practică, oferindu-le o varietate de proiecte și sarcini de finalizat.
 • Cursurile sunt oferite prin formatori experți cu ani de experiență în dezvoltarea web HTML. De asemenea, oferă studenților sfaturi, critici și încurajare.

Conținutul cursului este disponibil pentru studenți 24/7, iar aceștia îl pot finaliza în ritmul propriu.

 • Studenții primesc certificate după finalizarea cu succes a cursului HTML.

Simplilearn

Dacă sunteți dispus să învățați principiile HTML și să generați pagini web uimitoare, consultați cursul Simplilearn Introducere în HTML. Cursul este structurat pentru a oferi o înțelegere aprofundată a HTML de la zero.

Începe cu elementele fundamentale și avansează progresiv către subiecte mai complexe. Veți primi explicații clare și concise, exemple și chestionare pentru a acoperi toate aspectele HTML.

Caracteristici cheie:

 • Cursanții pot finaliza cursul cu propriile lor preferințe de viteză și timp.
 • Cursul este accesibil oricui are conexiune la internet
 • Acoperă toate aspectele esențiale ale HTML, inclusiv structura documentului, elemente, atribute, formatare, linkuri, imagini, tabele și multe altele.
 • Include chestionare, exerciții și proiecte pentru a ajuta cursanții să își verifice cunoștințele și abilitățile.
 • Cursanții pot primi asistență de la această platformă de învățare ori de câte ori au nevoie să rezolve orice problemă.
 • Studenții vor primi certificate după finalizarea cursului cu succes. Astfel, ei pot prezenta certificatul noilor lor abilități potențialilor angajatori și clienților.
 • Cursul este gratuit pentru 90 de zile de accesibilitate, iar cursul plătit este, de asemenea, accesibil.
 • De asemenea, studenții pot accesa cursul de pe dispozitive mobile și pot învăța în timp ce sunt în mișcare.
  Cu Pranjal Mishra (CEO-ul Brand Mate)

Învățare grozavă

Great Learning este o platformă de învățare online care oferă o mare varietate de cursuri, inclusiv dezvoltare web, știința datelor, AI și multe altele. Cursul HTML gratuit oferit de această platformă își propune să învețe HTML începătorilor interesați de dezvoltarea web. Acesta acoperă toate subiectele esențiale, cum ar fi sintaxa HTML, formatarea textului, formatarea tabelelor, hyperlinkuri, imagini și multe altele.

Caracteristici cheie:

 • Cu un curriculum amănunțit, cursul începe cu elementele fundamentale și lucrează până la subiecte mai complexe.
 • Procesul de învățare interactiv este combinat cu videoclipuri, chestionare și activități interactive.
 • Experienta instructori disponibili pentru invatarea si imbunatatirea abilitatilor de dezvoltare web.
 • Cursanții vor obține flexibilitate deplină pentru a învăța în propriul ritm și în conformitate cu propriul program.
 • Cursul constă în exemple de codificare din lumea reală și exerciții care ascuțit abilitățile cursanților.
 • Cursanții vor avea acces la forumuri pentru studenți și profesori unde pot pune întrebări și pot primi îndrumare.

BranStation

Cursul gratuit de Introducere în HTML și CSS oferit de BrainStation este menit să vă ajute să începeți cu programarea web și crearea de site-uri web. Ca rezultat, veți putea stăpâni elementele de bază ale construirii unui site web folosind HTML și CSS.

Manualul va oferi o introducere în HTML și CSS, împreună cu o descriere a terminologiilor, principiilor și sintaxei de bază.

Caracteristici cheie:

 • Curs ușor de învățat, care durează o oră pentru a finaliza toate elementele fundamentale ale HTML și CSS.
 • Întregul curs include 17 lecții cu documente de referință detaliate care vor sprijini învățarea și construirea.
 • Obțineți cunoștințe detaliate despre numeroase etichete HTML, inclusiv titluri, paragrafe, liste, linkuri, imagini, tabele și multe altele.
 • Cu HTML, obțineți și stiluri CSS fundamentale, cum ar fi culoarea, tipografia, aspectul și capacitatea de răspuns.
 • Obțineți cunoștințe despre funcții suplimentare pentru pagini web, inclusiv SEO, compatibilitatea browserului, accesibilitatea și multe altele.
 • Cursanții pot lucra practic la proiecte de grup și își pot construi propriile pagini web sau site web folosind abilitățile lor.
 • Elevii vor primi feedback și sprijin de la profesori și colegi, precum și evaluări frecvente ale sarcinilor și proiectelor lor.
 • Obțineți informații despre industrie de la experți, lectori invitați și profesioniști din industrie.
 • Accesul la un ecosistem de colegi și absolvenți pentru crearea de rețele, munca în echipă și perspectivele de angajare este disponibil pentru studenți.

Scaler

Scaaler este o platformă de învățare care oferă tutoriale HTML gratuite care oferă instruire și mentorat. Prin urmare, cursanții care doresc să-și îmbunătățească abilitățile și cariera de dezvoltare web pot beneficia de aceasta. După ce au învățat acest curs, cursanții pot începe să dezvolte site-uri web, să-și îmbunătățească abilitățile, să revizuiască concepte HTML și să facă mult mai mult folosind materialele de învățare.

Caracteristici cheie:

 • Obțineți documentație completă despre etichetele HTML prin intermediul site-ului web.
 • Toate tutorialele sunt auto-ghidate care includ tutoriale pentru începători și articole pe web.
 • Obțineți cărți pentru învățarea HTML, recomandate de platformă
 • Tutorialele video și cursurile de pe internet se refereau la învățarea HTML online
 • Obțineți cunoștințe care pot fi aplicate la configurarea IDE (VS Code) și a proiectelor din viața reală.

Gânduri finale

Stăpânirea HTML este esențială pentru cei care speră să reușească în domeniul dezvoltării web. Acesta formează baza pentru generarea și organizarea conținutului online pe paginile web. Platformele și cursurile menționate mai sus oferă o varietate de oportunități de învățare care se adresează diferitelor stiluri de învățare și niveluri de abilități.

Cu toate acestea, resursele gratuite vă pot îmbogăți seturile de abilități și vă pot pregăti pentru viitoare proiecte de dezvoltare web. Veți primi tutoriale interactive, un manual aprofundat și materiale de curs organizate în aceste cursuri. Ca rezultat, potențialii dezvoltatori web pot porni în siguranță pe calea lor spre stăpânirea HTML și crearea de site-uri și conținut atrăgătoare.