Care este cel mai bun pentru tine

Vi se pare o provocare atunci când trebuie să alegeți un instrument de management de proiect între Jira Work Management și Asana? Acest articol Jira Work Management vs. Asana vă va ajuta să luați o decizie informată.

Comparația instrumentelor de management de proiect de mai jos vă ajută să aflați punctele forte și diferențele dintre Jira Work Management și Asana. În cele din urmă, puteți afla cu ușurință care software de management de proiect este cel mai potrivit pentru întreprinderile dvs. actuale.

Ce este Jira Work Management?

Jira Work Management este un instrument PM de la Atlassian. Comercializată anterior ca Jira Core, Jira Work Management este o aplicație cloud renumită pentru a vă ajuta echipele de afaceri să-și planifice, să urmărească și să-și organizeze eficient munca. Deoarece instrumentul este online și implementează modificări în timp real, puteți colabora cu membrii echipei în timp ce adăugați sarcini, modificați prioritățile sau gestionați dependențele de sarcini.

În primul rând, puteți să creați și să atribuiți sarcini, să stabiliți termene limită, să urmăriți progresul și să monitorizați calendarul proiectului. În plus, există fluxuri de lucru personalizabile pe care le puteți alege pentru a crea un flux de lucru unic pentru proiectul dvs.

Mai mult, instrumentul vine cu un instrument inteligent de raportare și analiză încorporat. Folosind aceasta, analistul dvs. de date poate crea rapoarte personalizate, rapoarte automate și multe altele pentru raportarea clienților sau investitorilor.

Rolul Jira Work Management ca instrument PM

Majoritatea entităților software și de afaceri folosesc Jira Software și Confluence în proiecte Agile și DevOps. Cu toate acestea, Atlassian nu avea un instrument de management al proiectelor și sarcinilor care să se poată integra cu produsele sale. Prin urmare, cei care au folosit Jira au trebuit să cumpere alte instrumente PM care se integrează cu Jira și care se ocupă de gestionarea proiectelor și a lucrărilor.

Introducerea Jira Work Management a schimbat starea de mai sus. Toate echipele care folosesc Jira și alte aplicații Atlassian pentru gestionarea software-ului, produselor și serviciilor s-au mutat la acest sistem nativ de management al muncii. Instrumentul este simplu și nu necesită abilități de dezvoltare software, astfel încât oamenii de afaceri generali pot, de asemenea, gestiona proiecte în mod eficient și accesibil. În plus, vine gratuit cu software-ul Jira.

Ce este Asana?

Asana este un instrument PM în cloud și desktop care vă ajută echipele să-și organizeze, să urmărească și să-și gestioneze munca în mod eficient. Foștii angajați ai Facebook, Dustin Moskovitz și Justin Rosenstein, au dezvoltat instrumentul pentru a face software-ul de management al proiectelor disponibil pentru toată lumea, de la lucrătorii din gig până la întreprinderile mijlocii. Deși instrumentul poate gestiona și sarcinile de lucru ale întreprinderii.

Asana este un instrument de pionierat pentru a oferi o interfață vizuală pentru a crea sarcini, a le atribui membrilor echipei și a monitoriza progresul general al proiectului. Oferă diverse funcții, cum ar fi liste de sarcini, panouri kanban, calendare și cronologie pentru a vă ajuta să mențineți fiecare echipă concentrată și organizată.

  Cele mai bune 14 instrumente pentru a elimina fundalul din imagine

Rolul Asana ca instrument de management de proiect

Asana a transformat modul în care managerii de afaceri gestionau proiecte. Înainte de Asana, șefii de proiect foloseau Microsoft Projects, ceea ce este complicat și nu este ușor de înțeles de către nimeni din echipă.

După Asana, oricine poate deveni manager de proiect, iar tu poți gestiona orice proiect pe acesta. De exemplu, gestionarea treburilor acasă pentru startup-uri de afaceri pentru produse software complexe, iar Asana poate găzdui toate aceste proiecte.

