Ce este Digital Twin și de ce este important în IoT?

Afacerile pregătite pentru viitor creează, depanează, actualizează și inovează eficient produse fizice sau digitale cu gemeni digitali. Nu știi ce este? Găsiți mai jos!

Internetul lucrurilor (IoT) permite companiilor să colecteze cantități masive de date din lumea reală. Atunci când este aplicat din motive comerciale, IoT revoluționează diferite procese de producție și de livrare a serviciilor. De asemenea, ajută companiile să creeze simulări în timp real pentru produse/servicii noi și existente.

Un nivel avansat de simulare sau un concept digital de gemeni alimentat de IoT vă oferă date precise din teren.

Dacă înveți conceptul de geamăn digital din punct de vedere tehnic și teoretic, deschizi o oportunitate vastă.

Puteți construi soluții ca agenție digitală gemenă pentru marile companii sau puteți asigura locuri de muncă bine plătite în companii de top. Ca să nu mai vorbim, poți folosi și tehnologia în afacerea ta. Deci, să aflăm ce, cum, de ce și orice altceva despre geamănul digital.

Ce este Digital Twin?

Un geamăn digital este un model virtual și computerizat pentru produse fizice, active, forță de muncă, fluxuri de lucru ale proceselor de afaceri și software digital.

De-a lungul ciclului de viață al produsului, geamănul digital primește date în timp real prin intermediul senzorilor și a intrărilor de sondaj. Un algoritm de analiză a datelor analizează datele colectate pentru a afișa previziunile viitoare.

Astfel, echipa de dezvoltare a produsului poate depana orice produs, poate îmbunătăți produsul în următorul ciclu de dezvoltare, poate descoperi idei de afaceri noi și multe altele.

Ar putea exista gemeni digitali pentru orice este de interes comercial. Totul poate fi replicat într-un program de calculator, de la un simplu depozit de produse până la sediul central al unei companii, nave spațiale, platforme petroliere offshore, sisteme hyperloop, CRM-uri și software de securitate cibernetică.

Cum funcționează Digital Twin?

Călătoria unui geamăn digital începe cu crearea unei replici grafice a unui obiect fizic. De exemplu, dacă doriți o replică digitală a unei clădiri de birouri, utilizați orice software CAD pentru arhitectura clădirii. Apoi, puteți folosi și scanere 3D pentru diferite spații interne ale clădirii pentru a face replica digitală aproape reală.

Apoi, trebuie să plasați dispozitive IoT pentru colectarea datelor. Acestea ar putea fi termostate, camere de securitate inteligente cu OCR, cutii Wi-Fi mesh, senzori de temperatură, senzori de apă, senzori de aer, senzori de sunet ambiental și multe altele.

Folosind unul sau mai multe dispozitive de analiză de vârf, puteți colecta date valoroase de la aceste dispozitive și senzori IoT. După analiza locală, puteți stoca datele în cloud și puteți utiliza informațiile pentru a construi un model live al clădirii pe un computer folosind modelul CAD.

  4 software pentru gestionarea duratei de viață și a performanței bateriei laptopului

Geamănul digital va reproduce tot ce se întâmplă în interiorul clădirii. Cu un flux continuu de date, puteți prognoza păsări, consumul de energie electrică, acoperirea Wi-Fi, utilizarea AC, utilizarea optimă a spațiului comercial și multe altele.

Tipuri de gemeni digitali

#1. Business Asset Twins

Când două sau mai multe componente ale afacerii lucrează împreună pentru a oferi rezultate valoroase, îl numiți un activ al afacerii. Acum, când creați gemeni digitali ai unor astfel de active, obțineți gemeni de active.

Astfel de replici digitale vă ajută să studiați interacțiunea componentelor în lumea reală și să colectați date de performanță pentru îmbunătățirea procesului.

#2. Gemeni de piese sau componente

Componentele sau părțile gemene sunt replici digitale ale celei mai mici unități a unui proces de afaceri. De exemplu, un transportor, un braț robotic etc., pot fi modelate digital pe un program de calculator în scopuri de simulare.

