Ce este un NFT fracționar și prin ce este diferit?

Doriți să dețineți o parte dintr-un NFT scump? Apoi, NFT fracționat va face trucul pentru tine.

Industria criptografică se extinde mai rapid, iar jetoanele nefungibile (NFT) joacă un rol proeminent. Aceste jetoane sunt folosite pentru a reprezenta un activ fizic. Convertirea unui activ în NFT ajută la dovedirea dreptului de proprietate asupra acelui activ.

NFT-urile populare disponibile pe piețe sunt scumpe. Drept urmare, doar investitorii bogați cumpără astfel de active. Nu vă faceți griji; puteți deține o parte din el cu ajutorul NFT-urilor fracționate.

Capitalizarea de piață a NFT-urilor fracționate este de aproximativ 32 de milioane de dolari. Doge NFT este cel mai scump, cu o valoare de piață de peste 11,5 milioane de dolari.

În primul rând, să aruncăm o privire la NFT fracționat.

Ce este un NFT fracționar?

NFT-urile fracționate sau F-NFT-urile sunt diviziunile mai mici ale unui întreg NFT. Aici, un NFT este împărțit în mai multe părți. Această diviziune va permite mai multor persoane să câștige proprietatea în loc de o singură persoană.

Luați în considerare să cumpărați pizza cu prietenii dvs., unde fiecare dintre voi are o cotă egală. Aici, întreaga pizza poate fi considerată un NFT complet. În același timp, fiecare felie de pizza reprezintă NFT-urile fracționate.

S-ar putea să știți despre NFT-urile scumpe disponibile pe piață. Prin urmare, este fezabil doar pentru câțiva oameni să dețină un singur NFT scump. Ca urmare, au fost introduse NFT-uri fracționate pentru a rezolva această problemă.

Sună interesant, nu?

Fiecare proprietar de NFT fracționate primește dreptul de proprietate asupra piesei sale de NFT. Valoarea unei piese NFT se calculează împărțind valoarea totală a NFT completă la numărul total de diviziuni.

Sursa: Binance

În cele mai multe cazuri, NFT-urile foarte valoroase au un număr mai mare de divizii. Acest număr mare de divizii ajută la obținerea mai multor proprietari într-o perioadă limitată.

În plus, este ușor pentru proprietari să-și schimbe NFT-urile fracționate, deoarece prețul este scăzut. În plus, F-NFT-urile au o lichiditate mai mare și pot fi schimbate sau tranzacționate pe toate piețele secundare majore.

Fracționarea NFT a ajutat meme-ul Doge NFT să se vândă pentru aproape 4 milioane de dolari. În acest caz, acest NFT a fost împărțit în 16.969.696.969 de părți.

După cum știți despre NFT-urile fracționate, să verificăm cum funcționează.

Cum funcționează NFT-urile fracționale?

NFT-urile sunt construite folosind standardul Ethereum ERC-721. Aceste jetoane sunt nefungibile și nu pot fi împărțite.

Acum v-ați putea gândi, cum sunt create NFT-urile fracționate? Să intrăm direct în asta!

În primul rând, NFT-ul care trebuie fracționat este blocat folosind un contract inteligent. Aceste contracte inteligente împart apoi jetoanele ERC-721 în fracții de jetoane care urmează standardul ERC-20.

Proprietarul jetonului inițial ERC-721 oferă instrucțiunile legate de fracționalizarea jetonului. Instrucțiunile principale includ prețul fiecărui jeton ERC-20, numărul de jetonuri necesare și alte proprietăți.

  Cum să obțineți un certificat de profesionist de asistență IT Google

Sursa: fractional.art

Să presupunem că o artă NFT are un preț de 1 milion de dolari. În acest caz, doar câțiva potențiali cumpărători vor fi disponibili. Pentru a crește probabilitatea vânzării, NFT-urile fracționate pot ajuta.

Deci, în loc să găsiți un singur cumpărător la un preț uriaș, puteți vinde NFT-urile în părți mai mici. De exemplu, puteți împărți acel NFT în 1.000 de jetoane ERC-20 și le puteți vinde cu 1.000 USD separat. La sfârșitul vânzării, veți putea colecta 1 milion USD necesar.

