Aplicațiile chiar înregistrează ecranul iPhone-ului tău?

TechCrunch susține că multe aplicații pentru iPhone „înregistrează în secret ecranul”. E adevarat? Ei bine, da, cam — dar abilitățile lor de înregistrare sunt limitate. Apple reprimă acum aceste aplicații și necesită și mai multă transparență.

O aplicație vă poate înregistra doar activitatea în aplicație

În primul rând, să clarificăm acest lucru: aplicațiile pentru iPhone și iPad nu pot înregistra tot ceea ce faci pe ecranul telefonului tău. O aplicație poate înregistra doar ceea ce se întâmplă în cadrul aplicației în sine.

Cu alte cuvinte, chiar dacă o aplicație încearcă să înregistreze tot ce poate, poate înregistra doar glisările, atingerile și datele pe care le introduceți în aplicația respectivă. Aplicația Expedia a fost una dintre puținele evidențiate aici. Deci, dacă utilizați Expedia, aplicația poate înregistra tot ceea ce glisați, atingeți și introduceți în aplicația Expedia. Dar, după ce părăsiți aplicația, aceasta nu poate vedea nimic din ceea ce faceți pe ecranul de pornire sau nimic din ce scrieți într-o altă aplicație. Sistemul de operare iOS al Apple ar împiedica aplicațiile să vă înregistreze ecranul tot timpul, chiar dacă ar dori.

Singura persoană care poate înregistra totul de pe ecran ești tu, cu instrumentul de înregistrare a ecranului încorporat în iPhone-uri. Aplicațiile nu pot accesa asta.

Dezvoltatorii de aplicații își monitorizează propriile aplicații

Cu acest titlu înfricoșător eliminat, putem vedea ce se întâmplă: aplicațiile de la multe companii importante monitorizează ceea ce faci în aplicația în sine.

  8 cele mai bune API-uri de vacanță pentru a vă construi aplicația în jurul călătoriilor

Nu ar trebui să fie o mare surpriză că acest lucru este posibil. Când utilizați o aplicație precum Air Canada, Hollister sau Expedia, acea aplicație poate monitoriza tot ceea ce atingeți și glisați în aplicația în sine. Poate monitoriza câte secunde petreci privind un anumit ecran. Poate chiar să înregistreze textul pe care îl tastați în acea aplicație. De exemplu, dacă introduceți un număr de card de credit în aplicație înainte de a vă răzgândi, de a-l șterge și de a tasta un nou număr de card de credit, aplicația poate captura primul număr de card de credit. La urma urmei, ați introdus-o în aplicație, iar aplicația poate monitoriza tot ceea ce se întâmplă în aplicația în sine.

Nimic din toate acestea nu scuză problema mai mare: că companiile fac acest lucru fără să dezvăluie clar clienților lor. Dar ar trebui să știți că, chiar dacă o companie spune că nu face acest lucru în aplicația sa, orice aplicație poate monitoriza orice se întâmplă în interiorul ei și nu aveți de unde să știți. Apple încearcă acum să împiedice acest lucru să se întâmple fără știrea dvs., ceea ce ar trebui să dea măcar o pauză unor dezvoltatori de aplicații.

Site-urile web fac și asta

Acest comportament nu este limitat doar la aplicațiile iPhone. În timp ce vizitați un site web, orice faceți pe acel site poate fi monitorizat. De multe ori este, de asemenea.

Site-urile web pot vedea pe ce ați făcut clic, cât timp ați petrecut vizionarea unui anunț și cât timp ați petrecut pe diferite părți ale paginii. Dacă introduceți informații într-un câmp de pe site, un script care rulează pe site-ul web poate captura textul și îl poate trimite către serverele sale, chiar dacă nu ați apăsat pe Enter sau nu ați trimis textul.

  Ecranul puternic și instrumentul de înregistrare video

De exemplu, acesta este folosit în interfețele de asistență prin chat online. Oamenii de sprijin de la celălalt capăt pot adesea vezi exact ce tastezi, pe măsură ce îl tastezi, chiar înainte de a „trimite” mesajul. Acesta este conceput pentru a ajuta la accelerarea experienței de asistență.