#3. Gemeni de unitate sau sistem

Unitățile gemene sunt replici digitale cu date de lucru live pentru sistemele de afaceri care pot produce un intermediar al unui produs sau un produs finit. De exemplu, o mașină de îmbuteliat apă minerală produce apă minerală ambalată pentru unitatea de etichetare.

#4. Proces sau Wokflow Twins

Fluxul de lucru sau gemenii digitali la nivel de proces sunt cele mai înalte stări pentru replicile digitale. De exemplu, crearea unei simulări digitale a unei fabrici de producție de vehicule din viața reală este un proces geamăn.

Gemenii de proces arată cum forța de muncă umană, activele robotice, unitățile de producție și alte echipamente minute lucrează împreună pentru a produce mașini.

Digital Twin vs. Simulare

Deși ambele sună la fel, găsiți mai jos diferențele fine din acest tabel:

Caracteristici/AtributeDigital TwinSimulationScale Sisteme de afaceri mai mici la fabrici de producție masive. De obicei, companiile folosesc simularea pentru nevoi specifice la scară mică. De exemplu, zborul cu avioane sau simularea unui atac cibernetic. Date în direct Datele în timp real colectate din mediul în care obiectul digitizat funcționează sunt esențiale ale tehnologiei gemene digitale. O simulare nu necesită intrări de date în timp real. Domeniul de studiuPuteți studia o întreagă afacere sau o sarcină minut. Simularea se concentrează pe o sarcină la un moment dat. Partajarea perspectivelor Un geamăn digital partajează automat informațiile de ieșire cu obiectul sau procesul fizic. O simulare nu împărtășește informații în mod automat. Trebuie să implementați manual rezultatele.

Cazuri de utilizare ale Digital Twin

#1. de fabricație

Gemenii digitali sunt aici pentru a oglindi ciclul de viață al unui produs. Prin urmare, nu ai fi surprins să știi că gemenii digitali au devenit indispensabili în toate fazele de fabricație, ghidând produsele de la etapa de proiectare până la produsul finit și toți ceilalți pași.

#2. Sănătate

La fel ca produsele și serviciile, și pacienții pot beneficia de tehnologia digitală gemenă. O serie de dispozitive IoT de asistență medicală vor colecta date la diferite niveluri.

Experții pot aplica astfel de date de asistență medicală și strategii de tratament pe o replică digitală pentru a simula situația. Această abordare generează cele mai bune modalități posibile de a trata o afecțiune.

#3. Auto

Vehiculele conțin multe tipuri de sisteme complexe, variabile și co-funcționale. Designerii și inginerii folosesc în mod extensiv gemenii digitali în proiectarea și fabricarea auto.

  Un ghid pentru declarația JavaScript Switch cu exemple

Această abordare îmbunătățește vehiculele, minimizează costurile de producție și generează venituri masive pentru industria auto.

#4. Cu amănuntul

Marile lanțuri de cumpărături au aplicat deja tehnologia digitală dublă în centrele și piețele lor.

Ei colectează date despre clienți printr-o serie de dispozitive IoT care urmăresc sentimentul clienților pe afișajele produselor, ambalaj, alegerea unei anumite mărci, considerente de preț și multe altele.

Apoi, analizând astfel de date, echipele de marketing cu amănuntul pot crea strategii de retail pentru a maximiza vânzările.

Utilizări ale Digital Twin în IoT

Tehnologia IoT și digital twin sunt interconectate. Trebuie să implementați dispozitive IoT pentru a aduna date live despre obiectul real și a transfera datele în replica digitală pe un server de computer.

Deoarece IoT-urile pot comunica între ele și cu un server central, devine ușor să colectați date holistice despre obiectul fizic pe care îl monitorizați. Dispozitivele IoT furnizează în mod constant date, astfel încât modelul digital geamăn să poată analiza și prezenta informații despre performanță.