Fracționarea NFT poate duce uneori la formarea a milioane de părți mai mici. În acest caz, puteți deține o piesă NFT pentru doar 1 USD.

În plus, NFT-urile fracționate creează lichiditate ridicată pe piață. Mai mult, acum investitorii mici și mijlocii pot cumpăra și NFT-uri scumpe.

Regular vs. NFT-uri fracționate

NFT-urile fracționate vă permit să dețineți o mică parte din NFT. Aici diferența majoră este criteriile de proprietate.

În cazul NFT-urilor obișnuite sau tradiționale, puteți cumpăra numai NFT-uri ca întreg. De asemenea, va exista un singur proprietar pentru un NFT. În schimb, NFT-urile fracționate permit mai multe proprietăți pentru un singur NFT.

Ce se întâmplă dacă doriți să inversați F-NFT-urile înapoi la întregul NFT? Nu vă faceți griji, este posibil. Proprietarul NFT poate alege opțiunea de cumpărare pentru a-și converti F-NFT-urile în întregul NFT original.

Procesul de cumpărare se realizează printr-o licitație de răscumpărare. Aici, proprietarilor fracționați de NFT li se oferă un timp limitat pentru a decide și a-și vinde jetoanele ERC-20.

Beneficiile NFT fracționate

Beneficiile NFT-urilor fracționate sunt următoarele:

Lichiditate ridicată

NFT-urile fracționate sunt utile pentru micii investitori. Ca urmare, vor fi mulți cumpărători și vânzători.

În cazul unui NFT complet, vânzarea acestuia este o mare problemă. În timp ce prețul este comparativ mai mic pentru F-NFT, nu trebuie să așteptați un potențial cumpărător. Aici, puteți tranzacționa piesele dvs. de NFT similar cu tranzacționarea criptomonedelor.

Mai devreme, pentru vânzarea NFT-urilor a fost nevoie de zile scumpe sau chiar de săptămâni. Odată cu introducerea NFT-urilor fracționate, durata de timp este redusă la minute.

Descoperirea prețurilor

Puteți utiliza NFT fracționate pentru a determina valoarea totală a întregului dvs. NFT. Și asta, fără a vă vinde complet NFT-ul. Sună interesant, nu?

Să presupunem că intenționați să găsiți prețul pe care cumpărătorii sunt dispuși să-l plătească pentru NFT. În acest caz, vă puteți fracționa NFT și vinde 5% din el. Odată vândut, puteți calcula valoarea întregului dvs. NFT.

Descoperirea prețurilor îi ajută pe creatorii NFT să înțeleagă cererea de pe piața NFT. Mai mult decât atât, ei pot încerca și testa diverse marketing NFT pe baza descoperirii prețului.

Diversificarea

Diversificarea este considerată una dintre regulile de aur în cazul oricărui bun valoros. Este folosit în mod obișnuit în piața de valori, imobiliare și activități legate de tranzacționare. În zilele noastre, acest concept este utilizat pe scară largă și în activele bazate pe cripto.

Diversificarea NFT părea să fie o afacere costisitoare înainte de fracționare. Acum puteți utiliza NFT-urile fracționate ca instrument de diversificare.

De exemplu, să presupunem că intenționați să alocați 1000 USD pentru a cumpăra un NFT. În acest caz, aveți două opțiuni.

  14 Cea mai bună aplicație pentru a găsi haine după imagine
 • Cumpărați un NFT în valoare de 1000 USD.
 • Cumpărați zece NFT-uri fracționate diferite pentru 100 USD fiecare.
 • Ce varianta vei alege? Dacă alegeți a doua opțiune, atunci aceasta este o alegere grozavă. Îți voi spune de ce.

  A doua opțiune oferă o bună diversificare pentru activele dvs. NFT. Chiar dacă valoarea unuia sau a două NFT-uri fracționale ajunge la zero, nu vei fi foarte afectat. Aceasta este frumusețea diversificării NFT.

