Ce este și de ce ar trebui să o folosească afacerea dvs.?

Învățați și aplicați inteligența augmentată în scenarii de afaceri pentru a completa eforturile inteligenței umane și a mașinilor și pentru a stimula creșterea afacerii exponențial.

Astăzi, inteligența artificială (AI) se află în locul conducătorului auto al performanței afacerii. De la documente care pot fi citite de mașină până la serviciul pentru clienți AI, companiile beneficiază foarte mult de pe urma acestor mașini inteligente.

Și nu doar munca de încredere, precisă și neobosit repetitivă, realizată în câteva ore, dar aceste IA pot ajuta managerii de afaceri în luarea deciziilor.

Cu toate acestea, uneori AI nu este suficientă și trebuie să-i sporiți capacitățile cu inteligența umană. Iată; ați creat o inteligență îmbunătățită pentru afacerea dvs. Citiți mai departe pentru a afla mai multe.

Ce este inteligența sporită?

Inteligența crescută este un concept de coordonare om-mașină. Inginerii și cercetătorii AI l-au proiectat pentru a completa cunoștințele umane în situații dificile, printr-o luare eficientă a deciziilor. Este aici pentru a ajuta forța de muncă umană, nu pentru a le înlocui cu mașini și roboți.

Are multe sinonime, iar unele dintre cele populare sunt după cum urmează:

 • Amplificarea Inteligenței
 • Augmentarea cognitivă
 • Inteligența umană îmbunătățită de mașină
 • Inteligență îmbunătățită

Amplificarea inteligenței folosește, de asemenea, inteligența artificială, dar numai pentru a îmbunătăți performanța omologului său uman în situații de afaceri sau personale.

Această tehnologie reduce multe eforturi manuale pe care oamenii trebuie să le facă pentru a obține produsul final, cum ar fi mărfuri, informații despre date sau software pregătit pentru piață pentru servicii.

Companiile și utilizatorii finali au început deja să utilizeze inteligența umană îmbunătățită de mașini. De exemplu, conducerea asistată într-o mașină autonomă este cel mai frecvent exemplu. Avertismentele de evitare a coliziunilor, parcarea asistată etc. sunt, de asemenea, exemple bune.

De asemenea, puteți găsi inteligență augmentată în software-ul de calculator.

De exemplu, dacă lucrați la un instrument de procesare a salariilor bazat pe inteligență artificială, software-ul vă va sugera automat următorii pași după câteva zile. Începe să vă observe procesul de lucru în aplicație și apoi să vă sporească efortul în procesarea salariilor.

Scopul inteligenței sporite

Scopul principal al inteligenței îmbunătățite este de a monetiza mașina unei organizații și activele umane. Când separați aceste bunuri la locul de muncă, nu obțineți multe locuri de muncă.

Alte scopuri notabile sunt:

 • Pentru a crește gama de capacități cognitive umane.
 • Să prezică o acțiune și rezultatul acesteia și să sugereze omologului uman dacă acțiunea este profitabilă sau nu.
 • Mașinile inteligente curățează datele și le curăță, astfel încât oamenii de știință din datele umane să poată analiza seturi de date și să descopere modele bune și semnale de piață.

De ce este importantă inteligența sporită?

Amplificarea inteligenței este esențială deoarece creează o relație armonioasă între mașinile inteligente și forța de muncă umană. Există rapoarte tot mai mari de agitație a forței de muncă din cauza utilizării excesive a roboților în fabricile de producție și a disponibilizărilor semnificative ale forței de muncă.

Cu toate acestea, aceste afaceri ar putea îmbunătăți capacitățile forței de muncă și le-ar putea face să lucreze la proiecte care ar câștiga bani pentru companii. De exemplu, instruirea forței de muncă pentru retail, vânzări, marketing și marketing digital a sporit inteligența pentru a ajuta compania să vândă mai multe produse sau servicii.