Ca și în cazul aplicațiilor de pe iPhone, site-urile web pot vedea doar ceea ce faci pe site-ul propriu-zis. Un serviciu de urmărire ar putea să vă urmărească pe mai multe site-uri web dacă fiecare site a ales să încorporeze scriptul. Dar un site web pe care l-ați deschis într-o filă de browser nu poate vedea ce faceți pe site-ul dvs. de servicii bancare online într-o altă filă de browser sau chiar dacă aveți site-ul dvs. de servicii bancare online deschis.

Știrile adevărate: aplicațiile vă înregistrează „sesiunea”

Vestea reală aici este că dezvoltatorii de aplicații monitorizează utilizarea aplicațiilor lor în moduri foarte detaliate.

TechCrunch a acoperit aplicațiile care folosesc „Cutie de sticlă” Dezvoltatorii de aplicații software pot încorpora în aplicațiile lor. Folosește tehnologia „reluare a sesiunii” care permite unui dezvoltator să înregistreze și să captureze tot ceea ce faci în aplicație. Aceasta include tot ceea ce atingeți, glisați și tastați în aplicație. Dezvoltatorul poate „reda” utilizarea aplicației, ceea ce este deosebit de util dacă ați întâmpinat o problemă. De asemenea, ar putea folosi aceste date în mod agregat pentru a vedea cum folosesc oamenii aplicația și ce funcții folosesc.

După cum notează TechCrunch, Analistul de aplicații demonstrează recent că Air Canada nu a „mascat” în mod corespunzător reluările sesiunilor, expunând detaliile cardului de credit și numerele de pașaport persoanelor care au reluat sesiunea. Angajații Air Canada cu datele sesiunii ar putea să vă vadă informațiile private. Este rău, dar amenințarea este limitată la angajații companiei cu care partajați deja date.

  Food Builder vă oferă informații nutriționale bazate pe ingredientele dvs

Apple va avea nevoie de transparență

Aplicațiile nu au fost inițiale cu privire la această colectare de date. Aplicațiile nu vă anunță că fac acest lucru în politicile lor de confidențialitate, cu atât mai puțin acea aplicație în sine! Dar, să fim sinceri: chiar dacă aplicațiile te-ar avertiza în politicile lor de confidențialitate, ai observa? Nimeni nu le citește de fapt.

Apple a luat în considerare acum și va solicita aplicațiilor să obțină permisiunea utilizatorului înainte de a colecta acest tip de date. „Aplicațiile trebuie să solicite consimțământul explicit al utilizatorului și să ofere o indicație vizuală clară atunci când înregistrează, înregistrează sau înregistrează în alt mod activitatea utilizatorului”, a spus Apple într-un e-mail către TechCrunch.

Deci aplicațiile înregistrează cu adevărat ceea ce faci?

Unele aplicații au înregistrat ceea ce faci, dar numai în cadrul acelei aplicații specifice. Expedia poate înregistra ceea ce faci în aplicația Expedia, de exemplu, dar asta este tot. Chiar dacă datele private nu sunt protejate corespunzător și oamenii le pot vedea, amenințarea este limitată la angajații companiei care a creat aplicația.

Apple intervine și cere dezvoltatorilor să fie mai puțin secreti cu privire la acest tip special de urmărire. Dar aplicațiile vor monitoriza în continuare multe dintre lucrurile pe care le puteți face în interiorul lor, chiar dacă mai întâi trebuie să solicite permisiunea. Este mai probabil ca dezvoltatorii pur și simplu să nu colecteze atât de multe date. Poate că nu vor putea „reda” sesiunea dvs., dar probabil că vor ști în continuare ce funcții utilizați.

La naiba, în mod implicit, chiar și sistemul de operare iOS al Apple însuși colectează informații despre dvs.utilizare” și trimite aceste informații către Apple. Acest lucru este destul de comun. Vestea cea mare este că aplicațiile erau secrete în privința asta și colectau mai multe date decât în ​​mod normal.