  Acum că am discutat despre avantajele F-NFT-urilor, să le verificăm cazurile de utilizare în lumea reală.

  Cazuri de utilizare ale NFT-urilor fracționate

  NFT-urile au o aplicație largă în diverse industrii bazate pe cripto. NFT reprezintă un activ cripto valoros pentru utilizatorii săi. Să verificăm industriile care vor beneficia de F-NFT.

  Jocuri

  NFT-urile au evoluat într-o componentă importantă a industriei jocurilor de noroc. Jocurile Play-to-earn își recompensează jucătorii în NFT și criptomonede.

  Introducerea NFT-urilor fracționate ajută dezvoltatorii să recompenseze mai mulți jucători. Mai mult, jucătorilor le va fi mai ușor să obțină o parte din NFT extrem de valoros.

  Axie Infinity, un proiect popular de jocuri cripto, testează, de asemenea, F-NFT pe platforma lor. Ei plănuiesc să ofere NFT-uri fracționate din activul lor de jocuri, Axis, ultra-rar.

  Metavers

  Metaverse are un potențial mare de creștere, iar acest spațiu virtual și NFT-urile merg mână în mână. Platformele metaverse populare precum Decentraland și The Sandbox beneficiază deja de implementarea NFT-urilor.

  În platforma virtuală Decentraland, vă puteți plasa NFT-ul și îl puteți prezenta altora. Cu NFT-uri fracționate, puteți cumpăra bunuri mult mai valoroase împreună cu prietenii sau alți membri ai comunității.

  Platforma Sandbox își vinde TERENUL virtual ca NFT. Terenurile situate în zone importante sunt foarte scumpe și inaccesibile pentru micii investitori. Implementarea F-NFT-urilor poate atrage mai mulți utilizatori să cumpere teren virtual scump.

  Imobiliare

  Transformarea imobilelor fizice în NFT poate reduce timpul necesar pentru a vinde o proprietate sau o bucată de teren. În plus, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la taxele și comisioanele brokerului.

  Implementarea F-NFT permite împărțirea terenului între diferiți proprietari. Mai mult, utilizatorii pot beneficia de lichiditatea și diversificarea activelor lor.

  Acum, să aruncăm o privire la câteva piețe NFT fracționate:

  Cele mai bune piețe NFT fracționale

  #1. Otis

  Otis este o platformă care permite utilizatorilor să investească în diverse active fracționate. Activele majore acceptate de această platformă includ NFT-uri, criptografii, acțiuni și obiecte digitale de colecție.

  Platforma ușor de utilizat a Otis simplifică cumpărarea NFT-urilor fracționate. Mai mult, vă puteți vinde și F-NFT-urile instantaneu.

  Puteți folosi aplicația lor mobilă pentru tranzacții rapide F-NFT. Aplicațiile lor sunt disponibile pe Google Play și App Store.

  Platforma Otis oferă, de asemenea, investitorilor săi posibilitatea de a-și gestiona toate NFT-urile fracționate într-un singur loc. Mai mult decât atât, informațiile despre preț și știrile instantanee sunt actualizate pentru utilizatori.

  #2. Unic

  Unicly este un protocol dezvoltat pentru a fracționa, tranzacționa și combina NFT-uri. Această platformă oferă lichiditate bună pentru tranzacționarea cu F-NFT.

  De asemenea, vă puteți fracționaliza întregul NFT cu ajutorul protocolului Unicly. Trebuie doar să depuneți jetoanele ERC-721 sau ERC-1155 în seifuri. După fracţionare, veţi primi jetoane ERC-20.

  Utilizatorii platformei Unicly pot licita pentru NFT-urile fracționate listate. Veți primi F-NFT odată ce prețul dvs. se potrivește cu prețul vânzătorului.

    Ce ar trebui să cumperi în 2024?

  Unicly are, de asemenea, un token de guvernare și nativ, UNIC. Puteți folosi acest token pentru a vota și a desfășura activități de miză în ecosistemul Unicly.

  #3. Fracționat.art

  Fractional.art este un protocol blockchain care asigură guvernanța și proprietatea colectivă a NFT-urilor. Aici, puteți utiliza acest protocol pentru a cumpăra un mic procent din NFT-urile listate.

