12/05/2022

Ce este securitatea XDR? 7 cele mai bune soluții pentru afacerea dvs

O soluție extinsă de detectare și răspuns (XDR) combină instrumente de securitate care monitorizează, detectează și răspund la o gamă largă de amenințări la diferite niveluri ale unei infrastructuri IT.

În mod ideal, un XDR consolidează mai multe instrumente de securitate pentru a oferi o soluție unificată care monitorizează, analizează, detectează și atenuează automat amenințările. De asemenea, oferă vizibilitate și control unificate pentru toate sarcinile de lucru din rețea, cloud și punctele finale.

Un XDR obișnuit integrează caracteristicile și beneficiile colectării de date a unui EDR, atenuarea amenințărilor SOAR, vânarea amenințărilor SIEM și analiza traficului de rețea (NTA). Apoi le combină cu User and Entity Behavior Analytics (UEBA) și cu alte instrumente pentru a oferi o soluție unificată și cuprinzătoare care poate identifica și răspunde amenințărilor sofisticate existente și emergente. În timp ce unii furnizori oferă modulele ca componente individuale, alții le pot oferi ca servicii la pachet.

În general, o soluție XDR poate detecta amenințări complexe și avansate pe care instrumentele tradiționale de securitate le-ar pierde. Pentru a realiza acest lucru, folosește telemetrie, detectare și capabilități de răspuns care îi permit să ofere funcții precum;

 • Urmărirea activităților neobișnuite sau suspecte în mai multe medii IT și straturi de rețea.
 • Identificarea și răspunsul la amenințările de securitate avansate și persistente și programele malware
 • Investigați rapid și eficient amenințările de securitate folosind inteligența și automatizarea încorporate.
 • Îmbunătățiți viteza de detectare și atenuare a amenințărilor, reducând astfel timpul de nefuncționare.

Beneficiile XDR

Unele dintre beneficiile majore ale soluțiilor XDR includ, dar nu se limitează la;

 • Îmbunătățirea detectării, răspunsului și protecției împotriva unei game largi de amenințări.
 • Costuri mai mici pentru a detecta și a răspunde eficient la amenințări
 • Reduce sarcinile de lucru pentru echipele de securitate, permițându-le astfel să se concentreze pe alte activități și să îmbunătățească productivitatea.
 • Oferirea de vizibilitate asupra poziției de securitate a organizației
 • Automatizarea diferitelor operațiuni de securitate.

Astăzi, pe piață există o gamă largă de soluții XDR. Cu toate acestea, acestea diferă în funcție de performanță, scalabilitate, integrare cu alte instrumente, cost și alte caracteristici.

Acestea fiind spuse, mai jos sunt cele mai bune soluții XDR.

McAfee MVision XDR

McAfee Mvision XDR este o soluție proactivă, conștientă de date, care detectează și oprește eficient atacurile normale și sofisticate. Oferă o vedere unificată în rețea, cloud și puncte finale. Prin integrarea și orchestrarea diferitelor soluții de securitate, McAfee Mvision XDR îmbunătățește vizibilitatea, răspunsul și controlul, reducând în același timp sarcinile manuale și crescând viteza.

Caracteristici

 • Caracteristicile de conștientizare a datelor determină sensibilitatea și criticitatea unui activ, permițând astfel prioritizarea automată a detectării și protecției amenințărilor.
 • Soluție eficientă și eficientă din punct de vedere al costurilor, care oferă informații proactive și acționabile privind amenințările.
 • Investigații și contramăsuri automatizate pentru a detecta atacurile și a proteja sistemele și dispozitivele, minimizând astfel riscurile înainte și după atacuri.
 • Combină datele de telemetrie din cloud și on-premise pentru a oferi o vedere holistică a întregii active comerciale și a datelor sistemelor, împreună cu comportamentele atacatorului.
 • Investigațiile bazate pe inteligență artificială și automatizate permit echipelor să ia decizii mai bune de securitate pentru a rezolva rapid potențialele amenințări și pentru a preveni sau reduce daunele. De asemenea, permite echipelor să accelereze investigațiile și să prioritizeze ceea ce este sensibil și critic, minimizând astfel daunele.
  Cum să setați tastatura iluminată din spate la Always On

Trend Micro Vision One

The Trend Micro Vision One este o platformă XDR puternică pentru detectarea și răspunsul la amenințări complexe. Utilizează senzori nativi și puncte de protecție pentru a detecta o gamă largă de activități de amenințare la diferite niveluri de securitate.

Folosind un SIEM bazat pe cloud, Trend Micro coordonează soluțiile de securitate la fața locului, cum ar fi securitatea rețelei, protecția serverului, protecția punctelor terminale și produsele de securitate e-mail pentru a identifica și a răspunde la amenințări. Pe lângă instrumentele on-premise, are o opțiune de securitate în cloud pentru sarcinile de lucru virtuale.

