Ce setări ar trebui să folosesc pentru fotografii peisaj?

Una dintre întrebările care mi se pun cel mai des despre peisajele mele este „Ce setări ai folosit?” Fotografii începători simt adesea că există o combinație magică de diafragmă, viteza obturatorului și ISO care le va face fotografiile uimitoare. Deși există mult mai mult decât atât, înțelegerea setărilor pe care să le folosești facilitează realizarea fotografiilor care se potrivesc cu viziunea ta. Să săpăm.

De ce echipament aveți nevoie pentru fotografii peisaj

Fotografia de peisaj este incredibil de accesibilă. Tot ce aveți nevoie este o cameră, orice obiectiv și un peisaj pentru subiectul dvs. Majoritatea fotografilor de peisaj preferă un obiectiv cu unghi larg, deoarece vă permite să arătați mai bine dimensiunea peisajelor pe care le fotografiați.

Vestea bună este că obiectivul kit de 18-55 mm care vine cu majoritatea DSLR-urilor este, la capătul larg, destul de ferm în gama de distanțe focale care funcționează foarte bine. Este echivalent cu aproximativ 28 mm pe o cameră full frame. Dacă te apuci cu adevărat de fotografia de peisaj, poți investi într-un obiectiv mai larg, dar, cel puțin pentru început, orice obiectiv standard va face bine.

Acestea fiind spuse, puteți chiar să faceți fotografii de peisaj cu teleobiective lungi. Vor avea un aspect diferit, dar asta nu înseamnă că nu sunt niște fotografii grozave.

Când fotografiați peisaje, lucrați adesea în lumină slabă în jurul zorilor sau al amurgului, cu deschideri înguste. Aceasta înseamnă că, după cum vom vedea într-un moment, puteți utiliza o viteză mai mică a obturatorului decât cea pe care o puteți utiliza de mână fără a obține fotografii neclare. Prima ta achiziție dacă te apuci de fotografia de peisaj ar trebui să fie un trepied bun și stabil. Va deschide o gamă largă de fotografii pe care altfel nu le-ați putea face.

  Cum verifică companiile de telefonie în sfârșit numerele de identificare a apelantului

Există o mulțime de alte accesorii mai mici pentru fotografia de peisaj, cum ar fi declanșatoarele de la distanță și filtrele de densitate neutră, pe care poate doriți să le investigați pe măsură ce vă îmbunătățiți, dar cu siguranță nu aveți nevoie de ele când sunteți la început.

Diafragma pentru peisaje

Ca și în cazul lentilelor, nu există atât de multe reguli stricte și rapide când vine vorba de setările camerei precum există în alte domenii ale fotografiei, cum ar fi portretul. Există circumstanțe în care aproape fiecare deschidere va fi adecvată. În general, însă, cu fotografia de peisaj, încercați să maximizați profunzimea câmpului și claritatea, iar acest lucru înseamnă să lucrați într-un interval de diafragmă foarte specific.

De cele mai multe ori atunci când faceți fotografii de peisaj și utilizați un trepied, ar trebui să utilizați o deschidere de aproximativ f/16. În cele mai multe cazuri, atinge un echilibru excelent între adâncimea câmpului și claritate. Aproape totul dintr-o imagine pe care o fotografiați la f/16 va fi clar.

Asta nu înseamnă că poți folosi doar f/16. Atât f/11, cât și chiar f/8 oferă o adâncime profundă de câmp cu lentile cu unghi larg, lasând în același timp să intre mai multă lumină, astfel încât să puteți utiliza o viteză mai mare a obturatorului. Acest lucru este important dacă țineți camera de mână sau nu doriți ca lucrurile să se miște în cadru.

Viteza obturatorului pentru peisaje

În fotografia de peisaj, viteza obturatorului determină modul în care arată obiectele în mișcare. Dacă utilizați un trepied, vă puteți extinde viteza obturatorului cu mult peste ceea ce ați putea folosi portabil. Acest lucru vă permite să estompați creativ apa, oamenii și orice altceva care se mișcă într-un peisaj static.

  Cum să exportați conversația MS Teams

Dacă nu utilizați un trepied, atunci sunteți limitat de regula reciprocă: ar trebui să utilizați o viteză a obturatorului nu mai mică de 1/[the full frame equivalent focal length of your lens]. De exemplu, dacă utilizați un obiectiv de 18 mm pe o cameră cu senzor de decupare, ar trebui să utilizați o viteză a obturatorului de cel puțin 1/30 de secundă (factor de decupare 18 x 1,5 = 27; pentru mai multe consultați ghidul nostru pentru dimensiunea senzorului). ).

Dacă utilizați un trepied, atunci singura limită este lumina. În plină zi, nu veți putea folosi viteze de expunere super mari fără filtrele de densitate neutră pe care le-am menționat mai devreme.

Intervalul meu de lucru pentru peisaje când folosesc un trepied și nu încerc să fac expuneri lungi creative este între aproximativ 1/10 de secundă și 3 secunde. La f/16 și ISO 100, acestea sunt valorile pe care va trebui să le utilizați în mod normal pentru o expunere bună în jurul răsăritului sau apusului.

ISO pentru peisaje

Selecția ISO intră rareori în joc în fotografia de peisaj, cu excepția cazului în care nu aveți un trepied sau fotografiați noaptea. Dacă aveți un trepied, cel mai bun lucru de făcut este să vă setați camera la ISO 100 și să utilizați viteze de expunere mai mari dacă aveți nevoie de imagini mai luminoase.

Dacă fotografiați cu mâna pe timp de noapte sau dacă aveți o anumită limită a vitezei de expunere, creșteți ISO cât de mult este necesar. Nu uitați, acest lucru va adăuga zgomot digital.

Fotografia de peisaj este destul de flexibilă când vine vorba de setările camerei pe care le folosiți. Un ghid general bun, totuși, este să folosiți un trepied, o viteză a obturatorului între 1/10 de secundă și trei secunde, o diafragmă între f/11 și f/16 și un ISO de 100. Acestea sunt setările pe care le am. am în cap oricând încep să-mi instalez camera.

  Crearea tonului de apel pentru iPhone este ușoară cu aceste 8 instrumente