În mod similar, producătorii IoT pot crea, de asemenea, o replică digitală a unui dispozitiv sau a unei întregi case sau birou și să testeze eficacitatea diferitelor dispozitive IoT pe care sunt dispuși să le dezvolte.

De exemplu, un producător IoT poate crea o simulare a unei case inteligente folosind CAD și scanarea 3D a casei fizice. Apoi, pe geamănul său digital, poate plasa diverse dispozitive IoT în diferite poziții și poate afla dacă se pot conecta la Wi-Fi-ul de acasă sau au nevoie de îmbunătățiri.

Beneficiile Digital Twin

Găsiți mai jos avantajele de care se bucură afacerea dvs. atunci când implementați această tehnologie:

#1. Eficiență îmbunătățită

Când un produs nou se află în faza de fabricație, puteți optimiza întregul proces în timp real, puteți înlocui echipamentele defecte ale instalației, puteți preveni accidentele și puteți minimiza timpul de nefuncționare a sistemului.

#2. C&D rentabil

Cu o copie digitală dublă a unui produs sau serviciu din lumea reală, aveți tone de date de performanță într-un server centralizat.

Prin urmare, puteți tăia și tăia datele pentru a face predicții și a forma ipoteze. Dacă astfel de ipoteze funcționează, descoperiți produse, servicii sau modele de venituri noi din produsele și serviciile existente.

#3. Performanță mai bună

De asemenea, puteți asigura o performanță de vârf constantă a produselor și serviciilor prin colectarea de date în timp real folosind IoT și proiectarea datelor pe gemeni digitali.

De exemplu, orice erori de sistem viitoare vor apărea automat pe ecran. Puteți opri procesul în siguranță și puteți înlocui imediat echipamentul pentru a evita pierderea orelor de producție.

#4. Monitorizare fără griji

Pentru echipamentele de producție periculoase, puteți utiliza monitorizarea de la distanță folosind un model digital twin.

#5. Previziune

Industria de producție și ospitalitate își poate prezice cu precizie capacitățile de producție sau de service pentru comenzile mari.

#6. Timp de producție minim

În plus, puteți reduce considerabil defecțiunile, impuritățile și timpul de producție pentru un produs prin simularea diferitelor defecte și probleme pe geamănul său digital. După ce găsiți soluții, aplicați-le pe produs pentru a-l îmbunătăți.

#7. Managementul sfârșitului vieții produsului

Producătorii pot planifica în avans strategiile de gestionare a sfârșitului vieții sau de reciclare, chiar înainte de a produce prototipurile.

Replicile digitale pot oferi, de asemenea, perspective asupra materialelor periculoase, astfel încât designerii de produse să poată utiliza alternative mai sigure.

Provocări Digital Twin

Ca orice tehnologie nouă, geamănul digital se confruntă și cu unele provocări, și acestea sunt:

 • Senzorii IoT colectează date masive din lumea reală pentru programul digital twin. Dar analiza eficientă și în timp util a seturilor uriașe de date este o mare provocare.
 • Înainte de a putea analiza datele, trebuie să le procesați prin curățarea și formatarea datelor. Acesta este, de asemenea, un blocaj.
 • Deoarece colectați terabytes de date, trebuie să le stocați în siguranță până când extrageți informații despre afaceri. Costul stocării securizate a datelor crește în fiecare zi.
 • Tehnologia digitală gemenă se bazează în mare măsură pe IoT. Iar IoT este o infrastructură costisitoare care necesită întreținere, stocare imensă, internet de mare viteză și monitorizare a securității.
 • Integrarea instrumentului de creare a gemenelor digitale cu software de consum este o mare provocare. Marii dezvoltatori de software creează integrări unu-la-unu, cum ar fi integrarea CAD pentru software-ul PLM. Astfel, există șansa de blocare a monopolului și a vânzătorului.
 • Fluxul de informații digital gemene poate fi restricționat din cauza furnizorilor terți care nu doresc să partajeze date interne din procesul lor de producție, lanțul lor de aprovizionare, inventar etc.
 • În cele din urmă, tehnologia este foarte complexă și are o curbă uriașă de învățare. Nu vă puteți pregăti forța de muncă peste noapte. Trebuie să angajezi profesioniști bine plătiți la început.
  5 lucruri pe care ar trebui să le știți înainte de a vă șterge contul Microsoft

În continuare, puteți explora viitorul tehnologiei gemene digitale.