Caracteristici

 • Oferă vizibilitate cuprinzătoare asupra datelor, permițând astfel echipelor de securitate să identifice și să răspundă prompt la amenințări.
 • Raportare organizată care permite echipelor de securitate să vadă lanțul de atacuri de-a lungul diferitelor niveluri de securitate
 • Colectează, corelează și analizează perfect și automat datele de la servere, rețele, e-mailuri, încărcături de lucru în cloud și alte surse, notificând în același timp echipele relevante despre activitățile suspecte.
 • Oferă vizibilitate sporită asupra poziției de securitate, oferind în același timp protecție sporită împotriva amenințărilor normale și emergente. Oferă detectarea și atenuarea mai rapidă a amenințărilor în comparație cu soluțiile antivirus tradiționale.
 • Soluția, care este ușor de integrat cu alte instrumente de securitate, oferă prioritizarea eficientă a amenințărilor, monitorizarea alertelor, investigarea incidentelor, managementul politicilor și optimizarea.

Palo Alto Networks Cortex XDR

Palo Alto Networks Cortex XDR este o platformă de securitate puternică care integrează combinația potrivită de instrumente pentru a asigura o protecție completă. În general, acest design combină caracteristicile de detectare, răspuns, prevenire și investigare într-o singură soluție de securitate puternică și eficientă. Integrarea datelor rețelei, cloud și endpoint permite echipelor să își protejeze sistemele IT împotriva atacurilor avansate.

Caracteristici

 • Cu o rată de detectare ridicată, instrumentul are agenți care protejează punctele finale de exploatări, atacuri fără fișiere și malware.
 • Analize și protecție a comportamentului utilizatorului bazate pe învățarea automată pentru a opri anomaliile și activitățile suspecte
 • Combină informații despre rețele, puncte finale și date din cloud
 • Reduce alertele cu peste 90%, permițând astfel echipelor de securitate să se concentreze asupra altor activități
 • Vânătoarea avansată de amenințări și informații îi vor permite să identifice și să oprească amenințările evazive.
 • Utilizează serviciul Palo Alto Network Managed Threat Hunting pentru a oferi utilizatorilor săi acoperire non-stop și protecție împotriva unei game largi de atacuri.

Platforma Cynet 360 XDR

Cynet 360 este o platformă autonomă de protecție a încălcării care oferă o detectare și atenuare a amenințărilor all-in-one. Vă permite să automatizați procesele de monitorizare, de detectare a amenințărilor și de remediere. Pe lângă automatizarea răspunsului, soluția de securitate XDR include analiza traficului de rețea, vizibilitate aprofundată și funcții de remediere predefinite și personalizate.

Caracteristici

 • Combină antivirusul, EDR, răspunsul la incident, inteligența înșelăciunii, analiza rețelei și UEBA pentru a oferi detectarea și remedierea completă a tuturor tipurilor de amenințări. În consecință, oferă vizibilitate și protecție îmbunătățite fără a fi nevoie să implementeze o stivă de securitate cu mai multe produse.
 • Acceptă remedierea automată sau manuală a amenințărilor care vizează rețele, gazde, utilizatori și fișiere
 • UEBA bazat pe inteligență artificială pentru a detecta activitățile suspecte ale utilizatorilor care indică un intrus
 • O gamă largă de strategii și scripturi pentru a eficientiza și automatiza răspunsul la detectarea amenințărilor și alte operațiuni de securitate.
 • Serviciul de informații pentru înșelăciune creează conturi false, slab protejate, care sunt foarte atractive pentru atacatori. În consecință, serviciul deturnează atenția atacatorului, astfel încât acesta să se concentreze pe efectuarea activităților lor rău intenționate pe conturile și datele false și ușor de schimbat setările contrafăcute.
  Google Foto își pierde spațiul de stocare gratuit: Ce trebuie să știți

Soluție Rapid7 InsightIDR XDR

Rapid7 InsightIDR este o soluție XDR robustă bazată pe cloud, cu o interfață intuitivă și capacitatea de a analiza rapid datele din rețele, jurnale, puncte finale și alte zone. Arhitectura cloud vă permite să centralizați și să optimizați operațiunile de securitate în întreaga infrastructură. Utilizează rețeaua cuprinzătoare de informații despre amenințări bazată pe învățarea automată a Rapid7 și UEBA pentru a detecta și a răspunde automat și rapid problemelor de securitate.

Platforma este o soluție SIEM cu o consolă bazată pe browser. Deși efectuează majoritatea operațiunilor pe cloud, a venit și componente care rulează la fața locului. Agenții de la fața locului colectează de obicei date din diverse surse și apoi le încarcă în cloud printr-o conexiune criptată securizată pentru procesare.

Caracteristici

 • Mai multe metode avansate de detectare oferă o protecție îmbunătățită și non-stop.
 • Detectarea avansată a amenințărilor și identificarea lanțurilor de atac după analizarea înregistrărilor de jurnal unificate
 • Folosește învățarea automată pentru a construi o linie de bază a comportamentelor utilizatorilor, după care alertează automat echipele de securitate dacă detectează activități suspecte sau acreditări furate.
 • De asemenea, folosește UEBA pentru a stabili activitățile utilizatorilor, detectând astfel cu ușurință anomaliile și reducând alertele false.
 • Attack Behavior Analytics (ABA) permite instrumentului să detecteze originea diferitelor atacuri, oprind astfel actorii răi înainte ca aceștia să-și lanseze atacurile.
 • Un mecanism de răspuns la incident pe care îl puteți implementa folosind modulele locale de agenți la fața locului.

