Ce alte site-uri sunt ca Omegle?

Conectarea cu alții a parcurs un drum lung de pe vremea apelării liniilor fixe. Există acum nenumărate servicii care vă conectează cu prietenii și colegii de muncă, eliminând bătăile de cap și costurile călătoriei. Mai ales într-o perioadă ca aceasta, începem să învățăm cât de vitală este acea conexiune umană. Dar unele servicii merg mai departe decât simpla conectare la contactele tale existente. Omegle, de exemplu, este o platformă extrem de populară care te conectează cu străini. Asa de ce alte site-uri sunt ca Omegle? Vom explora această întrebare în articolul de mai jos.

Ce este Omegle?

Omegle îți permite să ai interacțiuni față în față cu nu oameni pe care îi cunoști, ci cu total străini. Creat de un adolescent în dormitorul său, Omegle a fost unul dintre primele servicii de chat online de acest fel. Da, aveam camere de chat AOL în anii ’90, dar Omegle a făcut câteva salturi dincolo de asta.

Nu există înregistrare pentru început, ceea ce este excelent pentru ca identitatea și datele personale să rămână anonime, dar își pune și problemele. Oricine îl poate folosi – literalmente oricine. După ce ați ales dacă doriți să vă alăturați prin text sau video, Omegle vă pune în legătură cu o altă persoană. Acest lucru se face aleatoriu, deci este în întregime potluck cel care apare pe cealaltă linie.

Desigur, Omegle este deosebit de popular printre adolescenți. Este un mic fior de a vorbi cu cineva pe care nu-l cunoști, anonimatul îți oferă posibilitatea de a discuta deschis și fără judecată, dar de multe ori, este doar o modalitate pentru adolescenți de a-și combate plictiseala. Dar cu orice lucru atât de deschis, este ușor să fie folosit greșit. Omegle afirmă chiar pe prima pagină a site-ului lor: „Se știe că prădătorii folosesc Omegle, așa că vă rugăm să fiți atenți.”

  Cum puteți înregistra o întâlnire/un apel Google Meet

Desigur, Omegle nu păstrează niciunul dintre detaliile utilizatorilor, dar oricine poate face capturi de ecran ale chat-urilor lor. Utilizatorii pot alege chiar „modul spion”, care le permite să se strecoare în conversațiile altora. Chiar dacă ești atent, este ușor să scapi de detalii despre tine atunci când începi să lași garda jos cu cineva care îți place. Acesta este motivul pentru care mulți părinți au început să blocheze site-uri precum Omegle, astfel încât copiii lor să nu le poată folosi deloc.

Dar odată ce începi să blochezi site-uri web, cât de departe mergi? Acesta este singurul site de chat care nu este sigur? Ce alte site-uri sunt ca Omegle? Pentru început, vastitatea internetului și toate colțurile sale întunecate fac aproape imposibil să fii singurul de acest fel.

Alternative la Omegle

Există multe alte alternative la Omegle care includ TinyChat, Whisper, CoolMeet, ChatHub, Emerald Chat, ChatRoulette, Shagle, Chatrandom, Dirtyroulette, Camsurg și Bazoocam – opțiunile sunt aproape nesfârșite. Toate au câteva diferențe, dar toate servesc în esență aceluiași scop.

De exemplu, TinyChat este în principiu același cu Omegle, dar majoritatea utilizatorilor săi se conectează printr-o cameră de chat, care conține până la 12 fluxuri video per cameră. Acest lucru se simte instantaneu puțin mai confortabil, deoarece conversațiile nu sunt unul la unu, așa că probabil că conversațiile nu vor deveni prea personale.

ChatRoulette, pe de altă parte, funcționează unul la unu, la fel ca Omegle. Te împerechează cu un străin și, dacă te simți inconfortabil sau nu mai vrei să discuti cu acea persoană, „ucizi” conversația și mergi mai departe.

  4 Cel mai bun software de generare de subtitrări video cu suport în mai multe limbi

Ar trebui să-ți împiedici copiii să folosească aceste site-uri?

În calitate de părinte, puteți să blocați la stânga, la dreapta și la centru atunci când începeți să aflați cum sunt alte site-uri ca Omegle, dar este posibil să duceți o bătălie pierdută. Unde este vointa este si o cale. Capacitatea uriașă a internetului a însemnat că există aproape întotdeauna mai multe moduri decât una. Încă de la începuturile internetului, adolescenții au găsit în mod continuu noi modalități de a discuta cu străini online. Cel mai bun lucru pe care îl putem face este să-i menținem pe copiii noștri educați despre citirea steaguri roșii și despre ce fel de conversații provoacă semnale de alarmă. Păstrați întotdeauna un dialog deschis între voi, astfel încât ei să știe că pot veni la dvs. dacă ceva i-a făcut să se simtă inconfortabil, apoi puteți discuta despre cum să procedați împreună.