  Cum se creează foldere de aplicații în Gnome Shell

De asemenea, reduce sarcinile repetitive și munca aglomerată, astfel încât să-ți poți folosi lucrătorul calificat, cum ar fi elaborarea de strategii noi de marketing, conversia clienților potențiali, proiectarea de noi modele de venituri pentru produsele/serviciile viitoare și multe altele.

Cum funcționează inteligența sporită?

Înainte de a explora funcționarea acestuia, trebuie mai întâi să înțelegeți ce capabilități oferă IA și oamenii.

AI sunt buni Oamenii sunt buni Precizie în sarcinile banale. Generalizarea conceptelor. Completarea rapidă a sarcinilor repetitive. Creativitate. Poate ingera o cantitate masivă de date. Inteligența socială și emoțională.

Când combini toate cele de mai sus într-un sistem în care oamenii lucrează mână în mână cu sisteme AI, așa funcționează un program de inteligență augmentată.

Amplificarea inteligentă folosește multe tehnologii pentru a facilita colaborarea om-mașină, iar acestea sunt menționate mai jos:

 • Rețelele neuronale artificiale imită funcțiile creierului uman și ajută mașinile cu navigarea spațială
 • Învățare automată pentru a învăța din experiență, greșeli și feedback uman
 • NLP, sau tehnologia de procesare a limbajului natural, ajută AI să înțeleagă limbile vorbite de oameni
 • Recunoașterea feței, imaginilor, video și caracterelor prin sisteme optice
 • Localizarea tiparelor pe date, video, wireframes și imagini prin tehnologia de recunoaștere a modelelor
 • Inteligența îmbunătățită folosește, de asemenea, algoritmi de raționament logic pentru a deduce elemente din date, pentru a raționaliza ceea ce întâlnește și pentru a crea prognoze.

Odată ce toate tehnologia de mai sus sunt într-un singur loc și conectate la cald, un sistem de inteligență augmentată își îndeplinește sarcinile utilizând următoarele funcții:

 • Înțelege datele introduse și rezultatul analizei datelor.
 • Sistemul poate interpreta și separa datele noi de datele vechi.
 • Ea motivează ce date sunt valoroase, care nu, ce date ar trebui arhivate și multe altele
 • Inteligența augmentată învață din intrările și feedbackul uman și apoi își ajustează fluxul de lucru sau baza de cod.
 • De asemenea, se poate asigura că afacerea respectă reglementările prin crearea unei baze de date pentru controlul calității, evaluarea riscurilor, coduri de securitate etc.

De ce ar trebui companiile să folosească inteligența sporită?

În primul rând, întreprinderile trebuie să folosească inteligența îmbunătățită pentru a reduce povara eforturilor manuale asupra forței de muncă. Omul este bun la generalizarea conceptelor, gândirea creativă și inteligența emoțională. Ar dura secole pentru a dezvolta un astfel de software AI care poate poseda toate calitățile de mai sus.

Prin urmare, companiile trebuie să sporească aceste calități cu expertiză în mașini, cum ar fi ingerarea de terabytes de date, capacități de lucru neobosite și acuratețe în gestionarea sarcinilor repetitive.

Astfel, atunci când vă prezentați experților în marketing sau finanțe date organizate, aceștia pot crea rapid informații despre afaceri din baza de date cu instrucțiuni de la AI. În caz contrar, ar fi nevoie de echipe pentru a colecta date, a le curăța și a le organiza astfel încât oamenii de știință să poată analiza datele.

Și acest lucru nu este doar pentru analiza datelor. Inteligența sporită este aplicabilă în majoritatea industriilor precum producția, ospitalitatea, îngrijirea sănătății, banca și multe altele.

