Ascundeți și personalizați elementele interfeței Gmail cu Gmelius pentru Chrome

Interfața Gmail are numeroase opțiuni și setări, dintre care unele rar le aveți nevoie. Și deși Gmail este probabil foarte ușor de navigat și utilizat în starea sa implicită, aceste funcționalități suplimentare vă pot împiedica uneori. Gmelius este o extensie Chrome extrem de simplă, care vă permite să personalizați Gmail după conținutul inimii, ascunzând anumite elemente ale interfeței de utilizare, cum ar fi reclamele, zona de chat sau subsolul, care nu contribuie cu greu la utilizarea generală. De asemenea, vă permite să faceți antetul să se extindă automat și să personalizați aspectul și comportamentul elementelor căsuței primite. Detalii dupa salt.

Trebuie remarcat faptul că extensia Gmelius nu este nouă. Există de ceva vreme, dar l-am găsit destul de util și merită împărtășit cu cei (ca mine) care poate nu au auzit niciodată de el înainte.

După instalare, Gmelius lansează o interfață de configurare, care conține practic o listă lungă de elemente de interfață pe care le puteți verifica sau debifa după preferință. Modificările nu intră în vigoare până când apăsați butonul Salvare. Dacă aveți deja căsuța de e-mail Gmail deschisă într-o altă filă, se va reîncărca automat pentru a aplica noile setări.

Ecranul de setare este împărțit în diferite secțiuni, iar extensia conține chiar și câteva funcții Premium care, deși limitate ca valoare și gratuite în acest moment, vor fi însoțite de unele plătite în viitor.

După cum am menționat mai devreme, pe lângă pur și simplu ascunderea anumitor elemente, puteți personaliza și comportamentul și aspectul câtorva. De exemplu, puteți activa și dezactiva bara de sus a Gmail (bara de căutare și sigla Google) apăsând Ctrl + Q (sau altă tastă rapidă la alegere). Puteți muta etichetele și pictogramele atașamente de la stânga la dreapta, puteți adăuga text la pictogramele de navigare, cum ar fi „Arhivare”, „Spam”, „Șterge” etc. sau să aplicați un singur font pe întreaga interfață.

  O prezentare generală a pluginului Supermassive Reverb de la Valhalla

În cazul în care doriți să anulați toate modificările, pur și simplu debifați toate opțiunile și apăsați pe Salvare. Iată o captură de ecran care arată o versiune modificată a Gmail, fără bară de sus și alte personalizări.

Puteți descărca și instala extensia în browser din linkul Magazinului web Chrome furnizat mai jos.

Instalați Gmeluis din Chrome Web Store