03/05/2024

Avantajele contabile în cloud (SaaS) pentru IMM-uri [+4 Solutions]

Închirierea unui sistem de contabilitate în cloud ajută la gestionarea, evidența contabilă și protejarea datelor dvs. financiare cu o mai bună eficiență, rentabilitate și scalabilitate.

Chestia este că modul în care întreprinderile mici și mijlocii (IMM-urile) își gestionează finanțele s-a schimbat drastic de-a lungul anilor. O mare parte a acestei schimbări este adusă de contabilitatea în cloud.

Nu numai că contabilitatea în cloud a ajutat companiile să renunțe la sistemele de contabilitate vechi și întârziate, dar poate și contracara multe lupte financiare asociate cu metodele tradiționale.

În zilele noastre, multe companii integrează încet contabilitatea în cloud pentru a obține beneficiile maxime și pentru a-și eficientiza sistemul financiar.

Vă va ajuta să gestionați totul online, inclusiv toate aspectele financiare cu care lucrează IMM-urile obișnuite.

În acest articol, voi discuta despre contabilitatea în cloud și avantajele acesteia pentru IMM-uri.

Ce este Cloud Accounting?

Contabilitatea în cloud este un serviciu de contabilitate online care vă ajută să accesați și să vă gestionați toate finanțele pe internet. În loc să aveți software de contabilitate pe computer, veți avea software-ul într-o platformă cloud.

Contabilitatea cloud este practic un program Software as a Service (SaaS) oferit ca model de abonament și trebuie doar să plătiți o taxă lunară de abonament. Acest software este similar cu orice software tradițional de contabilitate popular utilizat pe computer pentru a vă gestiona finanțele.

Prin urmare, nu te vei confrunta cu probleme în timpul evidenței contabile sau nu te vei lupta cu procesul de după tranziție. Singura diferență față de cea tradițională este că sistemele de contabilitate în cloud sunt găzduite pe un server la distanță și le puteți accesa cu ușurință din oricare dintre browserele dvs. web.

Drept urmare, vă eliberează de bătaia de cap de a le instala pe fiecare computer pentru angajații dvs. și de riscurile de a pierde date în caz de eșec. Contabilitatea în cloud oferă mai multă flexibilitate și securitate deoarece informațiile contabile sunt stocate în cloud și le puteți accesa oriunde.

În plus, vă ajută să creați o forță de muncă distribuită; angajatul tău ar avea nevoie doar de internet pentru a lucra cu același software ca toți ceilalți.

Beneficiile Cloud Accounting

Multe IMM-uri beneficiază de contabilitatea în cloud, deoarece îi ajută să abordeze multe probleme legate de contabilitatea tradițională. Unele dintre numeroasele beneficii ale contabilității în cloud includ următoarele:

#1. Accesibilitate ușoară

Frumusețea contabilității în cloud este că puteți accesa toate finanțele companiei dvs. de oriunde în lume, doar prin internet. Este unul dintre cele mai mari avantaje, deoarece tu și echipa ta nu veți fi limitați la computere pentru a vă accesa datele financiare.

Cel mai bun lucru este că software-ul de contabilitate în cloud este conceput pentru a satisface angajații distribuiți și lucrul de la distanță. Cu acces partajat, oricare dintre angajații tăi poate accesa oricând informațiile necesare, fără a deschide un computer de birou.

Accesibilitatea ușoară asigură, de asemenea, un mediu de lucru flexibil și nu va trebui să vă bazați doar pe un singur dispozitiv pentru a lucra.

  Este de fapt rău să ai 100 de file de browser deschise?

#2. Eficiența costurilor

Contabilitatea cloud poate fi rentabilă pentru IMM-uri cu modelul său de abonament. Trebuie doar să plătiți lunar o sumă standard pentru a utiliza software-ul, iar prețul va varia în funcție de caracteristicile suplimentare și de numărul de acces.