Asana este unul dintre primele instrumente PM fără cod, cu acțiuni de glisare și plasare pentru configurarea rapidă a proiectului și atribuirea sarcinilor. Puteți include un nou contractant sau angajat în proiectul dvs. în mai puțin de cinci minute, trimițând doar un link de invitație.

În primul rând, puteți crea două tipuri de spațiu comun sau proiecte pe Jira. Acestea sunt prezentate mai jos:

#1.Proiecte gestionate de companie

Proprietarii de afaceri, managerii și administratorii forței de muncă creează de obicei proiecte globale folosind această funcție. Aceste proiecte determină fluxul de lucru, procesul de PM și standardizarea tuturor echipelor din cadrul proiectelor companiei.

#2. Proiecte gestionate de echipe

Un astfel de spațiu comun face parte din proiecte globale. De exemplu, ați creat un proiect global numit Web Publishing, în cadrul căruia diferite echipe își pot configura propriul spațiu de lucru pentru dezvoltarea web, producția de conținut, publicarea de conținut și marketing.

După ce ați terminat de creat un proiect, puteți adăuga sau personaliza (dacă utilizați un șablon) următoarele elemente pe Jira pentru gestionarea și monitorizarea eficientă a muncii:

Probleme

Problemele sunt cele mai mici unități ale proiectului. Puteți crea diferite tipuri de probleme, cum ar fi Epic, Task, Asset, Story și Bug.

Scânduri

Plăcile Jira sunt pentru o reprezentare vizuală a procesului dvs. de lucru folosind metodologia Kanban. Vă permite să vizualizați starea fiecărei probleme ca cărți pe care le puteți muta cu ușurință peste bord. De asemenea, puteți urmări, organiza și prioritiza problemele aliniindu-le cu coloanele precum În așteptare, Alocate, Lucrări în curs, Prioritate, Terminat etc.

Carduri

În Jira, fiecare card reprezintă o problemă specifică la care lucrați, oferind un rezumat concis al sarcinii. Puteți personaliza aceste carduri pentru a afișa detalii cheie, cum ar fi datele scadente, cesionarii și prioritățile, permițând organizarea eficientă a muncii.

Când selectați un card, puteți accesa informații și opțiuni suplimentare. Aveți posibilitatea de a adăuga câmpuri și informații necesare pe card pentru a lucra la problema, asigurând accesul ușor la toate detaliile necesare. În plus, puteți lăsa comentarii pe card pentru a stimula comunicarea și colaborarea între membrii echipei, menținându-i pe toți la curent și implicați în proces.

Fluxuri de lucru

Fluxurile de lucru vă ajută să standardizați modul în care membrii echipei ar trebui să mute o sarcină de la început până la sfârșit. Șabloanele de management de proiect Jira includ astfel de fluxuri de lucru pentru conductele de vânzări, managementul GTM, integrarea angajaților etc.

Beneficiile Jira Work Management

 • Echipele dvs. pot gestiona proiecte pe o platformă nativă care se potrivește cu interfața Jira Software, Jira Service Management, Confluence etc.
 • Jira este super accesibil în comparație cu multe alte instrumente PM similare.
 • Este o aplicație cloud, așa că nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la configurarea PC-ului.
 • Jira are o curbă de învățare scăzută, la fel ca instrumentele PM fără cod precum Asana și Trello.
 • Are șabloane pentru multe cazuri de afaceri, astfel încât să puteți începe rapid.
  De ce iPhone-ul meu nu se încarcă?

Cum funcționează Asana?

Toate proiectele Asana sunt la fel; de exemplu, ele conțin următoarele elemente PM:

 • Prezentare generală
 • Listă
 • Bord
 • Cronologie
 • Calendar
 • Fluxul de lucru
 • Bord
 • Mesaje
 • Fișiere

Într-o perspectivă mai largă, trebuie să interacționați cu următoarele interfețe cu utilizatorul aplicației pentru a naviga convenabil pe Asana:

#1. Acasă

Acasă este tabloul de bord global al proiectului tău Asana. Aici, vedeți Sarcinile, Proiectele și Oamenii din mai în carduri diferite. Puteți personaliza mai mult pagina de pornire adăugând widget-uri precum Bloc de note privat, Sarcini pe care le-am atribuit, Comentarii nefinalizate, Obiectivele mele etc.