Sophos Intercept X Endpoint

Sophos Intercept X Endpoint este o soluție XDR puternică care oferă echipelor securitate complet sincronizată, nativă în cloud. Consolidează datele din mai multe surse și apoi le prezintă pe un tablou de bord ușor de utilizat.

Instrumentul XDR oferă vizibilitate îmbunătățită și răspuns la amenințări pentru a asigura protecție maximă pentru infrastructură și active. În plus, permite echipelor să detecteze și să investigheze rapid o gamă largă de amenințări pe servere, puncte finale, firewall-uri, rețele și alte surse de date.

Caracteristici

 • Oferă o viziune holistică asupra poziției de securitate cibernetică a organizației, permițând în același timp echipelor de securitate să analizeze detaliile granulare atunci când investighează amenințările.
 • Detectarea și oprirea tehnicilor de atac pe care se bazează atacatorii pentru a exploata vulnerabilitățile de securitate. Acestea includ tehnici folosite pentru a lansa exploatări fără malware, fără fișiere și alte exploatații. În mod ideal, acest lucru ajută la oprirea atacurilor zero-day înainte ca actorii răi să înceapă să înceapă.
 • Oferă securitate totală bazată pe analizele datelor dintr-o serie de surse de date, inclusiv, dar fără a se limita la servere, puncte finale, firewall-uri, dispozitive de rețea, e-mail și multe altele.
 • Protejați fișierele prin monitorizarea integrității fișierelor, informații detaliate și lista albă a aplicațiilor
 • Efectuați o căutare avansată de amenințări bazată pe inteligență artificială și preveniți programele malware existente și emergente, ransomware, atacurile fără fișiere și alte exploit-uri care vizează punctele finale.
  Cum să anulați o comandă Fashion Nova

Soluția Fidelis Elevate XDR

Fidelis Elevate XDR este o soluție de securitate cibernetică puternică, eficientă și proactivă. XDR-ul activ permite echipelor de securitate să găsească și să răspundă la amenințări și să folosească tehnici de înșelăciune pentru a induce în eroare atacatorii. În mod ideal, instrumentul oferă vizibilitatea, acuratețea, viteza și contextul de care au nevoie echipele de securitate pentru a răspunde eficient amenințărilor și a preveni atacurile.

Platforma integrează detectarea și răspunsul punctelor finale și a rețelei, prevenirea pierderii datelor, înșelăciunea și alte caracteristici într-o singură soluție unificată care previne amenințările avansate și activitățile rău intenționate.

Caracteristici

 • Oferă vizibilitate asupra întregului trafic de e-mail, rețea și web și cloud,
 • Oferă vizibilitate tuturor activităților terminalului și dispozitivului,
 • Stabilește următoarea mișcare a atacatorului și, în consecință, determină ce acțiune să întreprindă pentru a opri atacul. Ca atare, poate detecta rapid și răspunde la amenințări înainte ca acestea să vă afecteze sistemele.
 • Utilizează algoritmi îmbunătățiți de învățare automată pentru a identifica potențialele atacuri zero-day și amenințările avansate, permițând echipelor de securitate să acționeze rapid și să oprească toate activitățile rău intenționate.
 • Validarea automată a alertelor de detectare a amenințărilor de rețea pentru a reduce falsele pozitive și pentru a se asigura că echipele de securitate se concentrează asupra amenințărilor reale.
 • Utilizează analize avansate de învățare automată pentru a detecta intruziunile și alte semne de atacuri. De asemenea, oferă investigații automate ale amenințărilor folosind criminalistică profundă.

Concluzie 👨‍💻

Pe măsură ce complexitatea peisajului amenințărilor și a atacurilor cibernetice crește, echipele IT trebuie să caute instrumente și strategii de securitate mai avansate, dincolo de antivirusurile tradiționale și alte soluții de protecție a terminalelor, pentru a detecta și a răspunde la atacurile cibernetice sofisticate.

În cele mai multe cazuri, atacatorii folosesc punctele finale ca puncte de intrare, după care se pot muta lateral către alte active IT din rețea. Remedierea acestei deficiențe necesită soluții avansate de securitate, cum ar fi XDR, care oferă un punct final mai cuprinzător și securitatea rețelei pentru a preveni o gamă mai largă de atacuri și amenințări.

O soluție tipică XDR asigură că instrumentele de protecție a punctelor terminale funcționează perfect cu rețeaua, e-mailul, identitatea și alte controale de securitate pentru a detecta și opri toate atacurile. În mod ideal, oferă o abordare mai eficientă și holistică pentru detectarea și răspunsul amenințărilor. În plus, un XDR oferă echipelor de securitate mai multă vizibilitate și rapoarte mai eficiente, reducând în același timp falsele pozitive.

Ați putea fi, de asemenea, interesat de: Cele mai bune soluții SOAR pentru întreprinderi mici și întreprinderi

x