Ce este legarea canalului?

Un computer se poate conecta la o singură rețea Ethernet odată. De asemenea, se poate conecta doar la o singură rețea WiFi. Dacă aveți disponibile atât o rețea WiFi, cât și o rețea Ethernet, va trebui să alegeți dintre cele două pe care doriți să o utilizați. Același lucru este valabil dacă aveți mai multe rețele fără fir și cu fir disponibile; poți alege doar unul la care să te conectezi.

Dacă rețeaua acceptă transmisii multiple, în general puteți obține o viteză mai mare de la conexiune printr-o metodă numită legare de canale.

legarea canalului

Legarea canalului

Conectarea canalelor se poate face cu conexiuni Ethernet sau cu conexiuni WiFi. Canalele pe care le transmite rețeaua, de obicei canalele de 2,5 Ghz, din două rețele diferite sunt legate. Un utilizator se conectează în continuare la o rețea, dar cu canalele conectate, utilizatorul obține o conexiune mai rapidă.

Conectarea canalelor nu se poate face de pe un computer. Nu contează dacă utilizați un sistem Windows sau un Mac. Legarea canalelor depinde de factori care nu au nimic de-a face cu un computer și tot ceea ce are de-a face cu structura rețelei tale.

Routere/modemuri acceptate

Pentru a conecta canalul, routerul/modem-ul trebuie să accepte mai multe link-uri de încărcare și descărcare care provin dintr-o singură conexiune. Pentru a afla dacă o face, căutați specificațiile online. Dacă routerul dvs. nu acceptă legarea canalelor, va trebui să-l înlocuiți cu unul care o acceptă.

  Ce este HDMI wireless și ar trebui să-l folosești?

Cablu de rețea acceptat

ISP-ul dvs. trebuie să accepte, de asemenea, legătura de canal; aceasta înseamnă că ar trebui să vă poată oferi mai multe link-uri de încărcare și descărcare printr-o singură conexiune. Majoritatea furnizorilor de servicii de internet pot oferi mai multe link-uri, dar vor percepe mai mult.

Compatibilitate cu rețea și modem

Pe lângă atât rețeaua, cât și modemul care acceptă legătura de canale la nivel individual, configurațiile pe care le au trebuie să fie consecvente între ele. Dacă doriți să aflați cerințele de conectare a canalelor pentru ISP-ul dvs., întrebați-i despre asta. Ei vă vor spune numărul de canale de descărcare și încărcare pe care le acceptă și le oferă pentru conexiunea dvs.

Apoi trebuie să verificați dacă routerul acceptă acele canale.

Avantajul legăturii canalului

O conexiune la rețea poate primi și transmite date prin diferite rețele. Majoritatea utilizatorilor rămân la rețeaua de 2,4 Ghz. Canalele pot fi aglomerate la orele de vârf și aici intervine legătura dintre canale. Permite utilizatorilor să transmită simultan date pe toate canalele disponibile în loc de unul singur. Acest lucru vă oferă o conexiune mai rapidă sau o viteză stabilă și constantă a conexiunii în timpul orelor de vârf.

Am nevoie de legare la canal?

Legătura de canale nu este ceva pe care trebuie să-l ai. Utilizatorii finali se pot descurca cu o conexiune rapidă la internet, totuși, dacă intenționați să consumați conținut media HD sau 4K, cum ar fi cel de la Comcast sau Xfinity, aveți nevoie de conectare la canal.

  Cum să utilizați șabloanele în Go