Inteligență sporită vs. Inteligenţă artificială

Deoarece atât AI, cât și inteligența augmentată folosesc algoritmi AI și ML, s-ar putea să vă întrebați despre diferențele dintre acești doi. Găsiți diferențele semnificative în acest tabel de mai jos:

  Cele mai bune 13 instrumente pentru îndepărtarea fundalului video pentru filmări impecabile

Atribute și caracteristiciInteligentă crescutăInteligentă artificialăScală de aplicareAceastă tehnologie este potrivită pentru aplicații la scară largă. Deoarece există implicări umane, puteți generaliza un context în domeniul afacerilor mari. AI se concentrează pe una sau două sarcini. Nu posedă capacitatea de generalizare a conceptului. Amplificarea AutonomyIntelligence nu este un sistem autonom. Mai degrabă, implică colaborarea între mașini și oameni. Ambele trebuie să funcționeze pentru rezultate excelente. AI funcționează singur dacă îi puteți antrena în mod corespunzător. Criterii de utilizare Veți găsi inteligență augmentată în sarcini și procese care necesită inteligență complexă pe care o dețin numai oamenii. AI-urile sunt bune cu sarcini banale și repetitive. Creați fluxul de lucru o dată, instruiți programul AI cu privire la proces și acesta va continua să se livreze până când programul se oprește din cauza defecțiunilor hardware sau software. Valoarea afacerii Inteligența crescută are o valoare mai mare decât programele AI, deoarece ajută oamenii în luarea deciziilor. AI nu ajută companiile în luarea deciziilor. Dezvoltare Este nevoie de multă muncă de cercetare și dezvoltare pentru a construi un program funcțional de inteligență îmbunătățită. Puteți pur și simplu să copiați sursa unui AI și să o replicați pentru a crea mai mulți roboți AI. Întreținere și dezvoltare continuă. Trebuie să vă duceți programele de inteligență augmentată printr-un program de întreținere atent.
De asemenea, trebuie să continuați să lucrați la codul sursă pentru a dezvolta programul pentru a depăși în mod continuu provocările noi ale afacerilor. Pe lângă stocarea în cloud și actualizările de securitate, AI-urile sunt mașini care nu necesită întreținere.
L-ați dezvolta și antrena o dată, iar mașina va continua să funcționeze atâta timp cât procesul de afaceri are nevoie de el. Social Intelligence Programele de amplificare a inteligenței trebuie să conțină un anumit grad de inteligență socială, deoarece trebuie să lucreze cu oamenii. AI nu au nevoie de inteligență socială, deoarece lucrează în medii izolate fără intervenția oamenilor. Procesarea feedback-ului în timp real Uneori, programele de inteligență augmentată trebuie să proceseze feedback-ul de la omologii lor umani. AI-urile nu trebuie să ingereze și să analizeze feedback-ul în timp real. Tehnicile rezolvă orice anomalie în performanța lor în timpul programelor de actualizare a sistemului. Exemplu Recomandările de conținut oferite de platformele video OTT sau site-urile web sunt programe de amplificare a informațiilor. Căutările pe web de către asistenți inteligenți, filtrarea spam-ului prin clienți de e-mail, verificarea plagiatului etc., sunt programe AI.

Rolul inteligenței sporite în Big Data

Big data este rezultatul extragerii de date în diferite industrii. De exemplu, trebuie să aflați eficiența produsului dvs. de pe piața globală. Veți începe să colectați date de la dealeri, furnizorii lanțului de aprovizionare, depozite, magazine de vânzare cu amănuntul, clienți etc. Acum, aveți terabytes de date în mai multe baze de date.

Ar fi nevoie de mii de ore de lucru și de mai multe echipe pentru a verifica datele, a le curăța, a le organiza în grupuri și, în cele din urmă, a le ingera în software-ul de business intelligence (BI) pentru analiza modelelor.

Puteți minimiza efortul și puteți implica costul datelor mari prin creșterea analiștilor de date cu programe AI și ML. Mașinile de inteligență vor analiza și organiza automat datele la sursă și le vor stoca pe un cloud securizat, astfel încât oamenii de știință de date umane să poată studia seturile de date.

  Cum să eliminați „Vizitate frecvent” pe Safari (iPhone și Mac)

În timpul analizei extinse a datelor, AI-urile pot, de asemenea, spori capacitățile umane prin îndeplinirea sarcinilor repetitive pe care oamenii de știință de date ar trebui să le îndeplinească altfel.

