CALCU este o aplicație puternică pentru calculatoare Android, cu gesturi și teme

Calculatoarele, pentru majoritatea utilizatorilor, se încadrează de obicei printre cele mai puțin utilizate aplicații de pe smartphone-uri, dar întrucât sunt una dintre esențiale, toate sistemele de operare mobile majore actuale vin cu una. Deși, fie că este Android, iOS sau Windows Phone, aplicația Calculator stoc este destul de simplă. Am prezentat câteva alternative puternice și unice de la terți pentru Android, cum ar fi DLD Calc, MyScript Calculator și AirCalc, toate acestea aducând o funcționalitate unică. O nouă adăugare la acest gen numită CALCU: The Ultimate Calculator, pe de altă parte, își propune să regândească întreaga experiență. CALCU există de fapt de câteva zile și a primit deja câteva recenzii elogioase de la utilizatori. Pe lângă faptul că vă permite să efectuați tot felul de calcule, aplicația vine cu suport pentru gesturi, teme și personalizare a interfeței.

Interfața este destul de elegantă și bine lucrată, cu animații fluide care apar între calcule. Apoi, există 12 skinuri suplimentare pentru a oferi aplicației o schimbare rapidă, iar interfața de utilizare în sine poate fi personalizată în câteva moduri. Aspectul poate fi convertit din standard în științific într-o clipă din setările aplicației.

Suportul pentru gesturi nu este extins; aplicația acceptă câteva gesturi pentru funcții suplimentare pe care utilizatorii ar putea dori să le acceseze în mod repetat și încă câteva pentru efectuarea și ștergerea calculelor (acestea pot fi activate din Setări > Labs). Puteți glisa în jos tastatura pentru a efectua un calcul și glisați în sus pentru a șterge totul. Atingerea zonei de rezultat o copiază în clipboard.

  Caracteristici noi în Firefox 39 pentru desktop și Android

Glisând în jos pe câmpul de rezultate vă arată un istoric al tuturor calculelor anterioare, pe care le puteți șterge individual sau pe toate odată.

Aplicația oferă toate caracteristicile unui calculator științific convențional. De asemenea, puteți adăuga operatori sau constante care nu se află pe tastatură/tastatură în mod implicit și să le eliminați pe cele pe care nu le folosiți atât de mult. Pentru a face acest lucru, glisați în sus de la marginea de jos a ecranului, atingeți butonul „+” din ecranul care urmează și specificați ce doriți să adăugați.

Puteți să vă definiți constantele personalizate sau să selectați dintre cele majore care vin împreună cu aplicația, împărțite în categoriile „Matematică”, „Fizică”, „Procent” și „Altele”.

Temele încorporate sunt destul de elegante și vă permit să revizuiți complet interfața cu o singură atingere. Modificările nu sunt aplicate doar tastaturii, ci și tuturor celorlalte secțiuni ale aplicației.

Ecranul Setări, pe lângă faptul că conține toate temele, vă permite să comutați gesturile de calcul menționate mai sus în „Laboratoare”, să selectați unitatea trigonometrică preferată (radian sau grade) și să activați alți parametri, cum ar fi aspectul complet al tastaturii, separatorul de mii, rotunjirea zecimală și tactil părere.

Una peste alta, CALCU este un plus frumos la genul său. Nu numai că este puternic, dar aduce și câteva funcții noi la masă. Este disponibil gratuit pe Google Play Store.

Instalați CALCU: The Ultimate Calculator din Play Store