Ce înseamnă „Fulfilled by Amazon”?

Când faceți cumpărături pe Amazon, este posibil să fi văzut cuvintele „Fulfilled by Amazon” lângă unele dintre lucrurile pe care le cumpărați. Sper că nu veți observa nimic diferit în ceea ce privește experiența de cumpărare, dar ați putea întâmpina probleme.

Amazon the Marketplace

Amazon nu este doar un magazin online – și nu a mai fost de ceva timp. Este o piață, precum eBay sau Alibaba; doar ascunde acest fapt mai bine.

Peste 80% din produsele vândute prin Amazon sunt cumpărate nu de la Amazon, ci de la un vânzător Amazon Marketplace care plătește Amazon pentru a-și lista produsul. Cifrele sunt și mai nebunești când te uiți la produsele listate pe Amazon, nu doar vândute: dintre cele peste 350 de milioane de produse disponibile, Amazon vinde direct doar 12 milioane dintre ele— fără să includă cărțile, media și vinul — restul sunt vândute de vânzătorii Marketplace.

Chiar dacă nu ați observat niciodată că cumpărați de la un vânzător Marketplace, șansele sunt că aveți.

Realizat de Amazon

Motivul pentru care majoritatea oamenilor nu realizează că Amazon este o piață precum eBay este că, în general, elimină toate problemele și denivelările. Vânzătorii au două opțiuni:

Își pot lista produsele pe Amazon și, atunci când vine o comandă, o pot împacheta și expedia ei înșiși.
Ei își pot lista produsele pe Amazon și pot expedia în vrac orice număr de articole la un depozit Amazon. Când vine o comandă, lucrătorii Amazon o împachetează și o expediază ca și cum ar fi un produs Amazon. Acest lucru este îndeplinit de Amazon.

  9 Cel mai bun software de planogramă pentru a vă optimiza spațiul comercial

Pentru vânzători, marele avantaj al Fulfilled by Amazon este că Amazon se ocupă de totul. Nu trebuie să-și conducă propriul magazin, să se ocupe de procesarea plăților, să se ocupe de un expeditor, să împacheteze lucrurile sau să asiste la clienți – pentru o mică taxă, Amazon o face. Vânzătorii se referă uneori la Fulfillment de către Amazon ca „FBA”.

Pentru clienți, avantajul este că beneficiază de aceeași experiență obișnuită Amazon, inclusiv lucruri precum Prime, transport gratuit și altele asemenea, pentru un plus de 338 de milioane de produse pe care Amazon nu le vinde direct. Majoritatea oamenilor, inclusiv eu, nici măcar nu observă când nu cumpără direct de la Amazon. Pachetele ajung la ușa dumneavoastră la fel.

Cum să descoperiți un vânzător Amazon Marketplace

Deși Amazon nu trâmbițează de pe acoperișuri atunci când cumperi de la un vânzător Marketplace, nici ei nu ascund informațiile. Iată o listă oficială Amazon.

Și iată unul pentru un vânzător Marketplace care folosește Fulfilled by Amazon.

În partea dreaptă, în secțiunea „În stoc”, Amazon listează vânzătorul și expeditorul.

Vânzătorii de pe piață care nu folosesc Fulfilled by Amazon sunt chiar mai ușor de identificat. Procesul de cumpărare este diferit.

Problema cu îndeplinită de Amazon și Amazon Marketplace

Obținute de Amazon și Amazon Marketplace nu sunt lipsite de problemele lor. Având deja zeci de mii de vânzători pe platformă și un sistem conceput pentru a facilita alăturarea celor noi, Amazon nu poate – și nu face – să examineze și să controleze temeinic fiecare vânzător sau articol. Acest lucru a dus la un număr mare de escroci și actori răi.

  Care este mai ieftin: Imprimarea propriilor fotografii sau utilizarea unui serviciu de imprimare?

Propriul nostru redactor-șef, Chris Hoffman, a cumpărat un mini PC pentru a-l folosi ca centru media pentru televizorul său. Deși hardware-ul era solid, a fost livrat cu o versiune piratată de Windows. Când a scris o recenzie în care a chemat vânzătorul, i-au raportat comentariile, iar Amazon le-a șters și l-a blocat să posteze mai multe recenzii. Acesta nu este comportamentul unui vânzător care este la nivel.

SanDisk produce unele dintre cele mai bune carduri SD și alte echipamente de stocare. Suntem mari fani ai lucrurilor lor aici, la How-To Geek. Din păcate, ei estimează că până la o treime din Cardurile de memorie SanDisk care au fost vândute vreodată sunt false. Și, desigur, unii oameni cumpără aceste carduri false de la Amazon.

Există zeci de strategii suplimentare pe care le folosesc vânzătorii răi, de la deturnarea înregistrărilor legitime cu produse imitație la vânzând obiecte pe care nici măcar nu le au și doar fugind cu banii. Amazon nu face nimic până când oamenii încep să se plângă și până atunci este adesea prea târziu. În timp ce Amazon va rambursează întotdeauna oamenii cu garanția lor de la A la Z, mai trebuie să faci față bătăliei de a fi înșelat.

Cum să evitați escrocii de pe Amazon

Pe măsură ce Amazon a acaparat mai mult piața online, a devenit o țintă și mai bună pentru escroci. Amazon încearcă să rezolve problema, dar este încă o problemă mare. Există întotdeauna riscul să fiți înșelat atunci când cumpărați de la un vânzător Amazon Marketplace.

Acestea fiind spuse, nu vă sfătuiesc să epuizați și să vă anulați abonamentul Prime. În marea majoritate a timpului, veți fi bine, mai ales dacă aveți puțină grijă. Dacă ceea ce cumpărați este îndeplinit de Amazon sau de la un vânzător terță parte, consultați lista și recenziile. Dacă totul arată bine, mergeți înainte, dar dacă vedeți semnale roșii, poate cumpărați din altă parte.

  Cum să obțineți cele mai bune printuri foto de la imprimantele de la farmacie

Pentru mai multe despre identificarea vânzătorilor înșelători în sălbăticie, consultați ghidul nostru complet.