Acum, cu Internetul lucrurilor, companiile trebuie să se ocupe de mai multe date, deoarece acești senzori inteligenți colectează date din lumea reală de-a lungul vieții. Probabil, te-ai baza doar pe altceva decât pe capacitățile umane pentru a procesa baze de date atât de enorme. În schimb, ar fi de ajutor dacă ți-ai mări forța de muncă umană cu modele AI și ML.

Beneficiile inteligenței sporite

Beneficiul semnificativ al creșterii cognitive este evitarea oricărei pierderi grave a proceselor de afaceri din cauza AI-urilor defectuoase care iau decizii în scenarii din lumea reală. Aici, forța de muncă umană supraveghează activitățile AI și face corecturi de curs atunci când este necesar.

Alte beneficii semnificative sunt cele menționate mai jos:

 • Permite liderilor de afaceri să ia decizii impecabile pentru proiecte esențiale, cum ar fi angajarea de recruți, înființarea unei noi fabrici de producție etc.
 • Programul AI al oricărui sistem de inteligență augmentată poate curăța milioane de referințe în câteva minute și vă poate obține referințele adecvate de care aveți nevoie pentru luarea deciziilor.
 • Amplificarea inteligentă economisește timp prin validarea, curățarea, organizarea și filtrarea bazelor de date masive.
 • Modelele de inteligență îmbunătățite pentru cercetare și dezvoltare, dezvoltare de produse, marketing și vânzări pot ajuta companiile prin prezicerea rezultatelor unor ipoteze specifice sau acțiunilor din lumea reală.
 • Eliminați părtinirea și eroarea umană din procesele de afaceri.
 • Reduce costurile operațiunilor de afaceri prin maximizarea rezultatelor de la mai puțini angajați.
 • Puteți trimite cursanți și forță de muncă necalificată pe teren mai repede, ajutându-i cu inteligență sporită prin intermediul smartphone-urilor sau gadgeturilor VR.
 • Îndeplinește cu precizie sarcini repetitive și limitate în timp într-o durată scurtă, ajutând astfel operațiunile de afaceri.

Inteligență sporită: resurse de învățare

Inteligență sporită

Această carte extraordinară Amazon vă ajută să combinați eficient inteligența mașină și cea umană. Prin urmare, aceasta este o lectură obligatorie pentru dvs. dacă sunteți manager de afaceri, CEO, CTO, COO și cercetător de date.

Cartea se concentrează în principal pe următoarele:

 • Cerințele pentru amplificarea inteligenței
 • Riscuri, etica și guvernanța datelor pentru amplificarea informațiilor
 • Augmentare slabă și creștere substanțială

Inteligență sporită: sisteme inteligente

Această carte este o resursă ideală pentru înțelegerea conceptelor de bază ale simbiozei om-mașină.

De asemenea, cartea face parte din seria Digital Epistemologies and New Literacies de la Amazon.

Inteligența sporită în domeniul sănătății

Nișa de asistență medicală este o industrie care poate beneficia cel mai mult de inteligența colectivă om-mașină. Această carte explică toate nuanțele amplificării inteligenței în beneficiul profesioniștilor din domeniul sănătății.

Se concentrează pe subiecte precum cele menționate mai jos:

 • Viteza de diagnosticare și eficiență în industria sănătății
 • Luare mai bună a deciziilor de către medicii umani în situații clinice dificile
 • Studii de cazuri din lumea reală de amplificare a inteligenței în practicile medicale

Încheierea

Deci, acum știți ce este inteligența augmentată și cum este relevantă această tehnologie pentru afacerea dvs. Și această tehnologie de ultimă oră nu se va opri doar aici.

Acesta va înlocui orice efort manual pe care oamenii îl depun în industria de producție și servicii. Procesele dvs. de afaceri vor deveni mai eficiente și mai rentabile și vor necesita depanare.

Ați putea fi, de asemenea, interesat de inteligența artificială generală (AGI), cursurile online pentru a învăța inteligența artificială (AI) și exemplele de inteligență artificială (AI) în viața noastră de zi cu zi.