  Proprietarii de NFT sunt încurajați și recompensați să își listeze activele pentru vânzare. Creșterea numărului de active oferă o lichiditate mai mare pentru platformă.

  Curatorii NFT primesc o taxă pentru blocarea activelor lor. Mai mult, proprietarii pot lista o mică parte din jetoanele lor pentru a verifica valoarea de piață. Această flexibilitate permite mai multă participare pentru NFT-uri fracționate.

  #4. LIQNFT

  LIQNFT este o piață NFT bazată pe Solana. Această piață este condusă de comunitatea sa.

  Puteți folosi LIQNFT pentru a cumpăra și a vinde NFT fracționate. Aici, dreptul de proprietate asupra unui singur NFT întreg este distribuit în diferite F-NFT. În plus, proprietarul jetonului poate pune deoparte o anumită porție cu el însuși.

  Utilizatorii acestei platforme pot achiziționa F-NFT în timpul vânzărilor primare. Odată făcută listarea, cumpărătorii și vânzătorii fac tranzacții cu activele pe baza prețului pieței.

  Dacă sunteți proprietarul NFT-ului original, puteți decide numărul de jetoane fracționale. Mai mult, puteți decide și prețul fiecărui jeton.

  #5. Nftfy

  Nftfy simplifică procesul de fracționare și cumpărare a fracțiilor de NFT. Acest protocol vă permite să mizați și să generați un milion de fracții NFT.

  Odată ce fracționalizarea NFT este completă, portofelul dvs. este creditat cu F-NFT. Apoi puteți utiliza aceste active pentru a tranzacționa pe piața Nftfy.

  Avantajul major al Nftfy este că acceptă mai multe rețele blockchain. Această caracteristică vă permite să cumpărați NFT fracționat acceptat de rețeaua preferată.

  Provocări cu care se confruntă NFT-urile fracționate

  Deoarece am discutat despre beneficiile și cazurile de utilizare ale NFT-urilor fracționate, este, de asemenea, important să știm despre câteva provocări asociate cu F-NFT.

  Volatilitatea pieței

  NFT-urile fracționate sunt foarte lichide, iar această caracteristică este, de asemenea, unul dintre avantajele lor majore. Pe de altă parte, prețul pieței poate avea mișcări foarte volatile.

  De exemplu, dacă există știri negative legate de un proiect NFT. În acest caz, oamenii încep să-și vândă NFT-urile fracționate. Această presiune de vânzare ar putea duce la o scădere uriașă a prețului.

  Probleme de reglementare

  Autoritățile de reglementare trebuie încă să listeze NFT-urile într-o categorie adecvată. Oficialii trebuie să stabilească în continuare dacă NFT-urile sunt proprietăți intelectuale, valori mobiliare sau mărfuri.

  În cazul achiziționării de NFT cu capital uriaș, preocupările de reglementare pot fi o problemă. Aceste preocupări vor avea, de asemenea, un impact negativ asupra NFT-urilor fracționate.

  Preocupări privind drepturile de autor

  Astăzi, este ușor să creezi un NFT cu un buget minim. Oricine poate crea un NFT în câțiva pași simpli. Ca rezultat, este, de asemenea, posibil să se creeze NFT-uri false.

  Pe măsură ce NFT-urile fracționate câștigă popularitate, fraudatorii tind să folosească greșit această oportunitate. Deci, înainte de a cumpăra un F-NFT, asigurați-vă că verificați dreptul de proprietate.

  Gânduri finale

  NFT-urile fracționate au fost esențiale în atragerea mai multor investitori mici în spațiul NFT. Odată cu apariția proiectelor cripto, cererea pentru F-NFT va crește.

  În timp ce îmbrățișați aspectele pozitive, trebuie să luați în considerare și volatilitatea pieței și problemele de reglementare legate de F-NFT. În plus, puteți cumpăra sau vinde NFT-uri fracționate de pe piețele enumerate în acest articol.

  Apoi, verificați cele mai bune platforme pentru a bate și a vinde NFT-uri.