Pentru software-ul tradițional de contabilitate, ar trebui să plătiți un cost inițial semnificativ. Mai mult, va trebui să cheltuiți mai mult pentru ca hardware-ul să ruleze acel software rapid. Dar contabilitatea în cloud rezolvă această problemă și ajută IMM-urile să aleagă un instrument software de contabilitate și să planifice în funcție de bugetul lor.

#3. Salveaza timp

Atunci când integrați contabilitatea în cloud în afacerea dvs., puteți economisi mult timp în comparație cu software-ul tradițional. Toate informațiile dvs. financiare, cum ar fi vânzările, tranzacțiile, achizițiile și veniturile, vor fi actualizate automat din contul dvs. în registre.

Nu trebuie să puneți manual toate informațiile pentru contabilitate sau să cheltuiți pe Excel, documente manuale și alte sarcini repetitive. Astfel, puteți economisi timp și vă puteți concentra mai mult pe obiectivele viitoare.

#4. Scalabilitate

Cu documente financiare manuale și programe greoaie, a fost o provocare pentru întreprinderile mici să crească sau să scadă. Cu toate acestea, contabilitatea în cloud rezolvă problema prin adaptarea și personalizarea serviciilor în funcție de nevoile dvs.

Așadar, atunci când afacerea crește, nu va trebui să cheltuiți mult pentru a găzdui mai mulți utilizatori sau pentru a integra funcții suplimentare pentru a răspunde volumului de lucru crescut.

Scalabilitatea este ușoară cu software-ul SaaS, deoarece nu va trebui să cheltuiți suplimentar pe servere și hardware.

#5. Ușurința în utilizare

Poți fi un antreprenor excelent, dar s-ar putea să nu ai cunoștințe bune de contabilitate și activitate financiară. De aceea, majoritatea sistemelor software de contabilitate în cloud sunt ușor de utilizat, astfel încât toată lumea să le poată folosi fără nicio luptă.

Aceste programe SaaS și sistemul lor intuitiv și designul perfect pot face totul ușor. Important este că nu vă veți face griji cu privire la introducerea incorectă a oricăror date în timp ce exportați date financiare în software-ul dvs., deoarece aceste lucrări sunt automatizate. Contabilitatea în cloud atenuează toate nepotrivirile, redundanța și alte probleme financiare și face contabilitatea fără probleme.

#6. Face sistemul inteligent și organizat

Software-ul de contabilitate în cloud este cunoscut pentru că aduce automatizarea operațiunilor dvs. de afaceri și ajută afacerea să devină inteligentă și organizată. Acest software organizează corect toate datele dumneavoastră financiare și le structurează astfel încât să fie ușor pentru dvs. și pentru echipa dvs. să le accesați.

Spre deosebire de abordarea tradițională, nu va trebui să vă bazați parțial pe informațiile înregistrate pe hârtie și vă ajută să vă descurcați biroul, deoarece totul este disponibil pe cloud. Indiferent dacă este vorba de informații despre vânzări, tranzacții sau achiziții, totul va fi actualizat automat pe server și reflectat în software-ul dvs.

#7. Securitate sporită

Odată ce vă mutați structura afacerii la contabilitatea în cloud, veți obține un plus de securitate pentru toate datele dumneavoastră financiare. Aceste sisteme software sunt încărcate cu diverse caracteristici de securitate, cum ar fi criptarea la sursă, autentificarea cu mai mulți factori, backup automat, plata securizată și multe alte caracteristici.

Spre deosebire de software-ul tradițional, software-ul cloud este mai puțin predispus la încălcări ale datelor și atacuri din partea hackerilor, asigurându-se că datele dumneavoastră financiare sunt protejate corespunzător. În plus, acest software rămâne mereu actualizat cu cele mai recente patch-uri de securitate și standarde de securitate din industrie, scutindu-vă de riscurile de securitate.

  De ce unele tastaturi au mai multe simboluri pe unele taste?