#2. Sarcinile mele

Sarcinile mele vă permite să vizualizați sarcinile dvs. active și finalizate în vizualizările Listă, Tablou și Calendar.

#3. Inbox

Când cineva mută sarcini peste tot, atribuie sarcini noi și comentează sarcinile, toate aceste activități vor apărea în fila Mesaje primite.

#4. Raportare

Puteți crea rapoarte de proiect simple și complexe folosind funcția de raportare a Asana. Secțiunea Raportare vă permite să creați următoarele:

 • Grafice în diferite culori și variante
 • Tabloul de bord de raportare
 • Partajarea linkurilor la tabloul de bord
 • Personalizări grafice

Beneficiile Asana

 • Este ușor să începeți gestionarea proiectelor pe Asana.
 • Instrumentul Asana PM vine cu un număr limitat de șabloane.
 • Este foarte ușor să adăugați membri externi sau interni la proiectele Asana prin intermediul sistemului de invitații prin e-mail.

Jira Work Management vs. Asana

Caracteristici Jira Work ManagementAsanaInstrument pentru părințiParte din suita de produse Jira Instrument autonom Concentrare Gestionarea problemelor și sarcinilor și proiectelor globaleGestionarea proiectelorAutomatizarea fluxului de lucru Automatizare a fluxului de lucru simplă până la avansată și foarte complexă Automatizare a fluxului de lucru limitată Agil și DevOpsSupportatNeacceptatRaportare și analiză folosind module de raportare de nivel mediu și de analiză adecvate pentru raportare de date și analize standardizate businessesIntegration500+ integrări și 3.000+ alte extensii. De asemenea, se integrează cu toate aplicațiile Atlassian relevante, cum ar fi Jira Software, Jira Service Management etc.Peste 100 de integrări pentru aplicații terță parte Probleme Acceptă până la 5 tipuri de probleme Vă permite doar să creați sarcini, dar le puteți considera probleme dacă este necesarAplicații Accesibile numai printr-o aplicație webOferte web aplicații, aplicații desktop și aplicații mobile Stocare în cloud250 GB și mai mult acces la stocare în cloud
Dimensiunea maximă a atașamentului 2 GB Toate fișierele atașate trebuie să aibă o dimensiune de 100 MB; cu toate acestea, nu există limită pentru numărul de fișiere pe care le puteți atașa

Jira este perfect pentru orice caz de afaceri, dar foarte eficient pentru echipele de marketing, operațiuni, vânzări, resurse umane, finanțe, juridice și design. Găsiți mai jos câteva proiecte populare pe Jira:

Înscrierea noilor angajați

Jira vă permite să recrutați noi contractori sau angajați prin procesul de acceptare a ofertei până în ziua de introducere a postului de muncă. Tabloul de proiect preconfigurat are un Rezumat, vizualizare Listă, profil de candidat, Cesionar, Aprobatori, Complexitate, E-mail etc.

Închidere la sfârșitul lunii

Dacă găsiți că sfârșitul lunii de închidere este o provocare și necesită mult timp, puteți utiliza o placă Jira. Aici, puteți configura o vizualizare Calendar și puteți atribui sarcini membrilor echipei pentru data de încheiere a lunii după dată pentru vizibilitate și monitorizare.

  Cum să utilizați cardul cadou pe Grubhub

Crearea activelor

Multe agenții digitale folosesc Jira pentru crearea de elemente multimedia, de cod de program și de cod de site. În acest caz de utilizare, puteți crea un panou Kanban pe Jira Work Management și puteți configura carduri pentru To Do, Drafting, In Review, Approved și Created. De asemenea, puteți adăuga automatizarea fluxului de lucru, astfel încât sarcinile să se mute automat la următoarele carduri atunci când desemnatul își încheie partea.