Viitorul gemenilor digitali

Creșterea viitoare a gemenilor digitali se va baza în principal pe inteligența artificială și pe învățarea automată. Companiile vor extinde această aplicație tehnologică de la cele mai scumpe active și procese la orice are legătură cu creșterea afacerii, deoarece costul de proprietate va scădea pe măsură ce tehnologia se maturizează.

Potrivit Fortune Business Insights, cota de piață a tehnologiei gemene digitale ar trebui să devină 96,49 miliarde USD până în 2029.

În viitor, implicarea cloud computingului, a realității augmentate și a IoT va crește, de asemenea, în implementarea geamănului digital. Astfel, aceste opțiuni de carieră vor vedea o cerință uriașă pentru profesioniști calificați.

Resurse de învățare

Construirea de gemeni digitali industriali

Trebuie să citiți cartea Building Industrial Digital Twins pentru a afla cum să creați un produs minim viabil (MVP) folosind tehnologia digital Twin.

Cartea acoperă, de asemenea, interfața cu utilizatorul Microsoft Azure Digital Twin, modul de proiectare, operare și întreținere a activelor și produselor industriale utilizând tehnologia digital twin și utilizarea în afaceri în lumea reală și cazurile practice de utilizare a acestei tehnologii de ultimă oră.

Digital Twin Un ghid complet

Digital Twin A Complete Guide vine cu materiale de studiu digitale și o copie broșată a cărții.

Veți dezvolta capacități de întrebări și răspunsuri pe tehnologia digitală gemenă studiind această resursă. În cele din urmă, există o autoevaluare la sfârșitul cărții.

Digital Twin: Ghid pentru începători

Digital Twin: Ghidul pentru începători vă ajută să evaluați dacă aveți nevoie de această tehnologie pregătită pentru viitor pentru a rezolva problemele de afaceri. De asemenea, vă ajută să înțelegeți dacă trebuie să vă pregătiți forța de muncă cu gemeni digitali.

Diferite module de evaluare ajută în special consultanții, consilierii, managerii, profesioniștii și multe altele.

Digital Twin: Filosofie pentru noua revoluție digitală

Prin participarea la cursul virtual despre Digital Twin, puteți înțelege existența, realitatea și evoluția viitoare a tehnologiei Digital Twin.

Acest conținut de învățare de 33 de minute se va concentra pe următoarele:

 • Noi protocoale gemene digitale
 • BIM în era geamănului digital
 • Principiile Gemeni
 • Revoluție digitală

Cursul conține 5 prelegeri video.

Digital Twin: O privire de ansamblu cuprinzătoare

Acest curs cuprinzător de prezentare generală Digital Twin este perfect pentru a învăța conceptele și tehnologiile Digital Twin de la zero. În 18 secțiuni, veți găsi 46 de prelegeri video pe care le puteți viziona cât de mult doriți până când înțelegeți esenta.

Cursul va acoperi industria 4.0, implementarea gemenilor digitali, provocări, oportunități de carieră și multe altele.

Cuvinte finale

Până acum, ați învățat conceptele de bază ale gemenilor digitali de la nivelul său de bază. Ați descoperit, de asemenea, câteva resurse de învățare și de lectură care vă pot ajuta în călătoria dvs. de a stăpâni tehnologia geamănului digital pentru afaceri, agenții sau ca profesionist.

Apoi, consultați cele mai bune instrumente de simulare a atacurilor cibernetice.