Ce setări ale camerei ar trebui să folosesc pentru fotografii sportive?

Mulți oameni cumpără DSLR-uri și alte camere pentru că vor să facă fotografii sportive bune; este una dintre zonele în care smartphone-ul tău pur și simplu nu îl poate tăia. Iată setările camerei care, în general, vă vor oferi cele mai bune rezultate.

Echipamentul de care aveți nevoie pentru fotografii sportive

Cea mai mare provocare cu fotografia sportivă este distanța: pentru majoritatea sporturilor, ești blocat pe margine în timp ce acțiunea are loc la câteva sute de metri distanță de tine. Cu excepția cazului în care doriți să sprintați în sus și în jos, un obiectiv cu zoom teleobiectiv este cel mai bun instrument pentru a obține fotografii bune.

Pentru camerele cu senzor de decupare, un obiectiv cu o lungime focală mai mare de aproximativ 70 mm ar trebui să funcționeze destul de bine pentru majoritatea sporturilor. Am făcut o mulțime de fotografii sportive cu un Canon 18-135mm. Pentru recomandări specifice de obiective, consultați ghidurile noastre pentru cele mai bune obiective pentru camera dvs. Canon sau Nikon.

Acum, acestea fiind spuse, este posibil să faci fotografii sportive fără teleobiectiv; trebuie doar să fii mult mai deliberat cu punerea în scenă și vei rata mai multe cadre.

Viteza obturatorului pentru fotografii sportive

Pentru fotografia sportivă, viteza obturatorului este în mod normal cea mai importantă setare. Este ceea ce va îngheța acțiunea. Viteza obturatorului pe care o utilizați depinde de sportul pe care îl fotografiați.

  Cum să resetați panourile luminoase pentru formele sau elementele Nanoleaf

Vitezele obturatorului mai mari de 1/1000 de secundă vor îngheța aproape orice, chiar și mașinile care se mișcă rapid. Pentru majoritatea sporturilor, însă, nu va trebui să mergi atât de repede.

Vitezele obturatorului între 1/500 de secundă și 1/1000 de secundă vor îngheța orice om în mișcare, deși mingile care se mișcă rapid, cum ar fi tenisul sau mingile de baseball, pot prezenta o mică neclaritate a mișcării.

Vitezele de expunere între 1/100 de secundă și 1/500 de secundă vor îngheța majoritatea mișcării umane. Un sprinter rapid sau cineva care își balansează brațele sau picioarele va avea probabil o oarecare neclaritate a mișcării. Există, de asemenea, riscul, dacă utilizați un obiectiv lung, ca viteza obturatorului să nu fie suficient de mare pentru a preveni neclaritatea cauzată de tremuratul camerei în mâinile dvs.

În general, este mai bine să mergeți cu o viteză de expunere mai mare decât credeți că aveți nevoie dacă încercați să înghețați acțiunea. De cele mai multe ori, dacă fotografiez în lumina zilei, încerc să folosesc o viteză de expunere de cel puțin 1/800 de secundă.

Cealaltă opțiune este să utilizați o viteză de expunere puțin mai mică decât este necesară pentru a îngheța subiectul. Un pic de estompare a mișcării în jurul marginilor adaugă un sentiment de viteză și acțiune.

Diafragma pentru fotografii sportive

Deoarece viteza obturatorului este atât de importantă pentru fotografia sportivă, diafragma ocupă puțin de un loc din spate. Trebuie să utilizați o deschidere suficient de largă pentru a vă oferi viteza de expunere dorită.

Acest lucru înseamnă adesea fotografierea cu deschiderea maximă a obiectivului dvs.: f/4 și f/5.6, două diafragme maxime comune ale teleobiectivului, ambele funcționează excelent pentru fotografiile sportive. Dacă doriți mai multă adâncime de câmp, puteți folosi ceva de genul f/8 sau f/11; trebuie doar să urmărești viteza obturatorului.

  Remediați eroarea Forza Horizon FH5 0x803FB107

ISO pentru fotografii sportive

Ca și deschiderea, pentru fotografiile sportive, alegerea ISO este determinată de viteza obturatorului pe care doriți să o utilizați. Sfatul nostru general atunci când vine vorba de ISO este să utilizați cea mai scăzută setare cu care puteți scăpa și, deși acest lucru este valabil, creșterea ISO este adesea singura opțiune pe care o veți avea pentru a obține o viteză rapidă a obturatorului. Nu ar trebui să fii surprins dacă trebuie să-l împingi la 400, 800 sau chiar 1600 pentru a menține viteza obturatorului mai mare de 1/1000 de secundă.

În timp ce viteza obturatorului este în mod normal cea mai importantă considerație în fotografia sportivă, încă prefer să fotografiez în modul cu prioritate de deschidere și vă recomand să faceți. Doar asigurați-vă că viteza obturatorului rămâne suficient de mare și, dacă începe să scadă, deschideți diafragma sau măriți ISO.