#8. Extinderea acoperirii

Un motiv major pentru care multe IMM-uri folosesc contabilitatea cloud este că le ajută să-și extindă acoperirea și să creeze o comunicare eficientă între membri, deoarece toată lumea are acces la date în timp real.

Acest lucru ajută, de asemenea, să construiți o relație bună între contabili și membrii echipei și să găsiți modalități de a vă atinge obiectivele. De asemenea, vă permite să integrați diverse instrumente în software-ul dvs., cum ar fi CRM, managementul proiectorului și multe altele.

#9. Rămâi competitiv

Când contabilitatea în cloud automatizează multe sarcini, vă oferă timp să vă concentrați asupra creșterii companiei dvs. și să acordați atenție altor aspecte.

Mai mult, vă permite să investiți bani și resurse în diverse sarcini, ceea ce va ajuta organizația să concureze cu ceilalți. Deoarece eficientizează multe sarcini, vă ajută să vă dezvoltați compania și să vă depășiți concurenții.

Caracteristici de căutat în software-ul de contabilitate cloud

Când decideți să integrați un software de contabilitate cloud în ecosistemul dvs. de afaceri, trebuie să fiți vigilenți cu privire la cel pe care îl alegeți. Iată câteva caracteristici pe care ar trebui să le luați în considerare atunci când alegeți una:

#1. Ușurința în utilizare

Software-ul ușor de utilizat vă va ajuta să lucrați cu ușurință. În afară de contabilul dvs., software-ul va fi folosit de alți membri ai echipei, așa că devine vital să aveți o platformă ușor de înțeles și utilizat pentru ei.

#2. Integrare cu alte instrumente

Când vă extindeți afacerea, trebuie să integrați alte instrumente financiare pentru a vă simplifica munca și a gestiona sarcinile de lucru. Deci, alegeți software-ul care vă ajută să integrați majoritatea instrumentelor vitale necesare pentru munca dvs.

#3. Disponibilitatea aplicațiilor mobile

Alegeți software-ul de contabilitate în cloud care vă poate oferi o aplicație mobilă pentru acces fără probleme.

Dacă aveți o aplicație mobilă pentru software-ul dvs., vă va îmbunătăți ușurința de utilizare, deoarece puteți accesa fiecare actualizare cu o singură atingere. Pentru a verifica actualizările de cheltuieli, nu va trebui să deschideți laptopul și să vă conectați la contul dvs. prin browser.

#4. Gestionarea stocurilor în timp real

Software-ul nu ar trebui să vă ofere doar acces la stocul care a fost comandat, ci ar trebui să vă ofere acces în timp real la stocul rămas în depozit.

Accesul în timp real este foarte important, deoarece vă puteți estima vânzările ulterioare și puteți acumula inventarul în consecință. Economisește o mulțime de resurse ale companiei și vă ajută să vă eficientizați gestionarea stocurilor.

#5. Suport tehnic

Puțini oameni iau în considerare acest lucru, dar a avea software cu suport tehnic bun joacă un rol bun în menținerea fluxului de lucru.

Când aveți la dispoziție un profesionist tehnic pentru orice asistență, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la nicio eroare sau problemă cu care vă confruntați în timpul orelor de lucru. Asistența tehnică ar trebui să fie disponibilă 24/7, astfel încât orice utilizator care se confruntă cu probleme să poată obține imediat îndrumări de specialitate pentru a rezolva problema.

Acum, să vorbim despre unele software populare de contabilitate în cloud pentru care poți opta pentru organizația ta.

  Revizuirea băncii de putere magnetică Baseus: Nu MagSafe? Nici o problemă!

FreshBooks

Când vine vorba despre software-ul de contabilitate în cloud, nu puteți continua fără să luați în considerare FreshBooks. Este un software de contabilitate popular conceput pentru liber profesioniști și IMM-uri pentru a răspunde cerințelor lor financiare. De asemenea, este potrivit pentru alte tipuri de industrie cu resurse semnificative pentru creșterea afacerii.

