06/26/2022

Care este diferența dintre Twitter Block și Mute?

La fel ca orice alt site de socializare utilizat masiv, Twitter are mulți utilizatori enervanti și nepoliticoși. Unii oameni sunt pur și simplu ignoranți, în timp ce alții trolează sau hărțuiesc pe cineva în mod intenționat. Nimeni nu ar trebui să suporte un astfel de comportament în viața reală sau pe internet.

Din fericire, Twitter vă oferă mai multe instrumente pentru a vă apăra de astfel de oameni deranjați. Puteți fie să le dezactivați sunetul pentru a le filtra tweet-urile din feedul dvs., fie să le blocați pentru a scăpa complet de ele. Acest articol va acoperi avantajele și dezavantajele ambelor opțiuni, va explica cum să le invocați și va investiga ce se întâmplă exact când luați aceste acțiuni.

Blocare pe Twitter

Blocarea persoanelor pe Twitter funcționează în mod similar cu blocarea pe alte site-uri de socializare, cum ar fi Facebook. Odată ce blocați pe cineva, acesta nu va putea să vă vadă sau să retwitteze tweet-urile, să vă trimită tweet-uri sau chiar să vă trimită mesaje.

Când accesează profilul dvs., vor vedea o notă care spune că au fost blocați să vă urmărească contul. Din păcate, asta înseamnă că vor ști că i-ai blocat imediat. Chiar dacă Twitter nu trimite notificări despre blocare utilizatorilor lor, o căutare ușoară a contului tău îi va anunța.

  Cum să căutați și să adăugați GIF-uri în aplicația mobilă Twitter

Odată ce ai blocat pe cineva pe Twitter, îl vei anula automat și va fi eliminat din lista ta de urmăritori.

Cum să blochezi pe cineva pe Twitter

Urmați acești pași simpli pentru a bloca pe oricine pe Twitter:

  • Conectați-vă la contul dvs. de Twitter.
  • Vizitează profilul persoanei care urmează să fie blocată în curând.
  • Faceți clic pe pictograma cu trei puncte.
  • Veți obține un meniu drop-down din care ar trebui să alegeți Blocare.
  • Confirmați că doriți să le blocați.
  • Cum să reveniți la un bloc pe Twitter

    Poate ai blocat un prieten dintr-un accident sau te-ai răzgândit despre blocarea pe cineva. Puteți debloca cu ușurință pe cineva procedând astfel:

  • Conectați-vă la Twitter.
  • Accesați ecranul Setări, apoi alegeți Setare și confidențialitate.
  • Selectați Confidențialitate și siguranță.
  • Alegeți Siguranță și apoi Conturi blocate.
  • Veți vedea o listă cu toate conturile pe care le-ați blocat.
  • Faceți clic pe Blocat lângă numele lor.
  • Amintiți-vă că blocarea nu urmărește automat contul, așa că va trebui să-l urmați din nou, ceea ce poate face lucrurile incomode.
  • Dezactivarea sunetului pe Twitter

    Mai simplu spus, a suprima pe cineva pe Twitter este ca o versiune mai politicoasă a blocării acestuia. La fel ca și blocarea, ei nu vor fi notificați că ați făcut-o. Îți vei șterge feedul de tweet-urile și retweeturile lor, iar ei vor vedea în continuare retweeturile și tweet-urile tale. De asemenea, ei vă vor putea urmări și vă vor trimite mesaje directe.

    Practic, le interzici pe furiș și ei nu-i dau seama. Este uimitor, nu-i așa? Singurul mod în care își pot da seama că i-ați dezactivat este dacă vă trimit DM de mai multe ori. Dacă nu văd niciun răspuns, vor vedea ce se întâmplă.

      Cum să ștergi comentariile de pe Facebook, Twitter, YouTube și altele

    Uneori vrei să blochezi pe cineva pe rețelele de socializare, chiar dacă este prietenul tău. Tweeturile lor pot fi enervante sau excesive sau pur și simplu nu știu cum să se comporte pe internet. În acest caz, le puteți dezactiva fără să vă simțiți vinovat.

    Cum să dezactivați sunetul unui utilizator pe Twitter

    Iată cum poți suprima pe cineva pe Twitter:

  • Conecteaza-te la contul tau.
  • Vizitează profilul ghinionului.
  • Deschideți meniul drop-down (trei puncte).
  • Alegeți Mute.
  • Confirmați că doriți să le dezactivați.
  • Dacă doriți să activați sunetul cuiva, urmați aceiași pași și, în loc de Mute, alegeți Activați sunetul.

    Principalele diferențe dintre Twitter Block și Mute

    Pentru a recapitula rapid principalele diferențe, gândiți-vă la un bloc ca la un absolut și la sunet ca la o soluție parțială. Un utilizator blocat nu vă poate vedea profilul decât dacă se deconectează și utilizează un alt cont. Un utilizator cu sunetul dezactivat vede tot ceea ce tweet sau retweete.

    Pe de altă parte, nu vedeți postările lor în feedul dvs. Ei vă pot trimite mesaje, retweetă, favoriți și pot cita tweet-urile dvs. Nu o poți face din profilul tău, dar dacă îl vizitezi pe al lor o poți face de acolo.

    În ceea ce privește notificările, este simplu. Nu primiți notificări de la utilizatorii blocați, dar puteți primi unele de la utilizatorii dezactivați. Doar în cazul în care urmăriți un profil dezactivat, veți fi notificat despre activitatea acestuia.

    Ar trebui să dezmut sau ar trebui să blochez?

    Acum că știți care sunt diferențele cheie, rămâne la latitudinea dvs. să decideți ce curs de acțiune doriți să luați. Amintiți-vă că blocarea oamenilor, deși mai satisfăcătoare, este și mai vizibilă și mai ușor de înțeles.

      Cei mai buni 4 clienți Twitter pentru Linux

    Dacă vrei să interzici pe cineva, doar dezactivează-l. Vei scăpa de ei și te vei concentra pe tweet-uri mai interesante, fără ca ei să bănuiască nimic.