03/01/2024

Cele mai bune 10 jocuri puzzle Android pentru a îmbunătăți abilitățile de rezolvare a problemelor

Oamenii de aproape toate vârstele se bucură de jocurile puzzle. Aceste jocuri nu sunt doar un mijloc de relaxare sau o distracție; oferă, de asemenea, o oportunitate de a ne antrena inteligența.

Pe lângă faptul că oferă o mare distracție, acestea oferă și un antrenament minunat pentru mintea ta. Indiferent de jocul de puzzle pe care îl iubești, motivul este de a oferi putere creierului tău.

Să ne uităm la câteva beneficii grozave ale jocurilor puzzle pentru tine și copiii tăi.

Beneficiile jocurilor puzzle

#1. Îmbunătățirea memoriei

Jocurile puzzle ajută la întărirea conexiunilor existente ale celulelor creierului, crescând în același timp generarea de noi relații. Acest lucru ajută la îmbunătățirea procesului de gândire și a vitezei mentale.

Puzzle-urile sunt considerate minunate pentru îmbunătățirea memoriei pe termen scurt. Memoria noastră pe termen scurt este responsabilă pentru amintirea culorilor, formelor etc.

#2. Îmbunătățirea abilităților de rezolvare a problemelor

În forța de muncă, gândirea critică și capacitatea de rezolvare a problemelor sunt foarte valoroase. Jocurile puzzle vă pot ajuta să dezvoltați toate aceste abilități de gândire critică.

Acest lucru se datorează faptului că puzzle-urile necesită abordări multiple pentru rezolvarea unei probleme. Ca rezultat, înveți să testezi ipotezele și formularea teoriei. De asemenea, înțelegeți cum să vă schimbați perspectiva atunci când un lucru nu funcționează în rezolvarea problemelor.

#3. Creșterea nivelului IQ

Puzzle-urile îți îmbunătățesc memoria, precum și abilitățile generale de raționament. Deci, nu este nicio surpriză să spunem că vă ajută să vă îmbunătățiți nivelul IQ.

  Cum să vă conectați la rețeaua WiFi folosind WPS pe Android

#4. Întârzierea demenței

Puzzle-urile vă ajută să vă mențineți creierul activ, ceea ce, la rândul său, ajută la întârzierea simptomelor de demență. Deoarece o cantitate suficientă de activități ale creierului poate ajuta la reducerea leziunilor celulelor creierului. Drept urmare, vă puteți proteja creierul de Demență, precum și de boala Alzheimer.

#5. Îmbunătățiți-vă starea de spirit

Răsfățându-ți creierul în puzzle-uri va ajuta la producerea de dopamină în creier. Acesta este un neurotransmițător esențial care ne oferă un sentiment de fericire. Înseamnă că jocurile puzzle vă pot ajuta să vă îmbunătățiți starea de spirit.

Acum haideți să explorăm câteva jocuri puzzle bune pe care le puteți lua în considerare.

Numpuz

Numpuz este un joc clasic de numere pe care îl puteți descărca pe smartphone-ul sau dispozitivul Android. Acest joc de puzzle de matematică vă permite să mutați piesele numerice în ordine. Acest joc necesită coordonare între ochii, mâinile și creierul tău.

Este format din 6 niveluri de dificultate. Interfața cu utilizatorul vine într-un stil retro din lemn. Oferă controale simple. Are, de asemenea, o funcție de cronometru pentru a vă înregistra timpul de rezolvare a puzzle-urilor. Nu aveți nevoie de o conexiune la rețea pentru a vă bucura de acest joc.

Căutare de cuvinte este un joc de puzzle de cuvinte disponibil pe smartphone-uri și tablete Android. Acest joc oferă mii de niveluri interesante, cu dificultăți diferite.

În acest joc, trebuie să identifici cuvintele semnificative aranjate în blocul alfabetului. Vă permite să alegeți tema dorită, cum ar fi animale, mâncare, țări, actori etc. Puteți avea acest joc în mai mult de zece limbi.

Puzzle-uri

Jigsaw este un joc de puzzle cu imagini care este iubit de majoritatea pasionaților de jocuri de puzzle. Este un joc de puzzle captivant, cu peste 13000 de imagini HD gratuite. Vă ajută să vă exercitați memoria pe termen scurt și să vă reîmprospătați mintea.