Veți avea acces la o mulțime de cercetări și rapoarte de la FreshBooks, oferindu-vă o perspectivă profundă asupra pieței și a scenariului actual. Acest program de contabilitate cloud vă oferă acces la multe funcții, inclusiv contabilitate, contabilitate, facturare, clienți, estimări, urmărire kilometraj, rapoarte, propuneri, management de proiect, salarizare etc.

Pentru ca software-ul să fie accesibil pentru abonament, marca a venit, de asemenea, cu patru scheme de abonament diferite – Lite, Plus, Premium și Select.

QuickBooks

Indiferent dacă conduceți un serviciu de producție, non-profit, retail, restaurant, juridic sau orice alt serviciu profesional, QuickBooks vă poate simplifica gestionarea financiară. Este un alt software de contabilitate cloud bine-cunoscut printre proprietarii de afaceri care vă ajută să urmăriți veniturile și să vă calculați impozitul în prealabil.

În plus, puteți gestiona comerțul electronic, facturile, să rulați rapoarte, să gestionați proiecte, să obțineți dedicare fiscală și să faceți multe alte lucruri. QuickBooks vă oferă, de asemenea, acces la multe instrumente practice, cum ar fi generatoare de facturi, calculatoare de pontaj, calculatoare de salariu, șabloane de declarații de venit etc. Puteți chiar să le integrați în software pentru a reduce munca manuală.

Veți primi patru planuri de abonament – început simplu, esențial, plus și avansat pentru acest program, împreună cu o perioadă de încercare gratuită de 30 de zile.

Salvie

Software-ul popular de contabilitate în cloud printre IMM-uri este Sage, care a câștigat laude de la multe organizații de top. Chiar dacă este conceput în principal pentru a satisface startup-urile și întreprinderile mici, software-ul poate fi utilizat în diverse industrii, cum ar fi chimică, distribuție angro, construcții, alimente și băuturi etc.

Spre deosebire de altele, software-ul de contabilitate oferă câteva caracteristici unice, cum ar fi:

  • Sage Intact pentru management financiar avansat
  • Sage X3 pentru management operațional
  • Sage Fixed Assets pentru urmărirea activelor comerciale

Un lucru grozav despre acest software este tabloul de bord interactiv care vă permite să vă uniți toate datele și să creați un nou tablou de bord pentru cerințele dvs. și să le editați din 200 de imagini prefabricate.

Xero

Indiferent dacă conduceți o afacere mică sau sunteți contabil sau contabil, Xero este software-ul de contabilitate de care aveți nevoie pentru a vă simplifica munca. Xero este un program de contabilitate bazat pe cloud cu caracteristici complete, care vă permite să utilizați funcții precum proiectorul de urmărire, curele de plată, reconcilierea bancară și cheltuielile de revendicare pentru a vă îndeplini sarcinile financiare.

În plus, marca a dezvoltat funcții prin care puteți gestiona clienții și registrele, aranja fluxurile de lucru de conformitate și puteți face multe alte sarcini. Unul dintre avantajele majore ale Xero este capacitatea sa de a automatiza diverse sarcini și securitatea strictă a datelor.

Când optați pentru modelul de abonament Xero, veți obține trei opțiuni: Starter, Standard și Premium, unde standardul este considerat raport calitate-preț.

Cuvinte finale

Software-ul de contabilitate cloud este viitorul; La scurt timp după ce au aflat despre avantajele sale, toate IMM-urile vor începe să-l folosească. Este o investiție înțeleaptă, deoarece veți obține beneficii precum rentabilitatea, scalabilitatea, îndeplinirea eficientă a sarcinilor, accesibilitatea și multe altele.

Așadar, închiriați o soluție software de contabilitate în cloud pentru afacerea dvs. și bucurați-vă de beneficii. De asemenea, alegeți software-ul pe baza caracteristicilor, costului și altor aspecte discutate mai sus.

Apoi, consultați platforma de curs online de contabilitate pentru toată lumea.

x