Cazuri de utilizare de Asana

Asana este potrivit pentru orice management de proiect, cu excepția cazului în care trebuie să implementați Agile și DevOps. Găsiți mai jos câteva exemple:

Planificarea evenimentului

Puteți finaliza cu succes un eveniment de afaceri sau personal adăugând și urmărind fiecare element din Asana. Puteți utiliza un șablon preconfigurat din biblioteca de proiecte Asana sau puteți configura un proiect de la zero. Includeți elemente PM Tool, cum ar fi Prezentare generală, Listă, Tablou, Cronologie, Flux de lucru etc.

Urmărirea erorilor

Lucrezi la un proiect de dezvoltare web și aplicație și trebuie să creezi un panou de locuri de muncă pentru erori? Puteți utiliza șablonul de urmărire a erorilor din Asana. Include tot ceea ce aveți nevoie într-un proiect de depanare, cum ar fi Numele sarcinii/problemei, Destinatarul, Starea priorității etc. Puteți, de asemenea, să adăugați automatizare a fluxului de lucru pentru a muta mai repede sarcinile pe placă.

Cereri creative

Puteți centraliza solicitările de active creative ale echipei dvs. folosind acest proiect pe Asana. Adunați toate informațiile necesare, cum ar fi prioritatea, canalul(ele) creativ(e) și data limită de livrare, în timpul procesului de solicitare. În plus, vă puteți urmări fluxul de lucru creativ într-o singură locație, asigurând claritatea responsabilităților și a termenelor limită pentru toți cei implicați.

Jira Work Management vs. Asana: Verdictul

Din tabelul de comparație și discuția despre caracteristici de până acum, se vede clar că Jira Work Management este câștigătoare. Deși Asana are caracteristici aproape similare, nu este potrivit pentru proiectele Agile și DevOps.

De asemenea, Jira oferă instrumente SaaS PM la un preț accesibil în comparație cu Asana. La momentul scrierii, pentru 10 utilizatori, trebuie să plătiți 134,90 USD pe lună, în timp ce factura este de doar 50,00 USD cu Jira Work Management.

Ca să nu mai vorbim, Jira Work Management este gratuit atunci când optați pentru Jira Software pentru dezvoltarea de software, DevOps și urmărirea problemelor.

Nota autorului

Asana este un instrument ușor de PM; oricine din ecosistemul de afaceri i-ar plăcea să-l folosească. Cu toate acestea, dacă utilizați versiunea de bază, veți începe să vă confruntați cu funcțiile gratuite după câteva luni, când AI-ul lui Asana urmărește că depindeți foarte mult de software. Acesta va bloca funcțiile pe care le utilizați cel mai mult și vă va cere să treceți la versiunea premium.

Cel mai mic plan premium este de 13,49 USD/utilizator/lună, ceea ce reprezintă aproximativ de trei ori costul instrumentului Jira Work Management. Deși, la trecerea la Jira, nu a trebuit să obțin încă un plan premium, deoarece nu vă urmărește utilizarea și vă blochează până când plătiți.

Prin urmare, începeți să faceți proiecte noi sau să mutați pe cele existente în instrumentul Jira Work Management. Pentru că este accesibil, are multe caracteristici și acceptă Agile și DevOps, iar marile tehnologii și întreprinderi se bazează pe Jira.

Am luat în considerare toate punctele pe care companiile le consideră pentru a achiziționa software în timp ce scriu această comparație Jira Work Management vs. Asana. Deci, puteți alege cu ușurință instrumentul potrivit de gestionare a muncii și a sarcinilor citind articolul și investind timp prețios în ceea ce faceți cel mai bine!

Căutați altceva într-un instrument PM? Consultați aceste software de gestionare a proiectelor open-source atunci când trebuie să personalizați instrumentul PM pentru un proiect personalizat.