  Snapdragon Glance este o aplicație pentru ecran de blocare care ține cont de utilizare pentru Android

Puteți alege dintr-o gamă largă de categorii, cum ar fi culori, natură, flori etc. Cu aceasta, obțineți zilnic un puzzle HD de rezolvat. Puteți personaliza fundalul jocului pentru a-l face mai distractiv.

Shadowmatic

Shadowmatic este un puzzle care trezește imaginația în care trebuie să găsești siluetele în umbra proiectată. Pentru aceasta, trebuie să rotiți obiectul în lumina reflectoarelor.

Gameplay-ul și imaginile sale captivante vă pot oferi o oră de distracție minunată. Acest joc vine cu mai multe medii cu o atmosferă și un concept unic. Nivelurile superioare ale acestui joc sunt mult mai interesante. Dispune de 100 de niveluri cu o grafică minunată.

Dungeons of Dreadrock

Dungeons of Dreadrock este un joc de puzzle palpitant cu o creativitate uimitoare. Vă permite să explorați 100 de niveluri care sunt realizate manual și vă poartă prin adâncurile străvechiului Munte Dreadrock.

Jocul vine cu un design frumos și oferă achiziții în aplicație. Acest joc vă cere să vă folosiți mintea și să formulați strategii pentru a rezolva puzzle-urile.

Kitty Q

Kitty Q este un minunat joc de puzzle care vă permite să descoperiți concepte științifice uimitoare de fizică cuantică. Pe lângă faptul că vă oferă puzzle-uri interesante, oferă și informații educaționale.

Acest joc are o grafică uimitoare. Trebuie să o ajuți pe Kitty Q rezolvând diferite puzzle-uri.

Deblocheaza-ma

Unblock Me este un joc puzzle clasic care vă ajută să vă îmbunătățiți abilitățile de rezolvare a problemelor și cognitive. Acesta este un joc mic care vine cu peste 40.000 de puzzle-uri.

Puteți alege dintre trei moduri diferite de provocare și vă puteți exercita creierul. Acest joc de puzzle este ideal pentru oameni de toate vârstele. Îl puteți descărca pe telefonul sau tableta dvs. Android.

  Cum să dezactivați mesajele flash în Android

Sudoku

Sudoku este un joc popular de puzzle cu numere care vă permite să plasați numere din 1 până la 9 cifre în fiecare celulă din grilă. Dar aceeași cifră nu apare de mai multe ori în orice rând sau coloană.

Puteți alege dintre patru niveluri de dificultate diferite și vă puteți îmbunătăți abilitățile de joc Sudoku. Acest joc vă oferă o provocare zilnică de a finaliza și de a colecta trofee.

Acest joc are mai multe setări, cum ar fi sunet, evidențiere și teme. Puteți personaliza interfața după cum doriți.

Departe

Jocul de puzzle Faraway vă oferă provocări uimitoare. Aici trebuie să evadați din templele antice îndepărtate. În acest joc, mergi pe urmele tatălui tău. Această călătorie te duce prin oază, deșert și ruine vechi care se prăbușesc.

În acest joc, vei explora 187 de temple mărețe. Oferă o lume captivantă în timp ce rezolvă puzzle-uri. Acesta este gratuit pentru a descărca jocul și este disponibil pe dispozitivele Android.

Tăiați frânghia 2

Cut the Rope 2 este a doua parte a puzzle-ului Cut the Rope. Acesta este un joc de puzzle gratuit care necesită aplicații de logică inteligentă. Acest joc urmează aventurile Om Nom.

Aici vei vedea o creatură drăguță care adoră bomboanele. Acest joc are aproximativ 160 de niveluri. Aceste niveluri te vor duce prin păduri, vechituri, orașe și tuneluri subterane.

Cuvinte finale

Dacă doriți să vă bucurați cu adevărat de jocuri, dar în moduri productive care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți puterea creierului, jocurile puzzle sunt cele mai bune. Puteți descărca aceste jocuri puzzle uimitoare și puteți avea divertisment minunat cu ușurință.

Poate doriți să găsiți și câteva jocuri puzzle minunate pentru iPhone.

x